Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mandarinjohan

mandarinjohan

Medlem
  • Plats Växjö
  • Registrerad 2003-04-18
  • Senast aktiv 2011-05-18
  • Antal inlägg 64

Foruminlägg

De senaste inläggen mandarinjohan har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Sidde:

Köpa en ny eller köpa en begagnad. Borde finnas upp uppsjö utav 10.3 skivor om du ska köra det.

10.3 är det panther eller tiger? Eftersom jag kör tiger på min ibook (sista modellen) så kör jag nog det helst på Cuben också, förutsatt att det flyter hyfsat, men det bör väl inte vara så stor skillnad?
Jaja, jag är student så jag har rabatt på en ny cd hos applestore så det bli inte så mycket pengar, lite mer än 700. Man kanske borde satsa på det? Sura slantar men samtidigt vill jag ju kunna använda cuben utan begränsningar.

Ursprungligen av frazze:

Du måste ha en installations-CD för en Cube eller en sk. retail-version (som passar till alla modeller). Du kan inte ta en specifik installations-CD för en annan modell. Jag vill minnas att installationsprogrammet kommer att säga ifrån om installations-CD inte passar för Cube.

Är jag med andra ord tvingad att köpa en ny retail-version av cdn? Irriterande men kanske nödvändigt ,eller?

Ursprungligen av star-affinity:

Du kan starta upp från vilken OS X-installationsskiva som hels som innehåller samma grundsystem som det som körs nu (exempelvis 10.4.x). Man kan då nollställa lösenordet den vägen.

Är det inte bara bättre att radera hela alltet så att han/hon kan vila i frid?
(känns lite märkligt att skoja om sånt, hoppas du inte tar illa upp...) :|

Okej, jag trodde inte man kunde starta upp från en annan skiva. Installerad version är OSX 10.3.9 och datorn en Cube G4. Fungerar exempelvis min cd som jag har till min iBook eller vad för cd måste man ha?
Tar inte illa upp, jag känner inte personen i fråga. Givetvis startar jag helst om från scratch så jag kan få datorn som jag vill med personliga inställningar.

Jag har köpt en begagnad mac-dator men admin-lösen är borttappat och OSX-skivan finns inte heller. Förre ägaren har gått bort så lösenordet går ej att få tag på inte heller skivorna.

Jag kan därför inte installera programvara och vad jag har för mig inte heller installera om OSX. Vad ska jag göra?? Finns det någon lösning?

Ursprungligen av Creops:

Den sk Äpple eller "fornmärke".

okej, kanske är jag puckad men jag sitter f.t. på päronens DELL (tvi tvi!!) så jag har inte mitt tg-bord framför mig... är det äpple+fornmärke eller endast fornmärke?

Ursprungligen av Creops:

Den som följde med till din iBook fungerar inte på Cuben, krävs en vanlig installationsskiva som kan köpas i affären.
Dessutom får man bara ha det installerat på en dator per skiva/licens.

Jaha, det var ju lite tråkigt. Då blir det väl till att köra OS9 på cuben, för ännu en OSX-licens kostar väl skjortan??

Jag ska köpa en Cube med OS9. Jag undrar därför om min cd som medföljde till min iBook G4 kan användas även för installering av OSX på min nya dator. Om man kan ha en cd till två datorer med andra ord. Någon som vet?

Vilken knapp fungerar som commando-tangent på iBook G4? Hittar inte commando / cmd och det är sjukt irriterande. Hur ska jag göra?

Idag var jag och köpte en iPod shuffle... är så nöjd med den trots att lurarna kanske inte har så fylligt ljud. Den passar så fint ihop med min vita ibook 12"... nån som kan tipsa om bättre lurar kanske som inte e för dyra... ciao

Ursprungligen av Spyder:

För att kunna använda den på både pc och mac så måste iPoden vara pc-formatterad, annars kan pc:n inte använda den.

är det lätt att pc-formatera den då?? om man pc-formaterar den kan man använda den både med pc och mac då eller?? fattar inte riktigt

Ursprungligen av troy100:

ja du kan använda den som både usb minne och musikspelare samtidigt. du behöver ingen programvara för att ha den som usb minne men ska du ha låtar på den så måste du föra över dem med itunnes

Okej, så jag kan använda den som usb-minne på vilken dator som helst då eller? Alla mina polare har pc-datorer men jag har en ibook. Kan jag föra över t.ex. word-filer från min dator till en polares utan några problem?

Jag funderar på att köpaen shuffle. Nu undrar jag bara hur den fungerar som usbminne. Kan man ha musik på den och använda den som usb också?
Jag vill kunna flytta filer utan några programvaror eller likn. mellan både pc och mac. Jag vill att shufflen ska fungera som musikspelare och "vanligt" usb-minne samtidigt. Gör den det?? eller hur fungerar den?

e d bara jag som har kvar mina vanliga ipodlurar?? jag har haft min ipod sen augusti förra året och inte bytt ännu....
något jag tycker e konstigt e dock att jag tror inte att det enbart e fel på lurarna... provade mina ipodsnäckor i min polares minidisc och det var fin bas där men inte i min ipod... hmmm... skumt

men jag har funderat på å köpa Koss the plug men e den inte bara bökig och sitter "äckligt" nån som har erfarenheter av dom lurarna? blir det verkligen så stor skillnad om man byter ut sina vanlig snäckor från apple mot andra?

nån som vet något om Apples egna "pluggar" som finns nu förresten?

ruskigt snygg sak... gav ha-begär direkt!! ska köpa mig en...

Jag tror jag har varit med om samma problem. När mitt batteri i min iPod 3g tog slut så väntade jag ett par dagar med att ladda den. När jag sedan pillade på den och satte i laddningssladden så visades bara apple-loggan och hårddisken snurrade hela tiden.
Den slutade inte snurra och jag började bli lite orolig. När sen batteriet var helt dött så slutade apple-loggan att visas. Då försökte jag igen och då fungerade iPoden plöstligt att ladda och att få igång igen. Lite mystiskt... har hänt ett par gånger men det är inget jag oroar mig för i onödan. Jag menar den fungerar ju finfint i övrigt.
Om man låter iPoden vila en liten stund eller har lite tålamod så fixar sig det mesta. Den nya uppdateringen ska tydligen ha mindre buggar. Jag uppdaterade min i förra veckan. Jag har inte uppdaterat den sen jag köpte den i augusti förra året så det är bara att ge en stor eloge till Apple att den har fungerat så bra som den har gjort trots att jag inte har uppdaterat den.
Jag har inget emot PC men nästa dator jag köper (nu till sommaren) blir minsann en Apple iBook. Jag har bara gott att säga om deras produkter än så länge. Jag använder Powermac G4 och G5 dagligen i skolan och de fungerar verkligen utmärkt.
/ J