Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
snadde

snadde

Medlem
  • Registrerad 2004-06-06
  • Senast aktiv 2006-02-14
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen snadde har skrivit i forumet.

skulle absolut köpt ett par hp-890. har ett par sådana som jag fick betala 800kr för och tycker dom är värda det. Sitter skönt på huvudet och har rent och klart ljud som slår många dyrare lurar stort. så länge man inte ska vandra runt med dom är dom perfekta. helbra hemma lurar.

Ursprungligen av Q-man:

Inte köpt en Ipod, men däremot blivit medlem på en sajt som är exklusivt ägnad åt att diskutera Ipod? Hur ser logiken ut?

Var på god väg att köpa en, men jag brukar ta reda på allt jag kan om en pryl innan jag lägger ner pengar på den. Denna gången var det verkligen tur att jag upptäckte ett något så grovt tillverkningsfel som att den kräver programvara. Skulle vart mkt lessen annars..

det är problem som detta som gör att man helt enkelt inte köper någon ipod. skulle den funka som en vanlig mp3 spelare, dvs som extern hdd där man lägger sina filer skulle jag köpa direkt. men tyvärr har apple med vilja förstört en underbar spelare...

för att lösa problemet kan du ju använda dig utav ett annat program än itunes. anapod tex.

Om ipod överhuvudtaget ska bli ett alternativ får dom allt ta bort begränsningen att man behöver använda program för att lägga över låtar... Köper aldrig annars.
Sen vore d inte fel m inbyggd fm-sändare. (iaf usa modeller)
bluetooth, wlan, radio, usb on the go för överföring av bilder. listan kan göras lång..

Hur är ljudet på denna rackare? Funderar på en sådan eller en belkin tunecast 2 från theistore. skulle hamna på ca 380kr inkl frakt från usa för en sådan. nån som har nåt att säga om någon av dessa?

Ursprungligen av williamos:

Här har ni 257 olika koncept på iPods '
http://gallery.ipodlounge.com/ipod/displayimage.php?album=4&pos=3

haha, detta måste vara framtidens modell.
http://gallery.ipodlounge.com/ipod/displayimage.php?album=4&pos=7

Ursprungligen av Rickard A:

Kan du för oss oinvigda förklara varför du vill vet vad filen befinner i mapphierarkin?

japp d ska jag förklara. det är mkt enkelt egentligen. id taggar (som tyvärr inte finns i alla mina mp3 som jag samlat på mig genom åren.) ligger dock relativt bra sorterade i mappar i ordning o allt. det är ett äckligt jobb om jag skulle börja fixa till över 100Gb musik bara för att detta krävs för att få någorluna ordning. jag hävdar inte att det sätt som itunes jobbar på är fel, utan att det kunde vara ett komplement. att man får välja själv. valfrihet har väl aldrig vart fel?
dessutom är det mkt enkelt att ta bort en låt om van vet filnamnet och exakt vart den ligger. aja, man vänjer sig vid allt förstås men det är fortfarande en nackdel att man inte kan välja bland båda sätten.

Ursprungligen av Rickard A:

Men alltså. Hela tanken med iTunes är ju att man INTE ska behöva tänka på vart filerna ligger på hårddisken. Du har all data i iTunes. Allt är sökbart. Man kan sortera på album, artist, år, filtrera bort musik mm på ett och samma ställe. Om man dessutom låter itunes organisera filerna åt en så flyttas ju filerna automatiskt om man ändrar namn, album osv.

Men allt detta förutsätter ju att man använder mp3-taggar. Vilket många nerladdare/fildelare inte gör. Istället sitter man och döper filerna efter låtnamn/album/artist mm och ordnar en mappsstruktur som inte är av denna värld. Det måste ju vara sjukt tidskrävande. Jag har aldrig gjort så och kommer nog aldrig fatta varför man går så heller.

Varför vill man ens veta vart filerna ligger? Varför ska man vara i de mapparna och pilla?

hehe, ja varför ska man överhuvudtaget veta vart saker och ting ligger? varför ska man överhuvudtaget ha någon kontroll själv? nä bäst att inget veta bortom låtnamnen i itunes. verkar va lite av konceptet med mac överhuvudtaget. varför ska man va där o pilla?

Ursprungligen av Stäck:

Det går också att göra en export av itunes-databasen till en xml-fil, sen kan du göra en sök&ersätt med nån texteditor, och sen importera den igen. Eftersom låtarna du importerar har samma id som de som redan ligger i databasen kommer den att uppdatera de befintliga låtarna.
Annars är det smidigt att fixa det i samband med flytten. Om man ändrar iTunes-bibliotekets plats, och sen kör "Consolidate Library" kommer den att kopiera alltihop till det nya stället. Kräver dock att man har lite plats över (eftersom den kopierar, och inte flyttar).

fattar inte varför apple valt att krångla till ipod så förbaskat med att man måste ha itunes för att överföra låtarna. hade ipod fungerat som en vanlig hederlig mp3 spelare där man bara kopierar över låtarna hade alla problem vart borta och jag hade köpt en ipod för längesen. hoppas innerligen nån klyftig person kan patcha ipod firmware eller liknande eller att apple skärper sig... enkelt och simpelt har alltid varit det bästa.

Ursprungligen av DimeR:

märks att snadde e en PeeZee leecher av rang.. Köpt en skiva senaste 5 åren?

Ja, en faktiskt. Annars brukar jag inte lägga ner pengar på sånt jag kan få gratis. Ogillar dessutom själva skivans format, tar mkt plats, inte mkt låtar och jobbig att handera. Så valet är ganska enkelt...

Ursprungligen av SV O:

Försök att se helheten. iPoden är en förlängning av iTunes. Och iTMS ytterligare en förlängning och är dels ett sätt för Apple att sälja fler iPods och (det är iPoden Apple tjänar penger på) och dels så visar Apple musikindustrin att det går att sälja nedladdningsbar musik på nätet.

Apple har fått beröm av RIAA för iPodens kopieringsskydd och även för DRM. Utan dessa grejer hade det varit mycket svårare att få musikindustrin att ställa upp på dom villkor som Apple har för sitt iTMS. Och utan bra villkor hade det inte gått att sälja lika mycket musik naturligtvis.

Ja, där slog du huvudet på spiken! Du fick med allt! Detta kopieringsskydd är endast ett sätt att tjäna pengar och förstöra möjligheter för konsumenterna att använda produkten som dom själv vill.
Men det lutar nog åt en ipod ändå nu när priset är sänkt och allt. Får väl köra med anapod eller liknande

Ursprungligen av GuitarFReak:

Exakt och exakt, hur ska låten kunna komprimeras utan att något tas bort?
Det kommer inte att låta exakt likadant, men frågan är ju om man hör skillnaderna.

Funkar på ungefär liknande sätt som man komprimerar data i zip/rar o andra komprimeringsformat. Du får ut exakt samma data när du packar upp det igen.
Hur det funkar vete sören, men en rad matematiska formler o algoritmer...

Är även jag lite intresserad om det blir köp från usa.

Ursprungligen av kainen:

Det är klart iPod inte är perfekt... men det är ändå den bästa spelaren på marknaden.
-batteritiden suger... japp håller med
-ljudkvaliten... är den bästa jag har hört på en mp3 spelare och jag har lyssnat på ett antal! iRiver tex kommer inte i närheten av ipod i ljudkvalite. "har jag hört folk säga"... vad e det för argument? du borde skapa dina egna uppfattningar o inte gå på andras. Går du inte o ser en film heller om nån säger att den e dålig fast du tror att den e skitbra?
-spärr mot fri kopiering. haha... spärr kan man knappast kalla det, mer lite krångel... om man installerar tex anapod (som jag kör med hela tiden) så är det bara o köra drag-n-drop med filerna åt båda hållen... till och från iPoden... det är bara i orginalprogramvaran begränsningen finns... förmodligen för att skivbolagen inte skulle gått med på att sälja sina låtar på iTunes annars.
-usb on the go fungerar inte på alla enheter... på de flesta men tex många canon cameror stödjer inte det.
-radio... vem behöver radio när man har plats för 10000 låtar i spelaren? radio = dålig mottagning... jag lyssnar aldrig på radio så för mig kvittar det iaf.
-spela in utan tillbehör... tjaa.. behövde jag en röst inspelare så hade jag knappast köpt en ipod... utan någon liten smidig sak endast till för detta. OPTISK ingång däremot hade inte varit helt fel... får hoppas på en sådan i G4
Ljudkvaliten är ändå det som är viktigast när det gäller en mp3 spelare... hack i häl kommer användarvänlighet... och på dom båda punkterna ligger ipod på 11 av 10... alltså redan utanför skalan så endast det skälet räcker som motiv för ett köp. men om du vill snåla och köpa en iRiver istället så ska jag inte hindra dig... have fun... du kommer nog ändå köpa en iPod förr eller senare när du upptäcker att en iRivier inte va så bra iaf

Finns som sagt spelare med bättre ljudkvalitet så ipods ljud är inget att skryta med direkt. Har aldrig lyssnat själv så jag har inget att säga i saken egentligen men jag går på fakta som andra ipodanvändare framfört. Förresten hittar jag inte ipods ljudspec. nånstans. skulle gärna veta vad det är för S/N ratio, samt uteffekten på den så om nån vet så skriv gärna.

fri kopiering är en spärr och metoder att kringgå den är bara jobbiga och medför problem. man måste installera program vilket man inte alltid varken kan eller vill på alla datorer man sitter vid. den största nackdelen med ipod som jag ser det iaf.

radio är en trevlig funktion som jag skulle ha glädje av lite då och då.

och att usb on the go inte funkar på alla enheter är ju trist, men grymt smidigt på de enheter det funkar på.

kom inte dragandes med att funktioner inte behövs, för det bestämmer inte du utan varje unik köpare har sina behov och önskemål. det som passar dig fint kanske inte är det bästa för andra. ipod är bra, men det finns stora brister som efterfrågas av många.

humm, det klagas mkt och rejält på dom som påstår att det finns bättre spelare än ipod...
ipod är ingen perfekt spelare och de pga några viktiga punkter.

-batteritiden
-ljudkvaliteten är inte heller den bästa har jag hört folk säga, finns spelare med bättre ljud (creative t.ex) men iriver är inte bland de bästa den heller. i klass med ipod alltså, inte dålig men inte bäst.
-spärr mot fri kopiering. (här är ju iriver suverän där man kan välja att indexera låtarna i databas om man känner för det. och uppdatera den när det behövs)
-iriver har dessutom "usb on the go" vilket innebär att inget media reader tillbehör behövs. bara ansluta digitalkamera eller annat minne till spelaren och föra över för glatta livet. helt perfekt.
-ipod saknar radio, detta har iriver.
-ipod kan inte spela in utan tillbehör, iriver kan spela in via inbygd mikrofon, line in samt optisk ingång.

klart viktiga punkter där som ipod ligger efter i... färgskärm tycker jag däremot mer är en nackdel då de brukar synas dåligt i starkt solsken.. för vissa är dessa saker viktigt, för andra inte. vill du betala mer för design och missa många funktioner så köp en ipod, annars är iriver ett bra mkt bättre alternativ funktionsmässigt. dessutom billigare... funderar starkt på en ihp-140, fin spelare och läcker fjärrkontroll får man med oxå.

tack för alla fina svar. förstår att er ipod är er mkt kär när ni försvarar den så mkt hehe. skulle nog va nöjd jag med men inte till 100% då det (enligt mitt tycke saknas något mkt viktigt). behöver inga smarta playlists, visst det är kul men har aldrig använt det annars när jag lyssnar i datorn heller. men bara tanken att behöva ha ett speciellt program för att lägga in/kopiera ur/ta bort låtar är ju skrämmande. föväntar mig inte att macanvändare ska förstå, för jag förstår inte de som använder mac..
vanlig hederlig mapp struktur räcker för mig så håller man själv lagom ordning på filerna. men jag ska inte uttala mig mer som aldrig använt en ipod, ska kika på en om jag får möjlighet och bilda min egen uppfattning. men läcker är den till utseendet så det räcker o blir över...