Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
opuschen

opuschen

Medlem
  • Registrerad 2004-10-24
  • Senast aktiv 2021-08-26
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen opuschen har skrivit i forumet.

Japp, de ska vara kanonbra. Dock är det exakt samma material i dem som i bestskinsever, tydligen, och BSE kostar blott 1/3...

Eftersom jag inte har något idag, eller känner för att använda något i framtiden, så känns det som en onödig investering.

Fick hem min ipod classic 80GB igår. Härlig maskin. Så härlig att jag blir lite småparanoid, och vill undvika repor på den. Framförallt på skärmen såklart. Däremot lockar inte stora tjocka skal, utan jag tänkte skaffa ett tunt bestskinsever.
Nu har inte bestskinsever tagit fram någon model för Classic än, men jag funderar på om jag kan köpa ett till 5G video? Jag ämnar bara skydda framsidan i vilket fall.

Den här modellen funderar jag på:
http://www.bestskinsever.com/servlet/the-15/5G-Video-iPod-Face/Detail

Med andra ord: Är framsidan till classic så lik framsidan på video att det kommer passa?
Någon som vet?

Hur lång tid efter man fått ibook'en kommer ipoden om man beställt båda samtidigt (mecenatjoxet). Någon som har koll? Eller får man båda samtidigt?

Jag kan uppdatera med att Apple ordnar returer helt utan kostnad för kunden, sedan tar det 5 - 7 dagar för pengarna att komma tillbaka (efter att paketet kommit i retur, tydligen).

Offtopicsvar

Tja, jag har ju inte helt bestämt mig än, men när jag såg att jag kunde köpa en IBM x40 för bara några tusenlappar mer blev det hela väldigt svårt i valet. Jag är ju primärt ute efter en _mycket_ bärbar dator, och ipod'en som jag "fick med" är jag egentligen inte SÅ sugen på.
Det skiljer ju några tusen (eller ganska många om man betänker att jag kan sälja ipod'en) till apples fördel, men jag är som sagt primärt ute efter en mycket bärbar dator. Trist att den mycket bärbara råkar vara en windowsburk :/

Hade jag inte varit en ekonomiskt begränsad student hade jag köpt båda

Har beställ ibook, 12", 60GB, blåtand och 20GB ipod, samt en extra vga-kabel. Köpt näst sista dagen som det gällde med cram&jam. Finns i Skövde.
Vet inte om apple går med på att man byter köpare, men det kan ju vara ett alternativ om de går med på det?

Vad gäller frakten kan man ju undra hur det är med denna formulering:

7.3 Vi återbetalar erlagd köpeskilling men debiterar en avgift för fraktkostnaderna (beloppet motsvarar den fraktkostnad du debiterades i samband med leveransen av Produkterna).

Frakten var ju gratis när jag beställde, hur blir det då?

Någon som har erfarenhet av detta?
Enligt hemsidan ska man ju kunna ångra köpet vid leverans, och bara behöva betala frakten... Men om frakten ingått i priset (ibookköp) vad blir den på då?
Grejerna hade skickats, så det skulle bli till att vänta tills de kom innan man kunde ångra ordern och skicka tillbaka....

Läckra priser (näst sista dagen på Cram&jam), och trevligt forum gjorde att jag kände att det var dags att ta klivet. Blev en ibook, 12", 60GB hd, blåtand.
Tänkte dock köpa lite mer minne redan nu (2 långa veckors väntan på datorn dock). Min lokala datorhandlare har väldigt bra priser på minne, han har A-data SO-dimm, 512 Mb PC-2700, för 833 kr inkl moms. Han säger själv att de är väldigt bra, men han har nog inte provat dem på ibook.

Jag antar att det är dessa: http://www.adata.com.tw/en/products-d-so-ddr333.htm

Eftersom jag helst inte vill köpa hem något som inte funkar så vore det skoj att höra om det är rätt typ, och om det är något minne som jag vågar handla?
Skillnaden i pris blir ju rätt stor eftersom jag slipper extra frakt från annan handlare etc. och dessutom tycker jag detta verkar vara ett väldigt bra pris?

Det vore väldigt snällt!

/Marcus

Tackar för svaret!
Någon som vet om det går att göra en egen kontakt, eller finns de att köpa (bara själva kontakterna). Alternativt: Finns det någon billigare adapter än apples egna som jag upplever som... väldigt dyr?

Två snabba frågor om strömadaptern:

1) Vilka värden har den? Volt/Ampere?
2) Är kontakten till den standardkontakt, eller någon apple-special? Någon som vet isf var man kan köpa sådana kontakter?

Jag har ett gäng med strömadaptrar liggande, och framförallt en fin till bilens cigarettuttag som jag skulle vilja fortsätta använda, men har lite funderingar om ifall det kommer gå eller om jag skulle beställa ytterligare adaptrar när jag ändåså beställer ibooken...

(Jo, jag vet vad jag gör med lödningar etc. så det behöver inte kommenteras )

Var kan man köpa skärmfodral då? Har macoteket det? Och behöver man verkligen sådant? Även jag som inte har så där notoriskt flottiga fingrar?

Snart ska min ibook beställas... ska ha den i min ryggsäck har jag tänkt. Behöver jag isf en "sleeve" av någon sort, eller klarar sig ibooken i väskan ändå?

De jag funderat på är:

http://www.macoteket.se/items.cgi?type=item&cathegory=402598&group=normal&stamp=1098703475&extended_info=354305

eller

http://www.radtech.us/Products/Powersleevz.aspx

Hur mycket tjockare blir datorn med en Tucano Second Skin på? Radtech verkar oerhört smidig, men ger den något rimligt skydd? Vilken är egentligen bäst?