Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
CarnalForge

CarnalForge

Medlem
  • Registrerad 2004-10-04
  • Senast aktiv 2007-12-12
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen CarnalForge har skrivit i forumet.

1

Ok, tack för alla svar! Lär väl bli att jag plockar fram min gamla pc för en stund istället .. är nojjigt rädd om min lilla ögonsten.

/cF

Ena kärnan? Jag har en gammal iBook 1,2Ghz ... powerPc

/cF

Ok, men vilken arbetstemp på processorn är ofarlig då? Jag förstår att datorn stänger av sig om den blir för varm, men det kan väl knappast vara sunt att ligga på 60-70 grader i dygn?

/cF

Hej,
undrar om något vet vad "testwmv" är för en process. Har sett den två gånger. Andra gången nu för nån vecka sen när jag installerade säkerhetsuppdateringen (tiger). Efter jag startat om datorn fanns det en testwmv process som låg på runt 60% cpu användning i några minuter innan den försvann. Första gången jag stötte på processen var när jag körde panther i december. Efter det att jag installerat den säkerhetsuppdatering som kom ut då så sket sig hela mitt system pga av just denna testwmv. Efter installation så låg den processen på 100% och ville inte försvinna. Samtidigt som denna process låg och blockerade så låstes systemet på så sätt att jag inte kom åt mitt nätverk eller någon av mina usb-diskar. Vilket resulterade i att jag fick formatera om utan att kunna göra en backup (jo, cd-brännaren va oxå oåtkomlig). Ringde applesupporten men dom kunde inte hjälpa mig .. så nu undrar jag helt enkelt om det är något här som vet vad detta är för en process och vad den gör.

Även om det inte är så aktullt för min del nu eftersom jag installerat om systemet så kanske det finns någon annan som vill kommer i sammma sits någon dag .. och när jag sökte efter hjälp så fann där ingen information att hitta .. sen är man ju nyfiken så klart

/cF

Senast redigerat 2007-01-12 12:08

Jo men grejjen är att det är tempen på processorn som jag vill ha ner rejält .. inte möjligheten att göra andra prylar samtidigt som processorn kokar, om du förstår. Har sett att det finns en "threadmaster" till pc och en "cpu limiter" till linux som gör just detta .. tycker då att det borde vara möjligt att göra något liknande för macen?

Nån som har något annat alternativ på hur man konverterar en filmsamling utan att bränna processorn? (ska konverteras till wmv) ..

/cF

Behöver ett program för att begränsa användningen av processorn. Anledningen? Jag ska konvertera ett gäng filmer på min ibook. Vill inte att den ska ligga på 100% i flera timmar. Finns det något program där man kan bestämma hur mycket ett visst program för använda (t.ex 10-20%) eller liknande?

/cF

hej
Fick hem min iPod igår. Har en fråga ang. batteri och dockan. Är det någon nackdel att ha iPoden i docken när man inte använder den. På displayen står det att den laddas hela tiden, tar batteriet skada av att ipoden alltid står i dockan.

cF

Du kommer att få postgironummer samt referensnummer som du senare kan betala via antingen bank, intenetbank eller kassaservice. Din beställning kommer inte att behandlas förrän dom fått in korrekt betalning. Dom verkar ha problem med sina banktjänster för tillfället. Bl.a. skriver dom betalningssätt "post-giro" sedan skickar dom ett bank-gironummer vilket inte känns så seriöst. Ringde om detta och då sa dom att dom förtillället hade problem med sina bankrutiner, vilken i sig är en anledning att inte sköta detta via bankgiro .. eller postgiro eller hur dom nu vill ha det. Så, antingen vänta tills dom löst sina bankproblem eller betala med kort direkt ..

Ja just det, efter en månads "under review" så tas din beställning bort. Så om du bestämmer dig för att betala t.ex. med visa så är det bara att lägga en ny beställning och låta den gamla "rinna ut i sanden" ..

cF

Gäller det vid köp av 20 gigaren oxå?

cF

1