Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
skummis

skummis

Medlem
  • Namn Martin
  • Registrerad 2004-04-18
  • Senast aktiv 2014-12-25
  • Antal inlägg 587

Foruminlägg

De senaste inläggen skummis har skrivit i forumet.

Ursprungligen av reboot81:

Kan ju hoppas att det är nåt galet med minnet. Prova att köra med ett minne i taget.

Tycker ju iofs att om det varit något fel med minnet så borde det ha visat sig under någon av alla timmarna jag körde minnestester.

Igår kväll som sista utväg formaterade jag datorn och installerade systemet på nytt. Några timmar senare så inträffade samma sak så nu ger jag upp. Uppenbarligen är det något hårdvarufel och att lämna in en imac från 2008 på felsökning känns heller inte värt pengarna.

Ursprungligen av MatsOlov:

Har haft lika dant problem sedan Yosemit. Min frysning varar dock inte längre än några sekunder upp till någon minut. Såg nu idag att det är backupd (Time Machine) som snor åt sig 99% av processorkraften. Sökte och ser att fler har problem med det.

Okej. Min varar ju hur länge som helst tills det att jag stänger av datorn helt enkelt. Använder heller ingen automatisk backup av något slag. Inget annat verkar heller uppta en massa processorkraft.

Uppdatering:
Den har fryst sig en gång till och en gång har bilden varit helt svart men man ser att skärmen är igång eftersom bakrundsbelysningen är på.
Så den hänger sig inte speciellt ofta men det händer fortfarande.

edit: Är det jag som har skapat tråden på fel ställe eftersom den ligger under mjukvara/osx eller har den blivit flyttad? Trodde jag hade skapat den i iMacforumet. Anyways jag kan ju tryckt fel.

Jag avinstallerade Logitech drivrutin/programvara som föreslogs i ett inlägg här och detta verkar faktiskt ha löst mitt problem med att datorn fryser sig. I Skrivande stund har datorn varit igång i 3 dagar utan något problem.
Jag hade dock aldrig problem med att den startade om osv så kanske inte samma problem som du har.

Ursprungligen av RagnarFerdinand:

Hur har det gått Skummis
Jag har liknande problem med en iMac 27" mid 2011.
Den startar även om. Om och om igen.
Min muspekare blir... ..konstig se bild
Stora frågan är om det bara är att ge upp eller går att fixa.
file:///var/folders/14/4_zxg6js32b4n5q9ss_h6dyr0000gn/T/com.apple.iChat/Messages/Transfers/IMG_3259.JPG

Ursprungligen av Borttaget:

Använder du någon 3:e parts hårdvara som ex. Logitech mus?

För mig tog det lång tid innan jag insåg att mjukvaran till min Logitech mus skapade likadana låsningar. Efter jag raderat programvaran och letat upp den förbannade kext-filen så återgick allt till det normala.

Jag använder faktiskt en Logitech mus. Trådlös och jag har märkt att lampan på den ofta släcks när datorn är låst men den tänds ganska snabbt igen så har inte tänkt på det mer.
Ska testa att avinstallera.
Kunde du installera den sedan igen eller?

Senast redigerat 2018-07-23 12:50

Jag har en imac 20" (tidig 2008) som har börjat frysa sig vid random tillfällen.
Ibland direkt efter inloggning och ibland efter flera dagars normalt användande.
Det som händer är att bilden helt enkelt fryser sig (men man kan röra muspekaren). Datorn svarar inte på tangentbordet eller om jag klickar på saker. Har trott att datorn helt hängt sig men nu idag så körde jag webbradio via itunes och skärmen var fryst men radion fortsatte spela (säkert en halvtimme) tills jag stängde av datorn genom att hålla inne strömknappen. Vid detta tillfället gick även skärmen i viloläge (tror jag har inställt på 15min). Jag kunde väcka skärmen genom att trycka på mellanslagstangenten som jag brukar men efter det kunde jag inte göra något varken med tgb eller musen.

Saker jag har testat hitintills:
memtest all 2 från terminalen utan indikationer på fel.
Bootade upp och körde apple hardware test (långa versionen) och fick som enda fel 4hdd/11/40000000:sata(0,0).
efter lite googlande verkar det som att det inte är något att bry sig nämnvärt om enligt apple själva.
Även kört DriveDX (gratisversionen) för att kolla statusen på min ssd utan indikationer på fel.

Felet fanns både innan och efter jag uppdaterade till Yosemite.
Har dock inte testat att göra en helt ny formatering och installation då jag ser detta som sista utväg.

Någon som har funderingar på vad det kan vara eller saker jag kan testa. Känns jävligt onödigt att köpa ny datorn när denna fungerar till allt jag behöver. Speciellt efter att jag satte i en ssd.

iMac (20-inch, Early 2008
2,66 GHz Intel Core 2 Duo
6 GB 800 MHz DDR2 SDRAM
Samsung 500gb SSD 840 evo
ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MB

Ursprungligen av studiox:

vad säger event viewern i windows? -Har du uppgraderat till 10.6.7 sen du körde xp?

Vet inte riktigt vad jag ska kolla efter i event viewern...
Nej jag har inte uppdaterat osx sen bytet.

Här är mitt problem:
Jag har bytt dator/filserver och nu kör jag win7 64bit på den. Brukade ha några diskar utdelade och uppmappade på min imac när jag körde winXP och det funkade klockrent så jag vill givetvis ha det likadant nu med win7.
Jag kan ansluta och mappa upp utan problem men så fort jag startar om win7 burken så dör alla mina mappade nätdiskar på macen och vägrar komma igång igen. Detta hände aldrig när jag körde XP då hoppde dom igång igen så fort winburken startat klart. Jag kan inte ens gå till nätverket på macen. Jag ser visserligen win7datorn där men kan inte göra något alls. Det enda jag kan göra är att starta om macen och efter omstart funkar allt igen.
Några ideer?
Windows 7 64bit, Mac OSX 10.6.7

Åt andra hållet alltså att mappa upp en osxdisk på win7burken funkar utan problem efter att jag meckat in detta "hacket":

Control Panel - Administrative Tools - Local Security Policy
Local Policies - Security Options
Network security: LAN Manager authentication level
Send LM & NTLM responses
Minimum session security for NTLM SSP
Disable Require 128-bit encryption

Hittade det.
Förut hade jag bara ändrat språket från engelska till svenska men när jag gick vidare så kunde jag även ändra format till svenska. Förut har det stått "Svenska (engelska)" så jag har inte tänkt på det men nu ändrade jag till bara "svenska" och vipps så var min kalender på svenska.
Tack!

Har suttit och skapat en kalander i iphoto 11 som jag tänkte ge bort. Hittade en snygg design och sen körde jag stenhårt och fixade ihop en snygg kalender som blev kalas.
När jag senare skulle lägga in lite födelsedagar etc så såg jag att månadernas namn och även veckodagarna var på engelska.
Någon som vet hur man fixar det om det ens går?
Jag har eng som första val på min dator och trodde att de kanke kunde va de som spökade men det verkar inte så då jag ändrade till sve och startade om = svenska menyer osv men inget ändrades i kalender och inte heller när ja testade att göra en ny kalender så blev det svenska.

Tips mottages.

Tar upp denna tråden igen.
Jag har en server (windows) som jag har delat ut mappar/diskar på. Skulle vilja att min Mac (osx 10.5.6) indexerar dessa i spotlight men har inte lyckats hitta hur man gör eller ens om det är möjligt.
Nån som har info om det går och isåfall hur. Helst utan massa "hackande" i konsollen för där hör jag inte hemma
Det spelar heller ingen roll om jag måste indexera diskarna manuellt eller om det görs automatiskt då filerna på dom inte uppdateras allt för ofta.
Tack på förhand

Hur ändrar jag så att osx inte kortar ner filnamn/mappnamn när jag är i listview?
eller det är just det... den kortar inte ner utan dentrycker istället IHOP namnen och jag hatar det. Jag vet varför den gör det såklart, för att jag inte ger den utrymme att visa hela namnet. Men jag vill att den kortar från slutet istället för att trycka ihop namnen.
Exempel:
korrekt namn: "detta är det fullständiga mappnamnet som det ska vara"
osx ihoptryckta: "detta är det fullst... som det ska vara"
som jag vill ha det: "detta är det fullständiga mapp..."<- kortat från slutet

så, någon som vet hur man fixar detta?
kör osx 10.5.5

Tack för tippset om Bonjour.
Jag lyckades hitta och installera skrivaren utan Bonjour men då funkade det inte att skriva ut, efter installationen funkar det perfekt.

det där med fildelningen funkar inte för jag vill kunna komma åt filerna från min xbox (den gamla) har testat med det funkar inte.
ang. säkerheten gör det mig inget. Det är ett slutet nätverk i mitt hem utan wlan osv.