Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jocke-abc

jocke-abc

Medlem
  • Registrerad 2004-05-03
  • Senast aktiv 2005-06-09
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen jocke-abc har skrivit i forumet.

Det finns också andra program som letar reda på dubletter av filer. Tänk bara på att i 99 fall av 100, om inte mer, är filerna inte identiska om dom kommer från olika skivor. Längden kan variera någon sekund, en verision är lite mer uppstädad och en tredje är lite förkortad.

Synd Det givna köpet är inte så givet längre.

Hejsan

Jag sitter och funderar över ett eventuellt köp av en shuffle och det är en fråga jag skulle behöva ha svar på. Går det att ha flera spellistor och växla mellan dom?

Rent tekniskt ser jag inga begränsningar på spelaren, knapparna bör gott och väl räcka till att bläddra frammåt och bakåt i en lista med spellistor. Tanken är främst att kunna bläddra mellan olika musiktyper men också möjligheten att ha både ljudböcker och musik är lite lockande. Tydligen ska den ju ha samma stöd för bokmärken som "riktiga" iPod så då tycker jag det borde vara möjligt att växla mellan dem och musik också.

//Jocke

För att tex lyssna på alla artister i genren Rock väljer du Music/Grenres/Rock/All/All. Det samma funkar på vad du vill, Music/Grenres/All/David Bowie/All/All typ, eller Music/Albums/All.

Frågan är inte helt tydlig, du får nog skriva vad du vill igen om jag missuppfattat. Annars är det väldigt enkelt att skapa en Play List för ännu större möjlighet att få vad man vill. Dessutom kan du skapa en On-the-Go Play List genom att hålla select nertryckt på det du vill lägga till spellistan. Det blinkar till i menyn efter några sekunder, då kan man släppa knappen.

Vad är det för mappar ni pratar om?

Om man lägger in Linux på iPoden går det annars att spela in ljud, 96khz är max bitrate men tror bara det går att spela in i mono. Finns dock ett line-in alternativ att välja men jag har inte pillat så mycket än.

Jag har inte hittat någon speciell line in (jag tror inte jag missat den heller) men det finns i menyn. För att var exakt finns följande under /Extra/Recordings/

Mic Record
Line in Record
Playback
Sample Rate (8, 32, 44.1, 88.2, 96 kHz)

Det roligaste tycker jag är att man kan spela in ljud med Linux. Antingen via mic eller line in. Testade att spela in via hörlurarna och det funkade.

Förutom just denna glada nyhet så kändes det ännu lite ungt, vissa saker var väldigt sega och spelen kändes inget vidare. Att spela upp musik funkade inte alls bra då det gick toksegt att ladda. Dock kul att man kan kolla på bilder och framförallt spela in ljud, jag kommer helt klart ha det var men inte som default.

Ursprungligen av Raptor:

Du ska absolut inte ladda ur din ipod först och sen ladda. Ladda när den är halv full eller nått. Finns många guider på nätet.

Hälsningar
Raptor

Med andra ord har iPod en batteritid på 4 timmar, jippie...

Hm, idag kom det en person och knackade på dörren och sa "Hej, här är ett paket". Oj vad snabbt det gick var min första tanke, bra Apple! Packade upp paketet och där låg den, min vackra iPod. Läser igenom pappren och där står det att "ett eller flera av felen ligga inom ramen för Apples specifikationer för..." vilket förvånade mig lite. Om man pausar eller stänger av den knastrar det en hel del i luraran och det låter som en vaxkaka om ljudet är lågt!

Just nu är jag ganska så besviken på Apple.

Hej

Har nyligen införkaffat en iPod och är mer än nöjd. Faktum är att jag är ganska mycket mer än nöjd. Skulle dock önska att jag kunde spela in vissa saker. Frågan är bara med vad det ska göra. Måste jag ta till min glappande MD som är oförmögen att fungera bra eller funkar iPod bra nog för detta?

Lite mer specifikt, duger någon av följade produkter och vilken är att föredra. Priset är i det här fallet orelevant då det bara skiljer 40 kr mellan billigast och dyrast. Är det någon som hellst skillnad i inspelningskvaliten?

Valet står mellan de här tre, och någon annan om det finns
- iTalk - 329 kr (snyggast)
- Belkin Universal Microphone Adapter - 299 kr
- Belkin Voice Recorder - 279 kr

Vilken ska jag välja, håller någon måttet? Jag har för övrigt inget behov av stereo, mono duger alldeles utmärkt.

Det finns program som automatiskt genererar ID3-taggar utgående från filnamn och mappstruktur,

4-ports firewire funkar utmärkt. Jag har det (och USB 1.1) och har inga problem alls. Det man inte kan göra är ladda och synca samtidigt men det spelar ingen roll. Kommer köpa USB-kabel för att kunna använda den som bärbar hårddisk mot kompisar och så som inte har firewire men behovet hemma är begränsat. Allt jag behöver kan jag köra via firewire. Det kommer med en konverterare tillsammans med iPoden.

Som sagt, skillnaden mellan 6-ports firewire och 4-ports är att 6-ports är större och kan användas för laddning.

Jag vet att jagtog i lite men det käns ganska surt. Varför ska just jag få en defekt en :-00 Tycker ändå det verkar som om dom har en del problem, inte minst med mini då. Tacka gud för att dom har bra support, hoppas bara den kommer tillbaka innan 4 juni för efter det befinner jag mig inte i Sverige på några månader.

Edit: Mitt kontantkort tog slut precis mot slutet av samtalet också så nu är jag sur på Comviq också

http://www.ipod.se/forum/showthread.php?t=40946&

Kanonväska, mer nöjd med den än iPoden. Slapp dessutom få den lagad...

Suck. Hade hoppats slippa det men lyssnat lite mer och knastret hörs ganska tydligt ibland. Speciellt i början av vissa låtar om dom pratar lågt, låter som en LP-skiva.

Fattar inte hur Apple har råd att göra sånt här. Vissa fel blir det alltid men låter ändå som ganska många har småfel på sina grejer. Dessutom fiaskot med mini.

För övrigt så är det endast från hörlursutgången, via dockan är det inga problem.

Hej

Undrar om det är normalt att det hörs lite brus från ljudutgången eller om jag borde få det lagat. Låter som elektroniskt brus nu och då, om det inte är normalt kan jag tänka mig att det är en kalllödning. Om man spelar musik är det svårt att höra men om den är avstängd så hörs det ganska tydligt i lurarna. Ännu tydligare om den är kopplad till högtalare vilket jag brukar ha.

Är det här vanligt på iPodarna? Kan man få det fixat av apples återförsäljare eller måste man vända sig till apple direkt? Kommer TNT (eller motsvarande) och hämtar den då, hur ska man förpacka den?

En del frågot på slutet, tacksam för svar :-/