Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Aborre

Aborre

Medlem
  • Sysselsättning Bor i örebro, är 19 år.
  • Registrerad 2004-01-06
  • Senast aktiv 2004-06-28
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen Aborre har skrivit i forumet.

Mig spelar det ingen roll eftersom det alltid har varit så med diskar. Hade jag redan förstått innan jag skaffade mig en ..

Kan du inte bara mounta den?

Var med om samma sak inatt, fast med usb kabeln som satt kvar i burken..

Ursprungligen av [email protected]:

Jag tycker att iTunes styrka ligger i den mycket snabba sökfunktionen och smarta playlists. OM iTunes inte hade funnits så hade jag hellre fortsatt med Audion < www.panic.com > som enligt mina öron levererar en bättre ljudkvallité än iTunes. Vet inte hur iTunes på PC funkar men när man stoppar (på macen) i sin CD så går det rejält fort med att få in allt som AIF, AAC, WAW eller MP3 samt att den synkar in alla ID-taggar direkt från en databas på nätet ifall man är uppkopplad.

Sökfunktionen tycker jag också verkar toppen, den är väldigt snabb och listar låtarna på ett bra vis om man har många låtar. Winamp har också en sökfunktion och den funkar ungefär på samma vis fast att man får upp ett fönster där man skriver i någon grupps namn eller liknande. Fast sen när man valt en låt så ser det inte ut så längre, utan då har man valt låten i playlisten och alla låtar fortsätts att visas.

Jag listade mina ca 4000 låtar i itunes och då kollade programmet typ igenom varje låt eller något, i winamp tar det säkert 5sec sen så är alla i playlisten. Likadant om man har en skiva och stoppar i så listas akka ud taggar och man kan även se framsidan av skivan om man vill.

Ursprungligen av Archduk3:

Vad är det possitiva med Winamp som inte iTunes har??

//C

Om jag säger såhär så tycker jag att winamp har mycket posetiva saker på listan och itunes har också många posetiva saker. Men båda har självklart negativa saker..

Winamp är jag och många andra t.ex väldigt van med, programmet har ett enkelt utsseende, det är ett lätt program för datorn osv. Jag kör winamp 5.0 men använder classic skins, alltså så att det ser ut som 2.0. Gillar det bäst. Har bara playlisten och spelarens huvudfönster uppe, equalizer behöver jag inte. Använder dessutom olika kommandon för att lägga in låtar i playlisten, t.ex ctrl + l för att lägga till en mapp i listan. Trycker man på num pad 0 så kan man lägga till endast en låt osv.

Itunes är också ett bra program som platsar i macen. Programmet som också är väldigt enkelt precis som winamp. Skillnaden är väl att itunes använder ett mer drag & drop system. Drag & drop funkar ju förståss i winamp också, fast inte på samma vis. Dessutom kan man inte använda sin ipod i winamp (vad jag vet)..

När man först installerar itunes så finns det en massa onödiga saker, knappar som man aldrig kommer använda. Vet inte om man ens kan ta bort dem för jag använder som sagt inte itunes som min spelare, tänkte börja göra det men det kändes för ovant. La t.ex in hela min mp3 mapp i itunes för att prova, blev riktigt less på att det tog så lång tid att lägga in alla låtar. Gillar winamps snabbhet, när man drar i itunes för att ändra storlek så hackar det. inte så snyggt kanske.. Winamp behöver man inte ens hålla på så i, de är redan utformat på ett toppen vis.

Det dåliga med winamp skulle då vara att det inte är gjort för att använda en ipod utan att det istället bara är för musk. Gillar bara inte itunes riktigt.. För övrigt så hängde sig itunes nyss när jag tryckte på browse och sedan ändrade lite i storlek på fönstret som kom fram..

EDIT: Kollade efter ett plug-in till winamp och hittade ett som skulle kunna ersätta itunes när det gäller att synca ipod osv. http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=138888
Fast enligt endel recensioner så verkar det inte vara så fulländat ännu..

Ursprungligen av Archduk3:

jag ville bara driva lite, om det störde dig så ska det ej upprepas

//C

Eh det är lugnt

Kan inte hålla med om att itunes skulle vara ett så bra program. I alla fall i pc-världen, jag håller mig hellre till winamp som är mycket mera praktisk. Hade winamp på något vis haft stöd för ipod hade det varit ett givet val (bra fungerande)

Ursprungligen av Archduk3:

nu förstod ju du inte min ironi, eftersom jag drev med din gamla guide, detta var alltså ett skämt, men tycligen förstod du itne det, jag kan skriva "SKÄMT" som överskrift nästa gång

//C

Jo jag insåg att det var ironi/ett skämt. Men det är väl onödigt att dra upp alla bilder i ett forum och sedan skämta om min guide som inte ens var seriös.. Vilket jag antog att du förstod, vilket du också gjorde. Men istället så kunde du ha svarat och insett att jag inte menade att jag ville se en plocka isär historia som var ironisk och "komisk" likaså.

Om du startar itunes så borde väl dina spellistor vara kvar och listade under din ipod? Jag är inte säker om det funkar så förståss.

Ursprungligen av Archduk3:

det var ju bilder ooch så......nu vet jag, jag glömde ha med "dreamcastbilden".....hittade ingen.....sry....men det ska vi väl fixxa så småningom

//C

Det var väldigt onödigt att du var tvungen att lägga in alla dessa bilder. Du kanske inte förstod mig när jag menade "ungefär" .. Självklart så ska inte en guide för hur man byter batteri i en ipod vara lika simpelt som en guide hur du poppar pocorn, eh. Trodde du insåg min ironi i det hela men det verkade inte komma fram.

Byta batteri i en ipod är avancerat, helt klart. Därför så vore en guide som är enkel att förstå toppen. Med bilder som beskriver exakt vad som ska göras och även hur man gör dessa saker. En bild där ipoden är isärplockad med en text "här är den isärplockad" (som exempel) är ingen höjdare. För hur har man gjort och vart är bilderna på handen som håller i skruvmejseln?.

Hoppas du förstår, och jag menade verkligen inte att en guide skulle vara lika lågt genomtänkt som min gammla guide som endast var till för att vara roande.

Ursprungligen av Archduk3:

men om du visar hur du vill att den ska se ut så snickrar vi ihop en....kanske

//C

Ja istället för att skriva bara texten så kan man.
1. Här gör jag blah blah..
2. nu fixar jag..
3. nu ser ni att..

En bild med text under typ, som en vanlig guide med bilder, alltid enklast att förstå då (för många personer).
Ännu bättre, en film där det beskrivs hur man gör, vore toppen...

Ungefär som en gammal guide jag gjorde för lääänge sedan..
http://hem.bredband.net/stoffe/popcorn/

Och jag vill hellre ha en guide i steg, med vad man behöver för verktyg osv.

EDIT: Nu såg jag att det var en guide, fast inte en sån som jag skulle villja se..

Ursprungligen av markus:

http://www.ipodbattery.com/

'Installation Instructions' under varje modell.

Det fanns inga instruktioner för ipod mini ..