Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stäck

Stäck

Medlem
  • Registrerad 2003-11-20
  • Senast aktiv 2004-12-28
  • Antal inlägg 57

Foruminlägg

De senaste inläggen Stäck har skrivit i forumet.

Ursprungligen av yonas:

kalla mig idiot men jag fattar inte vad du menar?? gillar itunes för att det är bästa verktyget mot Ipod:en... men tycker det är lite rörigt med strukturen av låtar

För min del kan iTunes få strukturera låtarna i mappar bäst den vill. Jag är ju ändå aldrig där inne och rotar. Allt jag gör med låtarna (rippar, flyttar till iPod, lyssnar, bränner). gör jag ju via iTunes iallafall!

Är du bara ute efter ett smidigt sätt att hantera iPoden skulle jag rekommendera XPlay. Kostar en slant ($30), men det kan det vara värt.

Ursprungligen av johanwelin:

MP3:orna är ju redan komprimerade, förstörda om man så vill, från sitt originalformat (på musik-CD). Att komprimera om dem från annat än originalformatet borde, rent logiskt, leda till ytterligare kvalitetsförlust.

Sensmoralen är att det bäste borde vara att behålla MP3:orna som MP3:or alternativt att skapa helt nya AAC-filer från köpta CD:skivor.

Sannerligen. Att göra en AAC från en MP3 gör ju bara att du får defekterna / artefakterna från både MP3 och AAC i slutresultatet. Enda anledningen är om man har en MP3 med hög bitrate, och vill göra om till en AAC med lägre bitrate. Om man knappt halverar bitraten till AAC:n borde man kunna förvånta sig ungefär samma kvalitet utan onödig storlek.

Bra packade MP3:or (d.v.s. förmodligen inte de gjorda med iTunes) kan man väl låta vara om man inte har ont om plats. Om man rippar nåt nytt gör man bäst i att använda AAC.
Jag kör på 128kbit, det räcker (har toklyssnat på ett par låtar i olika bitrates, och jag hör ingen skillnad på 128 och allt däröver).

Här i Sverige kryllar det ju av iPodister, och jag har inte hört nåt om att de skulle vara ett särskilt vanligt rånbyte här. Men alla som använder de medföljande lurpjupparna får väl skylla sig själva...

iTunes MP3-packare är rätt dålig, medan dess AAC-packare är bäst. Det enda som egentligen saknas är VBR.

Ställer man AAC mot MP3 (i samma bitrate) är AAC bättre. Men MP3 lär knappast försvinna bara för det, det får vi nog leva med många år till (förmodligen för alltid).

Ursprungligen av Kira:

Just ja, man kan inte installera ÖVER iTunes, utan man måste ta bort det innan man lägger in en ny verre.

Jag har installerat över gamla versioner (både nerladdad uppdatering, och iPod-installationsjoxet från CD:n), och det har funkat utmärkt.

Jag skulle gissa på felaktida Firewire- eller USB2-drivers. Skulle dessutom gissa på att du kör USB2.
XP har dåliga USB2-drivrutiner. Firewiredrivarna är däremot riktigt bra. Oavsett vilket du kör, pröva leta rätt på nyare drivrutiner från korttillverkarens hemsida.

Har både Firewire- och USB2-kort från Clas Ohlson (billigast möjliga, noname-kort). Firewire funkade klockrent med en 2G Ipod med XP:s egna drivers. USB2-kortet (som jag köpte till en filmscanner) bara krånglade och kraschade tills jag hittade bättre drivers hos tillverkaren, och det funkar numera också utmärkt med min 3G-Ipod (som får välja FW/USB2 efter humör).

Ursprungligen av hjalmar:

Lineouten är bra. vad kostar ett ljudkort med line-out till en PM G4 ?

Den vanliga ljudutgången är väl en alldeles utmärkt line-out? Om den är för högljudd (de som också funkar som hörlursutgång har ofta lite högre utsignal) är det bara att dra ner volymen.

Jag hade samma besvär för ett tag sen (då iTunes för Windows var sprillans nytt). Det hackade bara på mitt SBLive!-ljudkort, och inte på det inbyggda (VIA AC97-nånting). Löste sig då jag drog ner "hardware acceleration" ett snäpp eller två (den finns nånstans under kontrollpanelen, om man rotar sig fram till properties för ljudkortet). Då försvann hackandet, och det märktes ingen som helst skillnad i datorprestanda för att jag minskat hårdvaruaccelerationen.
Sen dess har jag nog installerat nyare versioner av alla inblandade bitar (iTunes, QuickTime, DirectX och ljudkortsdrivrutiner), och numera kan jag köra på "full fart" utan problem.

Med en Mac-formaterad iPod krävs ju en del pulande med HFS-grejer och annat för att få att funka. Annars går det ju (med en annan del pulande) att "bygga om" en Mac-iPod till en PC-dito.
Om man av nån anledning inte kan köra iTunes finns ju både EphPod och XPlay. Vad som helst är bättre än det fasansfulla MusicMatch...

Windows-iPod:ar (som är FAT32-formaterade) dyker ju upp som en "Removable Drive", och i nån underkatalog där ligger alla ljudfilerna. De heter oftast bara t.ex. 1234.mp3, men de har ju fortfarande ID3-taggarna kvar. Vill du ha alla låtar är det ju bara att ta rubbet, sen finns det gott om program (t.ex. MP3 Tag Tools) som kan göra massdop av filerna. Vill du bara ha några (och inte orkar kopiera in rubbet till HD) kan man åtminstone i Windows XP se ID3-taggarna direkt i explorern (om man väljer View / Details).
Sen kan både XPlay och EphPod titta på låtarna på iPoden, och tillåter kopiering in till hårddisken.

Ursprungligen av Hellranger:

ANledningen till att man inte får ha elektronik påslagen under start och landning är att det absolut inte ska förekomma några störningar i radiotrafiken mellan flygledare och flygare. En annan är också ibland att sakerna kan börja flyga runt inne i kabinen vid en oväntad manöver/händelse. Inte så kul att få en 158g tung iPod, kommande med en fart av 23m/s, i skallen!

Främsta anledningen till att de inte vill att man ska t.ex. lyssna på musik (som oftast sker m.h.a. någon "elektronisk utrustning") under start och landning är att om en nödsituation uppstår och man måste förbereda nödlandning, så ska kabinpersonalen fort&enkelt kunna få allas uppmärksamhet, vilket kan vara lite svårt när folk sitter och lyssnar på musik i lurar.

Jag skulle inte ha några större farhågor angående att testa med "alternativa" strömkällor. Men just i en bil skulle jag nog ändå sikta på att ha någon slags reglering av spänning/ström, eftersom det kan komma väldigt ful spänning i cig-uttaget (varierar mellan 8 och 15 volt beroende på bl.a. motorvarv och belastning, kan ha många fula spikar och övertoner). iPod:en har bevisligen någon intern reglering av laddningsspänningen, men riktigt vad som helst skulle jag inte stoppa in.
Förmodligen går den glatt på vad som helst som är någon volt högre än batterispänningen (3.6V, eller?), ända upp till nån spänning då den går sönder. Däremot blir den förmodligen varmare ju mer spänning man petar i, och värme är ett bra sätt att förstöra batterier.

De siffror jag sett för strömmatningen i IEEE1394 har sagt 12V/1A (vilket finns nära till hands i datorer, och vilket har varit matningsspänningen till de firewirehubbar jag har sett, 12V/1A är tillräckligt nära 15W för att det ska kunna vara en oskyldig avrundning). Tyvärr vill inte IEEE visa specarna utan att man betalar, de sitter ju annars på den standardiserade sanningen.