Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
molekylmartin

molekylmartin

Medlem
  • Registrerad 2005-01-12
  • Senast aktiv 2010-04-25
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen molekylmartin har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Baron:

Det är väl aliaset du ska slänga, inte det som finns "i" aliaset.

Jo det vill jag ju göra. Men hur får jag bort programmen från aliaset? Det som finns i aliasmappen är inte alias av programmen, utan programmen själva. De finns så att säga på riktigt på två ställen.

Jag kan kanske testa att flytta ut programmen till en annan tillfällig mapp, slänga aliasmappen och sen flytta tillbaka programmen till programmappen. Kan det funka?

SENASTE NYTT: Det verkar som det lyckades! Halleluja

Jag har ett litet problem. Jag har råkat göra ett alias av programmappen. Jag skulle upp i adressraden i Safari och tryckte rune-L. Det visade sig att jag var i Finder och då skapades ett alias av programmappen. Detta alias lade sig i själva programmappen.

Aliaset går inte att ta bort eftersom de riktiga programmen ligger aliasmappen. Men de ligger ju också i den verkliga programmappen! Slänger jag ett program i aliasmappen ligger symbolen kvar i den verkliga programmappen, men bakom symbolen döljer sig endast tomrum. Jag bifogar bild på detta. Hur ska jag få bort denna aliasmapp?

Har någon varit med om något liknande? Kan någon hjälpa?

Bästa hälsningar
Martin

Ursprungligen av seven:

Gå in i Itunes > välj de låtar du vill höja volymen på > högerklicka > Visa info > Altenativ fliken > volymjustering

Höjer man till +100% så blir det skithögt i ipoden...

håller dock med tidigare inlägg att du ska köpa ett par andra högtalare (tex koss) Sånna som man trycker in i öronen för då slipper du ha det så högt

Köpe ett par Shure-lurar! Suverän passform(det medföljer 8 olika ploppar och kuddar för attt alla ska bli nöjda) och bra ljud. Jag har ett par e3c = ganska dyra, men mycket bra ljud. Jag har har dem när jag cyklar bredvid en hårt trafikerad väg i Malmö. Fungerar hur bra som helst!

Apples egen trackingservice är rent usel och säger i princip ingenting. De nummer man får stämmer inte heller särkilt väl med dem man ska peta in på TNTs trackingservice.

Bästa sättet att spåra är att använda sig av http://www.apecode.com/ där man kan klicka i de nummer man får av Apple. Dessutom får man detaljerad information om var paketet är någonstans!

Lycka till!

Jag får bara idiotmeddelandet att jag ska avsluta iTunes innan iTunes 5 kan installeras. Jag trycker OK, iTunes avslutas, meddelandet kommer upp igen. Jag tvingas göra omstart för att få bort meddelandet. Kör programuppdatering, får på nytt meddelandet att jag måste avsluta iTunes innan 5an kan installeras... vad är det för fel???

Ursprungligen av Pada:

Vad lär denna kosta då? Kommer den till Sverige?

Finns redan på iPodStore:

2 lök för den lilla, 2 och en halv lök för den stora.

Nej, säger jag! Tycker minin är den perfekta. Jag har aldrig gillat den vanliga iPodens blanka yta. Jag kanske ändrar mig när jag får ett exemplar i handen. Helt plötsligt ser man minin ur ett annat perspektiv - samlarvärde...

Shure e3c - mycket klart och skönt ljud. Man hör allt som finns i musiken (och tyvärr även Shufflens eget brusande, vilket föranlett ett inköp av en grön iPod mini som snart dimper ned från Shanghai). Har tidigare använt PortaPro vilket gör att basen känns lite klen när man byter. e3c dämpar störande ljud utifrån mycket bra - 7 olika proppar följer med så att nästan alla kan få dem att sitta perfekt. Köpte dem från The Earplug Store och betalade 115 dollars.

Testa med ett par tungdrivna lurar!

Ursprungligen av Ree_Tab:

Det finns även en äkta Av-knapp som man hittar på baksidan om man vill vara säker på att inte batteriet blir urladdat, eller om man är rädd för att komma åt Play/Paus-knappen av misstag. Men då fortsätter den inte att spela musiken från där du stängde av den.

För att berätta hur min Shuffle fungerar: När man har stängt av den på det äkta sättet, så fortsätter den ändå där man slutatde förra gången när man slår på den igen! Så funkar min, är det nån som har upplevt nåt annat?

Jag tror inte att det är nåt egentligt fel på den, eftersom man inte kan höra nåt brus från den med några andra lurar. Med mina Koss Porta Pro låter det som det ska, och med mina Sennheiser HD600 hörs ett väldigt väldigt väldigt litet brus. Har man alltför känsliga hörlurar är det kanske så att de tar fram de sämsta sidorna hos spelaren. HD600 är mycket bra, men ganska tungdrivna (300 ohm), vilket nog gör att bruset inte hörs...

Ursprungligen av Erik Svansbo:

Molekylmartin: Jag tror det där beror på lurarna. Det brusade lite i min ipod också. Och med e5 brusade det rätt tydligt, hörs när man inte lyssnar på något.

Visst är det så, Svanerik, det hörs oftast inte när man lyssnar, särskilt inte på pendeln. Men man märker det på bibliotek och dylikt hur skön bakgrundstystnaden blir när man stänger av Shufflen. Det blir som när fläktsystemet i en lokal slår av, och det blir så där underbart tyst. Jag lyssnar mest på musik från andra sidan 1800-talet (för tillfället Bachs Die Kunst der Fuge omarrangerad för blockflöjtsensemble), vilket innebär en ganska spröd och naken ljudbild utan tunga beats eller svulstiga stråkmattor. Då märks det tyvärr att det lilla bruset finns där. Visst är jag lite väl petig, men har man en gång börjat störa sig på något så är det svårt att sluta.

Vilken iPod kör du dina tester du med? Är det din iPod 20GB? Jag undrar om det kan skilja sig mellan olika exemplar av iPodar. Såvitt jag kunde höra på den nya iPod minin i Malmö så gav den inget brus ifrån sig. Konstigt det där...

Hur som helst så är det mycket trevligt att läsa dina tester! Bara för att man har köpt ett par lurar som kostar mer än spelaren, så behöver ju inte det betyda att man inte vill ha mer. En gång prylbög, allid prylbög! Snart ska jag nog ha mig en iPod mini...

Efter att ha använt ett par e3c i tre veckor kan jag bara säga att jag är mer än nöjd. Mycket bra passform, och man blir ju som sagt rejält avskärmad från omvärlden - på gott och ont! Jag har ganska trånga yttre hörselgångar och använder de minsta grå silikonpropparna, vilket funkar finfint. Som för många andra tog det ett tag att lära sig att passa in dem rätt, men nu går det hur bra som helst.

Lurarna är perfekta när man är pendlare. Det enda tråkiga är att jag blev varse svagheterna hos min iPod Shuffle: Den ger ifrån sig ett ganska lätt bakgrundsbrus som inte kommer från musiken. Det hörs även när spelaren är försatt i pausläge. Lurarna är uppenbarligen så känsliga. I mina Koss Porta Pro hörs inte bruset, men å andra sidan låter ljudet plattare och mindre detaljerat, och så dämpar de ju inte... I det allmänna pendlarbruset försvinner Shufflarens brus, men det är lite störigt ändå. Är det någon som har råkat ut för något liknande?

Jag gick in på MacSupport Apple Store i Malmö och testade en iPod mini till e3c och minin brusar inte! Det kanske blir en iPod mini efter sommarens arbete. Det skadar ju inte att ha både USB-minne och musikspelare och musikspelare!

För ett tag sedan beställde jag via ombud ett par Shure e3c-lurar från The Earplug-store. Jag tänkte äntligen bli kvitt bullret på pendeln till Malmö. När jag testade dem med min Shuffle märkte jag att Shufflen ger ifrån sig ganska mycket brus. Det finns ju alltid lite brus i bakgrunden på inspelningarna, men detta hörs alltid när Shufflen är i påslaget läge. Jag tänkte att det kanske var lurarna det var fel på, men det låter perfekt när de kopplas in till min Sony MD-walkman eller till en vanlig förstärkare.

Är det någon som har varit med om nåt liknande eller är det min Shuffle som det är fel på?

Jag tänkte gå till nån ÅF och prova lurarna tillsammans med en iPod mini och höra om det är bättre på den.

Ursprungligen av hanna:

Mina gamla orginallurar pajade och jag "beställde" ett par nya på apple.com, efter 2 dagar kom dom med bud MEN jag fick In-Ears istället för V3. När jag fyllde i blanketten på apple.com's support stod det att det skulle stå i paketet om jag skulle skicka tillbaka dom trasiga lurarna eller inte, vilket det inte gjorde. Jag var tvungen att fylla i mitt VISA-korts nr på hemsidan, kommer dom dra av massa pengar nu eller? Ska jag skicka tillbaka dom?

Hjälp..

Det är nog säkrast att skicka tillbaka. Visserligen har jag hört om folk som sluppit skicka tillbaka de gamla lurarna. Det kostar säkert Apple 20 gånger mer att få lurarna tillbaka än vad de är värda. Apple drog 860 spänn för en strömadapter till min PowerBook trots att jag skickade tillbaka den gamla. Det var en himla massa turer fram & tillbaka innan jag fick mina pengar. Kolla om det är en budfirma som ska hämta dina gamla lurar. Om det är på det viset bör du noggrant skriva upp alla försändelsenummer o dyl, så att du är på säkra sidan. Hoppas att allt går bra.

Var glad att du fått in ear istället. Jag vet inte hur de låter, men de kan ju inte låta sämre än originallurarna, som låter riktigt dåligt.