Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
dias_se

dias_se

Medlem
  • Plats Borås
  • Sysselsättning Första Macen fars Macintosh Plus. Företagare, Jobbar med support av Macar och utrustning därikring, nätverk bla bla
  • Registrerad 2004-11-09
  • Senast aktiv 2009-07-08
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen dias_se har skrivit i forumet.

Ännu i semestertider kvarstår problemet...

Om du misstänker att någon annan har surfat på olämpliga ställen med din Mac (t ex din hormonstinne tonårsson) och du är osäker på om han lyckats installera trojanen OSX/Jahlav-C på din dator så hittar du ett gratisprogram via nedan länk som hittar och tar bort trojanen.

http://www.dnschanger.com

Jag pratade med Handelsbanken om det där med Skatteverket och det visar sig att för att dosa/ med-utan sladd etc skall fungera måste t ex skatteverket ändra på koden på sin sida. Lösningen är att logga in på Handelsbanken och skapa ett nytt "vanligt" bank-ID som man använder där man fortfarande bara kan logga in med kod.

För att folk inte skall behöva uppfinna hjulet igen tänkte jag lämna ett tips.

Problem:
Jag startade iMovie 08 härom dagen och fick inte upp redigeringsfönstret. Dessutom var alla (de flesta i alla fall) val i menyerna gråa (dvs ej valbara).

Lösning:
Felet visar sig ha med färgkalibreringen av bildskärmen att göra. Gå till Systeminställningar/Bildskärmar/Färg. Välj en ny profil, alternativt skapa en ny. Har du bara en profil kan du kryssa i "Visa alla".

Lycka till!

Hej!

Vi har en kund som jättegärna vill lyssna på "Lugna favoriter".
http://www.lugnafavoriter.com

Han vill dessutom lyssna på denna radiokanal å lagret varför vi har satt upp följande konfiguration:

Via trådlöst nät (D-link blättanblä) till AirPort Express genom sladd till tuffa Boose-högtalare. För att nå Expressen från Safari anväder vi programmet "Airfoil".

Problemet är att Airfoil tappar kontakten med Expressen stup i kvarten beroende på var i huset han befinner sig med sin dator. Jag förmodar att detta har med det trådlösa nätverket (eller Airfoil) att göra men han har inga problem med varken surfning, utskrivt eller annan nätverksmässig aktivitet.

Nu undrar jag...
Kan jag konfigurera Airfoil på annat sätt eller finns det en annan lösning?

Gott! Då behöver jag inte ändra alla kunders signaturer.

När vi konstaterat detta så tvingades vi inse att vi inte kunde lösa problemet, utan fick hänvisa till "plain text".

Gott!
Men vad händer när kunden drar på sin "formaterade" avsändare? Gör Mail om hela brevet till formaterad text?

Ah! Självklart. Puckomig, måste äta något.

Lurigt. Det vi har kört är:
defaults write com.apple.mail NSPreferredMailCharset "ISO-8859-1"

Vilket är det som gäller tro? ISO 8 eller ISO-8859.1?

Vi har nu två kunder vars mail har "konstiga tecken" i sig på mottagarsidan. Motagarna varandes PC-burkar.

Det verkar röra sig om tre sorter "konstiga tecken". Antingen det ena eller det andra alternativet.

1. Faktisak kinesiska tecken.
2. Snedstälda svarta fyrkanter med olika tecken i.
3. Vissa tecken har ersatts. Å blir t ex S med ett litet V ovanpå. Ä blir ett E med ett hirinsontellt streck ovanpå.

Både kunder och vi något trötta på detta. Vi har prövat att ändra ISO enligt andra inlägg här på listan men det verkat inte fungera. Det rör sig om OSX 10.4. Alla uppdateringar är gjorda, likaså rättighetstillrättandet.

Hjälp!

Tack för alla kloka svar. Att installera en intern brännare blir för stor investering för en så gammal burk. Vi prövar så får vi se.

Tack för hjälpen.

Vi skall sätta en extern DVD-brännare på en gammal iMac G3 400Mhz. iMacen är en av de första i 400Mhz-serien och saknar således FireWire och det är jämförelsevis snordyrt att byta ut den interna till en Superdrive.

Nu undrar vi som följer:
Är det någon som har erfarenhet av och/eller kan ge en rekommendation när det gäller att köra en DVD-brännare med USB2 i en dator som bara har USB1?

Möjligt strul vi befarar är dataförlust och/eller totalt fiasko när DVD-brännaren förväntar sig en hastighet men får en annan.

Tacksam för svar.

En pensionär ringde till oss här Macsystem med ett litet problem. Han har fått sin dator (ospecad Mac) uppgraderad från Mac OS 10.1 till Mac OS 10.4 i somras. Efter uppgraderingen noterade han att många filer försvunnit. Han kan inte hitta dem med hjälp av Spotlight och jag har kollat att han inte bytt namn på hem-mappen vid uppgraderingen. Enligt utsago skall företaget som gjorde uppgradeingen åt honom inte ha raderat något utan bara kört en ren uppgradering. Vart har hans filer tagit vägen? Hur kan vi hjälpa honom att få tillbaka dem?

Jag vill helst inte släpa hit hans dator då vi då måste debitera honom för tiden.

Tack! Skall testa detta lite längre fram. Vi tog en gammel mac och körde 10.2 så länge.

Ursprungligen av Johan_G:

Det beror på att grafikkortet i nyare eMac kräver högre system än 10.3. Ett annat sätt är att installera det klient OS som följer med datorn, och sedan installera serverdelarna som finns på server installations CD 2. Det fungerar alldeles utmärkt, men man kanske får ändra lite inloggningsfönster inställningar efteråt etc.

När jag startar om på installations-CD visas bara ca 640 x 480 pix av skärmen i mitten. Resten är svart (som en tjock svart ram). Dvs, upplösningen i bakgrunden är rätt men jag får bara se lite av allt i mitten.

Det går bra att installera (trots miffoupplösning) men när man skall börja göra inställningar ser man som sagt var bara den lilla biten i mitten och kan därför inte fortsätta.

Jag har prövat med två olika eMackar med samma resultat.