Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
SixtenStolpskott
  • Registrerad 2004-11-01
  • Senast aktiv 2007-01-05
  • Antal inlägg 71

Foruminlägg

De senaste inläggen SixtenStolpskott har skrivit i forumet.

Blir förmodligen idiotförklarad nu men jag undrar om det finns nåt progg som BEGRÄNSAR volymen i Shuffle?
Har en Mini och köpte för några dar sen en Shuffle till grabben. Märker en klar skillnad i ljudvolymen. Drar jag på max i Shufflen så vågar jag inte ha på mig lurarna, mao vill jag undvika att grabben får hörselskador. Han är inte så gammal än så att tala om vilken volym som är lämplig är ganska meningslöst

Finns det nån inverterad GoPod månne?

mvh

Njae, alarmet är det inte. Aldrig utnyttjat den funktionen, inte ens testat...

Har sett fler med samma problem men då att den laddar ur efter ett par dagar. I mitt fall är det betydligt kortare tid än så. Köpte den i december så än kan ju inte batteriet vara "slut"?

Hittade en del batteritjôt här: http://ipodbatteryfaq.com/ för den som är intresserad.

Ska nog lyda ett xtremt råd och kontakta apple.

Tjabba!

Lite störd på min mini som laddar ur sig nattetid. Om jag använder den, fulladdad, i ca en timme och sedan låter den ligga över natten så är den död följande dag. Otroligt frustrerande att vara utan sin kompis på väg till jobbet etc.
Går ju att lösa genom att alltid ladda minin över natten men om jag förstått det hela rätt så vill man ju snåla med antalet uppladdningscykler, som är begränsat.

Har ägnat en timme åt att försöka hitta svar i cyberspace men utan resultat. Vänder mig nu till den växande skaran här på forumet.

Plz, hjälp en förtvivlad gammal sate! Om du inte har svar så kanske en magisk länk?

mvh

Hehe, mintgrönt! Trodde den färgen var var helt off men jag kanske skall tvätta upp mina tights som ligger längst in i garderoben... :rolleyes:

Du verkar vara en förvirrad själ och för att förstärka detta ytterligare tänkte jag föreslå fler alternativ. Sharp HP-MD33S för endast $39! Inget för prylbögen kanske men om man läser reviews på Audiocubes verkar dessa vara ett mkt prisvärt val. Vill du impa på bodypump-instruktörskan så skall du satsa på ett par B&O A8, grymt snygga och gedigna. Sitter riktigt bra eftersom de går att ställa in på alla möjliga sätt. Ljudet är väl inte det bästa men helt ok. Detta vägs upp av designen som får vilken prylbög somhelst att bli avundsjuk .

ER6i? Näe, osäker på "cord noise".
ATH-EC7? Näe, osäker på passform samt att de ser lite fippliga ut.

Alvedon?

mvh

Ursprungligen av dahlborg:

Antar att det är för att jag inte ställer några direkta frågor att jag inte få några svar på mina funderingar.
Skönt att Sixten gästspelade lite så jag slipper känna mig schizofren och bara prata med mig själv :rolleyes:

Här kommer tre frågor:

  • Vilken av Ety ER6i och ATH-EC7 tror ni är bäst när man tränar? (gymmar, löper)

  • Ni som har Ety ER6i, hur sitter dom om ni rör er mer än man gör på en promenad? (dvs springer)

  • Även om man kör ER6i med kablarna bakom nacken så lär man ju inte bli av med kabelskrapet om man springer, vad säger ni om det?

Din stackare, får du ingen hjälp?

För att du inte skall spamma dig själv så kanske jag kan underlätta ditt hörlursval :

* Har de inga högtalare på gymmet? Du springer väl tidigt på morgonen så du kan njuta av fågelsången! Har aldrig haft med ipoden på gymmet men enkel matematik påvisar ju den uppenbara risken för att fastna i sladdhelvetet. Rent teoretiskt skulle jag kunna fästa min ipod på överarmen och nyttja den korta sladden till 81:an, men hur fjolligt blir inte det? Kanske i kombination med rosa tights...

* Blir svårt att svara på denna... Men jag säger; ok!

* Hypotetiskt så bör det ju vara mjuka kläder när du springer och då minskar ju risken för skrapljud..?

Så, med ovanstående i bagaget så blir det lättare att välja ett par hörlurar.

Skämt åsido.

Vad tror du om den här tankegången; en ipod klarar ändå inte av att leverera ett ljud av hög kvalité så varför lägga ned tusentals kronor på att hitta perfekta hörlurar som ändå inte kan utnyttjas till fullo.

Ursprungligen av dahlborg:

Hittade en liten flashsida på Audio Technicas japanska hemsida, så grymt snygga, de ska ju självfallet låta bra också men man blir ju inte direkt mindre sugen nu.
http://www.audio-technica.co.jp/atj/sc/ath-ec7/index.html

Har nu även efter att ha suttit och läst recensioner hela dagen blivit mer sugen på Etymotic ER6/i och Shure E2.
Frågan är ju fortfarande: hur låter alla dessa lurar i just mina öron och hur sitter dom i just mina öron.
Känns som frågan kommer att bli obesvarad tills jag köpt någon av de ovanstående lurarna då det verkar helt omöjligt att provlyssna någonstans.

Jepp, du får nog invänta svaret tills du sitter med egna lurar på huvudet för att därefter kunna konstatera om köpet var bra eller ej. Jag själv valde två lite billigare lurar för att kunna täcka in olika användningsområden. Ett par Sony 81:or för "aktivt fritidsliv" med mössa och ett par MDR-D66 (Eggo) för "finlyssning" hemmavid. Ca 1100 spänn inkl frakt och nu har jag så att jag klarar mig ett tag.
Du har förmodligen, som jag, läst igenom det mesta i recensionsväg och det är nog tyvärr det man är hänvisad till i brist på provlyssningslurar. Köper du ett par Audio-Technica får du gärna delge oss andra ditt omdöme.

mvh

Ursprungligen av AndreasJ:

Hej! Tänkte bara höra ifall någon har testat dessa lurar än samt vad folk tycker om dom.
Finns i vitt och svart.
Tycker lurarna verkar vara sjyssta i design..

Länk till audiocubes: http://www.audiocubes.com/product/Sony_MDR-EX81SL_Clip-on_Earphones.html

Positivt överraskad faktiskt. Rent, väl balanserat ljud. Sitter gôtt i öronen men mina öron är lite för små för att de skall sitta perfekt. Själva "stången" som leder till bygeln bakom örat är lite för lång. Vet inte hur japanen såg ut som de utgick från när de konstruerade dem men han har definitivt större öron än jag.

mvh

Ursprungligen av svinto_deluxe:

Det finns en väldigt bra artikel på webbplatsen iPod.se där det står om vilka färger den finns, annars står det säkert på tillverkarens hemsida!

Doh!

Också noterat det störande spänningsljudet. Har dock inte fördjupat mig i det men är det nån som vet om det går att åtgärda skulle jag bli glad för tips.

Vet att jag borde låta bli att kommentera men nog finns det snyggare färgval än svart/silver?

Ehh, mina ligger nånstans... Fick dem aldrig att passa bra i mina öron. Fick dock bäst ljud med de största, kantiga kuddarna. Efter ett tag fick jag värk. Klippte och hade mig i ett sista desperat försök men nu har jag inga kuddar kvar

Ett litet tips för er som haft samma problem: vanliga, gula öronproppar (inte de konformade)! Gör ett hål i mitten och ersätt de svarta originalen och de sitter som gjutet. På mig iaf.

Ljudmässigt så upplever jag dem som bättre än originallurarna. Bra bas men något sämre mellanregister och inte så tydlig i diskanten. Men för den penningen så kan det kanske vara värt ett försök. Inte så stor förlust när de efter en vecka beställer ett par andra

Edit: Hoppsan, det var en gammal unken tråd...

Ursprungligen av Erik Svansbo:

Kolla i iTunes vilka låtar som är under 128 kbps mp3. Sen tar du bort dom.

Va? Ska jag slänga mina ljudböcker???

Skämt åsido... Har inget under 160 på min hårddisk.

mvh

Ursprungligen av kainen:

För att VBR är grymmt, bara det att man måste välja betydligt högre medelbitrate än vad man skulle välja vid normal komprimering utan VBR... kan dela med mig ett par av mina lagliga så kan du får höra hur bra det blir...

Mmm, kanske det. Lite dumt av mig att generalisera men i de flesta fall jag upptäckt "bastards" så har det varit VBR. Förmodligen rippad av någon mindre nogräknad person.
Snokat runt lite i ämnet CBR vs VBR och det verkar finnas två läger. Orkar inte engagera mig så mycket utan konstaterar bara att en bra codec är viktig. Blir du lycklig av VBR ber jag att få gratulera. För min del kvittar det så länge det är en bra ripp.

En som inte gillade VBR: http://ff123.net/vbrrank_velvet.html

CNN är sämre!

Ursprungligen av Olof Wahlberg:

Du borde ju kunna koda om mp3 till wav och sedan få upp ett spektrum som du jämför med ett orginal, dvs låten "rippad" i wav format från början.

Cool Edit kan ta upp sådana spektrum, men du kommer inte kunna utröna något av dem. Det krävs nog avancerad datorkraft eller ett par snabba hjärnor. Det är klart att det finns program som kan anlysera "ljudspektrum" men jag skulle tro att dessa är snuskigt dyra och att de inte finns för hemanvändare.

Varför vill du ha ett program som du kan se om låten är bra kodad, du har ju fått det finaste instrumentet för detta redna från början, nämligen dina öron! Använd dem och avgör om du tycker att en låt låter bra eller inte. Det blir iaf mitt tips!

Mvh Olof

Jepp, ett sånt "spektrum" ser man även i MixMeisterPro. Men grundtanken var att kunna gallra ut "skräpet" innan jag bemödar mig med att föra över den till IPoden. Utan att behöva ägna timmar åt detta.
Idén med MP3 till WAV borde ju funka, rent teoretiskt... Men som sagt, låter gärna ett dator sköta det åt mig

Visst är det irriterande att höra "cracks and pops" mitt i en skön låt? Nåja, ett världsligt bekymmer, men ändå...

mvh

Ursprungligen av Spyder:

Det finns ett program som heter Encspot som visar vilken encoder som använts vid kodningen, det kan vara användbart ibland. Det är nog det närmaste jag kommit. Problemet är dock att inspelningen kan vara taskig medan kodningen gjorts bra... och då kommer programmet att säga att det är bra kvalitet på låten, tyvärr. Länk till Encspot här.

Njae, ett gott försök iaf. Vilken encoder som använts kan man även se i Winamp. Ofta kan man där utröna om rippen är gjord med omsorg

Begriper inte varför folk envisas med VBR...

Tack ändå, Spyder!

mvh

Man blir lätt kräsen när man har ett par bra hörlurar på sig. Har sedan jag fick mina Sony MDR-D66 (Eggo) upptäckt en del "bastards" i min iPod.
Hur man rippar på bästa sätt vet jag men den kunskapen delar jag inte med alla, tydligen...

Så nu lyder min fråga; kan man med någon mjukvara "se" om MP3orna är bra eller inte?
En vanlig fotografisk bild kan man ju med ett histogram utröna huruvida den är tekniskt bra eller inte. Nåt liknande borde väl finnas till ljudspår, eller är det min blykeps som gör mig förvirrad?

GottNytt!