Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
opuschen

opuschen

Medlem
  • Registrerad 2004-10-24
  • Senast aktiv 2021-08-26
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen opuschen har skrivit i forumet.

Ursprungligen av ;:

Goodreader är fantastiskt bra!

Hej!
Skulle vilja hitta ett smidigt sätt att ladda ner en och samma pdf-fil varje dag, och lägga den i en angiven folder.
Till windows finns det ju gott om program för sådant, till mac hittar jag inte något vettigt.
Värt att notera är kanske att pdf'en ligger i en folder som kräver inlogg via en websida, så kanske skulle det funka bra med något plugin till firefox eller liknande?

Tips emottages tacksamt!

Ja, det var fint. Det charmiga är dock att jag har bytt ut min märkes-usbhub (d-link) som visade sig vara utrustad med felspecad nätdel etc. mot en noname (deltaco) som visade sig funka klart bättre. Så tydligen räcker det inte att köpa ett kvalitetsmärke heller om man vill undvika problemen.
http://www.dustinhome.se/pd_5010144399.aspx
Den köpte jag och den funkade bättre (om nu någon använder sökfunktionen vid liknande problem och hittar detta)

Efter att ha testat lite kan jag ju nämna att det verkar vara ett fel relaterat till min usb-hub. Kopplar jag disken direkt till iMac'en fungerar det utan problem.
Med en ny hubb (som har bättre strömadapter, 3A ska det visst vara på 7portarshub) så funkar det fint också.
Problemet löst, således, gott nytt år!

Jag har idag öppnat min nyköpta 1TB Freecom hårddisk från SIBA. Efter lite strul vid omformateringen till Macvänligt format från FAT så snurrar den på.
Problemet uppstår när jag försöker kopiera filer till den. Den står och tuggar ett tag, men sedan avbryts kopieringen med felmeddelandet:
"Åtgärden kan inte slutföras eftersom du inte har tillräcklig behörighet för några objekt" och sedan matas usb-hårddisken ut och måste startas om för att Mac'en ska hitta den igen.
Jag har ju haft liknande problem när jag kopierat filer förut, men aldrig varit med om att mottagande usb-hårddisken matas ut från operativsystemet när detta uppkommer.

Frågan är således är detta något som är vanligt, eller har jag en trasig disk som jag bör lämna tillbaka? Någon som har något tips på fix?

Så har jag haft den på service, och fått tillbaka den. Enligt de där jag lämnade in den (Mediateknik) så var felkoden "trasig hårddiskfläkt", ungefär. Fläkten är bytt, tillsammans med logikkortet, och dessutom fick jag ett nytt tangentbord istället för det gamla som ofta tappade kontakten. Servicen gick föredömligt snabbt!

Dock har jag en fråga till: Det verkar som om min dators serienummer försvunnit nu, när jag väljer mer info får jag bara:
"Serial Number: System Serial#"
Det känns som om detta beror på logikortsbytet (antar att det är samma som moderkortet?) men borde det inte finnas något nummer där?
Dessutom verkar den inte hitta några mer uppdateringar i "software update", hör det ihop kanske?

Tackar för svaren! Kan man ringa till Apple även efter de 90-dagarna tagit slut? Var hittar man kontaktnummer dit man kan ringa?

Jag har tyckt mycket om min iMac sedan jag switchade i höst, men stabiliteten har varit dålig. Har hela tiden trott det berott på drivrutiner, leopard etc. men efter att det tilltagit på sistone (numera hänger den sig varannan dag ungefär) så började jag rota i det. Jag testade minnena, som dock verkar friska. Körde apples hårdvarutest inatt och fick följande felmeddelande:

4MOT/1/40000003:HDD

Det finns inte mycket info om det på nätet direkt, men en god gissning är ju att det har med hårddisken att göra.

Mina frågor är:
1. Någon som hört talas om felet förut/vet vad det är?
2. Jag har köpt iMac'en online på apple. Innebär det att jag ska skicka tillbaka den till dem vid garantiärende, eller kan jag lämna in den till en lokal Mac-servicecentra? Hur lång tid kan man förvänta sig att reparation tar? Behöver den i mitt jobb, så det är ju svårt att vara av med den allt för länge.

Tacksam för all input!

Jag löste det hela genom wirelås. Problemet med att låsa fast foten på en 24" imac är ju att den är avtagbar, vilket gör att den NOG inte håller så bra. Inget jag provat, men, jag fick tag på väldigt prisvärda wirelås, så jag körde med det. Skulle jag bedöma risken som större skulle jag nog limma fast baksidan med något av de lite bättre stöldskydden.
Tackar för tipsen!

Har börjat vänja mig vid de inbyggda högtalarna i imac'en. De är inte jättebra, men duger. Har dock lekt med tanken att försöka koppla en subwoofter till imac'en för lite mer fart. Förr funkade det ju tydligen med iSub, men det verkar inte längre stödjas av Leopard.
Finns det någon annan lösning där man kan koppla in en subwoofer, och samtidigt behålla sina gamla inbyggda högtalare som aktiva?

Sorry, skrev fel där, men tydligen lyckades ni på något magiskt fel förstå min fråga ändå, i alla fall bra nog för att anmärka på den
Frågan kvarstår dock, finns det något riktigt bra sätt att låsa fast iMac'en?

Jag har funderat på att låsa fast min iMac. De logiska valet kanske är ett kingstonlås, finns det uttag för sådant?
Eftersom jag är relativt paranoid så funderade jag på att använda en lite grövre wire och dra genom hålet ibak på stället, men kom då att tänka på att det kanske är enkelt att ta bort stället på 24" modellen? Någon som provat det?
Och vad rekommenderar ni? Kingstonlås eller tjockare wire genom hålet?

Har beställt och fått bestskinsever nu när de har ett gjort för classic. Är mycket nöjd. Har svårt att se någon anledning att betala så mycket extra för ett shieldzone när det är samma material, men alla är ju fria att lägga sina pengar på vad de vill
Jag beställde ett skin till ipod'en som täcker hela, ett till min PSP och ett "diy" skin, och hela beställningen gick på ungefär 180 kronor inklusive frakt till Sverige, dessutom kom det fram på mindre än en vecka. Kanonservice.

TryMe> Det är nog mycket större chans för dig att få svar på den frågan i en egen tråd.
Generellt så är det väl så att det numera krävs apples orginalkabel för att få tv-bild ut, så har du inte den så torde det inte funka.

Nu är det ju 3 gånger mer, så inte "lite mer". Frågan är ju just om det behövs klippa och klistras, eller om måtten är samma på video/classic?

Eftersom det är samma material (tillverkat av 3M) tror jag inte att det finns någon kvalitetsskilnad, och vad gäller garantin är den av tveksamt värde annat än i teorin.
Även om man "får" ett nytt på garantin, så kostar det ~3dollar för att de ska skicka det, + egen frakt att skicka skin'et till dem, vilket är ungefär samma pengar som ett nytt skin kostar från bestskinsever. Det gör det tydligt _för mig_ vilket som är bästa affären, men det var inte frågan

Grundfrågan kvarstår: Hur lika är måtten på classic/video?