Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
babuu

babuu

Medlem
  • Registrerad 2004-11-29
  • Senast aktiv 2005-04-22
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen babuu har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2005-01-14 17:31
Ursprungligen av Erik Svansbo:

Våga beställ från utlandet!

Japp, www.teamdigital.net verkar väldigt seriösa och bra att ha och göra med. Kör PayPal, det är smidigt.

/babuu

  • Medlem
  • 2005-01-13 09:21
Ursprungligen av linusD:

Man får en helt ny pod.

LinusD, menar du SPRILLANS, eller ny som i INTE samma du hade?
Känner du någon som utnyttjat detta?

/babuu

  • Medlem
  • 2005-01-11 12:53

Hej!

Till min stora förvåning står det så här på apples hemsida, gällande iPod:ar som är äldre än ett år, dvs garantin har gått ut:

----------------------------------------------------------------------------------------------
iPod Out-of-warranty Battery Replacement Program
Frequently Asked Questions


What is the iPod Battery Replacement Program?
If your iPod requires service only because the battery’s ability to hold an electrical charge has diminished, Apple will replace your iPod for a service fee of $99, plus $6.95 shipping.

Will the data on my iPod be preserved?
No, your songs and files will not be transferred to your replacement iPod. Please backup important files, and remove all data from your iPod before sending it to Apple.

Will my iPod personalization be preserved?
If your original iPod was personalized by Apple, your replacement iPod will be automatically personalized with same text. If your original iPod was custom laser engraved by another company, your replacement iPod will not be personalized.

Alltså som jag tolkar det får man en ny iPod!!??? Detta kan väl inte vara möjligt. Men de skriver ju t.ex att den nya "replacement iPod" kan graveras in med samma gravyr man hade på den man skickade in.

Visst är det bara jag som missuppfattat det hela pga önsketänkande. Eller??????

/babuu

  • Medlem
  • 2004-12-24 13:25
Ursprungligen av fieldy:

Varje gång uppdaterar din iPod kommer spärren tillbaka (iom att du flashar om firmware)... vilket betyder att om du vill återställa din iPod är det bara att göra en "restore" eller "update" på din iPod.

Jag använder goPod, där du lätt kan stänga av eller på volymspärren.

OK! Nu har jag också gjort det, använde goPod. Jag kan rekommendera alla att göra det, blir ordentlig skillnad. Eftersom jag skaffat mig lite mer tungdrivna lurar, Koss porta pro, var det mycket trevligt att få ut mer kräm.

/babuu

  • Medlem
  • 2004-12-24 13:22
Ursprungligen av Stone_Gbg:

Jag fick just en ny iPod på garantin? Och undrar hur jag ska ladda batteriet första gången? På den första podden hade jag spelat in allt i 160kbit och funderar nu att lägga in allt igen i 192kbit. Är det värt det? Jag lyssnar en hel del på min iTunes låtar via min stereo.

Kör du MP3 är 192 kBit ett absolut minimum. Helst mer men vid 192 duger det om man inte är lite audiofil av sig

/babuu

  • Medlem
  • 2004-12-21 13:34
Ursprungligen av didier:

Can't remember where the thread here was but just use this one

Vad är riskerna med att göra detta? Man är ju sugen, men hur har det funkat för er som har gjort detta???

/babuu

  • Medlem
  • 2004-12-21 13:32
Ursprungligen av Poddjob:

Är någon av dina 8 andra ett par Porta Pro? Hur är de i jämförelse?

Jag har ett par PX250 Sennheiser och haft ett par Porta Pro och jag upplevde Kosslurarna som mjukare och lite fläskigare i basen medans Sennheiserlurarna var lite vassare och gick högre. De vore ju intressanta om de slår Portorna.

Suck, men mest av allt önskar jag att man kunde ha sina HD600 till iPoden...

Jag lyssnade på PX-100 och Koss porta pro på Hifiklubben för några dagar sedan. Jag valde Koss porta pro, för att de lät varmare och fylligare utan equalizer. Med equalizern påslagen lät dock PX-100 lika bra, eller bättre kanske t.o.m.

/babuu

  • Medlem
  • 2004-12-17 15:29
Ursprungligen av cruZZade:

Tycker det skulle vara intressant att veta vad alla använder för hörlurar till sin iPod Själv kör jag fortfarande med originallurar, har inte riktigt bestämt mig för vilka lurar jag ska köpa, Shure ska ju visserligen vara fantastiska men är övertygad om att alla lurar över t.ex. Koss The Plug är overkill till mp3-spelare..

Vad använder ni?

Jag var just på Hifi klubben för att jämföra Sennheiser PX 100 och Koss porta pro, eftersom jag har hört gott om båda. Faktum är att Koss porta pro lät bättre!!! Jag trodde det skulle vara tvärtom. Varmare och fylligare ljud med equalizer flat. PX 100:an lät väldigt bra om jag tog till rock-inställningen på equalizern, men jag köper hellre ett par lurar som låter som man vill utan equalizer.

Köpte Porta pro!!! Är heeelnöjd, trodde inte det var möjligt med sådant ljud i såna billiga och praktiska lurar. Varma rekommendationer.

Frågan är om de kommer äta upp batteriet eftersom de är på 60 ohm jämfört med 32 ohm på PX 100:an. Eller hur funkar det där egentligen???

/babuu

  • Medlem
  • 2004-12-11 22:59

Hej!

Jag använder EphPhod. Finns att ladda hem via http://www.ephpod.com/. Jag har dock aldrig använt iTunes så jag vet inte vad som är bra med det. Men EphPod har funkat helt problemfritt och smidigt för mig än så länge. En fin funktion är att man låter spelaren synka med en mapp med musik på din hårddisk. Uppdatera bara din musikmapp så som du vill ha den å tryck "sync" så är det klart.

/babuu

  • Medlem
  • 2004-12-11 20:45

Hej!

Jag är förvånad att ingen nämnt Sennheiser PMX 60 någon gång på detta forum. Dessa lurar har fått ruggigt bra kritik! Se länk:

http://www.ipodlounge.com/reviews_more.php?id=4261_0_6_0_C

Ska lyssna på dem på måndag. Har aldrig provat nack-lurar förut, men de verkar aningen smidigare än sådanan man har över skallen. Enligt testet ovan har de ju minst lika bra ljud som PX-200 som är några hundralappar dyrare.
Jag hade bestämt mig för att köpa PX-100 när jag hittade dessa.

/babuu

  • Medlem
  • 2004-12-10 14:10
Ursprungligen av ramones:

hej. jag funderar på att köpa en in ear lur, för att ha när jag inte orkar släpa mina koss porta pro. frågan är bara vilken ska man köpa. ska man köpa koss the plug för 150 kr eller ska man lägga till lite och köpa Sony MDR EX-71. vad tycker ni ?

Jag köpte Koss the plug idag. Heeelt omöjliga att få in i MINA öron hur jag än försöker. Så det blir till att köpa några andra..... Positivt däremot var att jag fick ut 14 timmar av min 4G 20 gig som jag just köpt. Som plåster på såren.... Jag kan dock säga att när jag håller pluggarnea intryckta mha händerna, så är det basen som är kraftigare, men diskant och mellangregister är bara marginellt bättre än originalen. Och basen är i mullrigaste laget. Min rekommendation är att satsa på Sony:n direkt.

Är det lättare att få MDR-EX71 å sitta i öronen kanske?

/babuu

  • Medlem
  • 2004-12-05 23:30
Ursprungligen av didier:

babuu, do you have a link to that package at the apple store?

Japp:
http://store.apple.com/Apple/WebObjects/swedenstore.woa/91306/wo/vB76VCdWd5Ol2Af6Rcm188XQx2z/2.0.0.11.1.0.6.9.29.0.1.0.1.1.0.1.0.13

  • Medlem
  • 2004-12-05 20:27

Hej!

Jag vet det finns liknande trådar, men min fråga är konkret (hoppas någon kan ge ett konkret svar). Jag har just införskaffat en iPod G4 20 gig. Jag är grymt nöjd, vilken jävla navigering... underbart. MEN - jag behöver lite mer bas, eller snarare fyllighet, i ljudet. Ganska sugen på fjärr är jag också. Frågan är då:

Det finns ett paket på apple store med fjärr och lurar för 400 bagis. Kommer dessa ge märkbart mer bas än de medföljande lurarna? För i sånt fall slår jag till på dessa, är som sagt bara lite fylligare ljud jag är ute efter, renheten tycker jag är bra redan.

Tackar på förhand,
babuu

  • Medlem
  • 2004-12-01 21:21

Jao!

Idag var TNT förbi med min iPod 20 gig jag beställde från apple store i söndags. Skickades från Holland, fasen va snabbt levererat! Ändå är frakten gratis... Har suttit timme in och timme ut med å lägga in taggar i mina mp3:or, har förstått att det är ett måste nästan. Ville bara säga att:

Tag n rename är banne mig så jädrans grymt bra! vilket grymt smidigt program!!! Bästa program jag använt!!

Synd bara att jag inte var hemma å kunde ta emot spelaren.....

ha det,
/babuu

1