Capeman

Capeman

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2004-10-31
  • Senast aktiv 2020-10-20
  • Antal inlägg 10429

Foruminlägg

De senaste inläggen Capeman har skrivit i forumet.

Kanske dags att återvända nu då...

Ursprungligen av zinned:

Jag kan informera herrn att jag tar gärna en fika men något telefonbyte blir det inte i år. Med den värdelösa kronan vi har så medges inte en uppdatering från iPhone X. Jag kommer dock göra som du, uppgradera klockan

Nä, det var rätt obscena priser!

Ursprungligen av zinned:

Tjena påg! Det var inte igår Ska vi ta en fika när det närmar sig telefonrelease? Är väl snart en vana

Gärna! Jag ska nog inte byta telefon i år men däremot börjar det bli dags för klockbyte.

Ursprungligen av zinned:

Om ganska precis en månad blir det 10 år för min del.

14 år i oktober! Fast iofs ganska inaktiv de senaste åren.

Hela mitt liv filtreras som genom bomull. Vadd. Adjö älskade älskade Prince.

Ursprungligen av NanaL:

Du har rätt säkert, alla återkommer inte. Men vi ska göra om det om det blir klar. Det lovar vi. Dina tips och kommentarer är väldigt bra och vi ska ta hänsyn till dem. Om ni bara vet vad hände med oss inom denna projekt, så är jag säker att ni skulle förstå varför det är inte så bra eller väl genomtänkt enkät. Det lovar jag Men det är försent för oss känns det som att prata om det. Ibland när man förlorar hoppet att klara något blir allt man dåligt.

Man förlorar hoppet många gånger när man skriver uppsats, men det brukar lösa sig. Hoppas ni har en bra handledare! Och även om ni inte klarar det i tid går inte världen under, även om det känns så nu. Igen, lycka till!

Jag tror att jag under de många år jag hängt här har sett säkert tjugo hoppfulla studenter som lagt in länkar till sina enkäter i forumet. Alla har lovat återkomma med resultat - inga har såvitt jag vet gjort det.

Jag gissar att ni skriver en B- eller C-uppsats och då är förvisso kraven inte så högt ställda, men jag har ändå några förslag till er.

1. Det är svårt med enkäter. Jättesvårt. Det är därför det finns hela böcker skrivna om hur man gör enkäter. Tänk på att under hela processen fråga er själva om ni verkligen får svar på det ni vill veta. Kan ni besvara ert syfte?
2. Tänk på 1 igen.
3. Tänk på grammatik och tydlighet. Om ni har dåliga meningsbyggnader gör ni respondenterna förvirrade och de kanske inte svarar på det ni tänkt att de ska svara på. Det finns en del att jobba på i er enkät angående det. Det kanske är bättre att fråga hur gammal någon är än att skriva "Demografiska frågor". Speciellt när det bara är en fråga. Alla kanske inte vet vad det innebär även om svarsalternativen gör att man kan dra en slutsats. Angående svarsalternativen kan man kryssa i alla. Om jag gör det, hur gammal är jag då?
4. På första sidan där ni frågar om respondenterna använder smarta "objekt" (formulera om!) valde jag nej. Då fick jag ändå komma vidare i enkäten. Men jag förstod inte riktigt vad smarta objekt var. Jag har inget kylskåp som är kopplat till internet, men jag har en Apple TV. Räknas det?

Nu ska jag sluta med offtopic Lycka till!

Femman har inte Touch ID, så där ser det också annorlunda ut.

Helt stabilt här på en iPhone 5s, 6, iPad Air och Air 2.

Netflix-appen är sämre på det sätt att layouten förändrats och gjort bläddring mer svåröverskådligt. Däremot fungerar uppspelning lika bra som innan.

Ursprungligen av xms67:

Vad är ett lämpligt pris på en begagnad 3:a? Någon som vill sälja..?

En ny ATV 3 kostar 799,- så 400,- är kanske rimligt. Jag gav bort de två jag hade.

Ursprungligen av xms67:

Tack för svar om Plex. Jag som bara ser film via SVT/TV4Play, Netflix och HBO etc har väl inget behov av Plex? Inte som jag tolkar er. Ger inte mig något mervärde?

En annan fråga är om det är någon skillnad på filmkvaliteten på 3:An och 4:an? För mellan 2:an och 3:an är det väl det? Har 3:an samma utgångar som 2:an?

Det är ingen skillnad - nya Apple TV har inte fått stöd för 4K. Mellan 2 och 3 skiljer det, ja. ATV 2 har 720p medan ATV 3 har 1080p. ATV 3 har samma utgångar som ATV 2.

Jag är lite osäker på varför jag bytte från trean till fyran, men jag tror det har att göra med framtidssäkring som @Borttaget skriver tidigare. Dessutom tycker jag gränssnittet är snyggare och möjligheten att installera appar är bra, man riskerar inte att missa eventuella framtida killer-apps.

Annars använder jag mest streamingappar som Netflix (som är bättre på gamla ATV, hoppas de uppdaterar den snart), SVT Play, HBO, TV4 Play, Viaplay o s v.

Senast redigerat 2018-07-23 14:50

Det är så skönt att vissa saker aldrig förändras. Som att läsa trådar/kommentarer lika denna varje gång Apple haft ett event. Det är tryggt. Invant. Inga överraskningar. Apples event är besvikelser. Skönt. Vilken chock det skulle bli om det inte var någon som tyckte att eventet var tråkigt/svagt/en besvikelse!

"Hitta" fungerar fint.