Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Signhild

Signhild

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2005-01-26
  • Senast aktiv 2018-08-07
  • Antal inlägg 56

Foruminlägg

De senaste inläggen Signhild har skrivit i forumet.

Har min AW förändrat mitt liv? Tja, lite. Jag har haft min 2:a i ett år nu och den har gjort små förändringar i hur jag beter mig. Den största förändringen är att jag ser till att resa och röra på mig en gång i timmen. Som väldigt stillasittande student har det varit väldigt bra (mindre ont i nacken ex). Dessutom har den fått mina klasskompisar att resa sig också Om jag på kvällen har väldigt lite kvar av min rörelsering har jag tagit en okynnestur runt kvarteret. Klockan har helt klart fått mig att röra på mig mer. Dessutom är träningsappen för cykelturer den smidigaste och bästa jag testat hittills (har provat diverse för iPhone där ingen egentligen varit jättebra). Dock har det inte förändrat mitt cyklande, jag har bara kunnat logga mina turer smidigare.

Annars är den mest trevlig och lite lyxbetonad (dvs dyr och *måste* inte ha den). Jag tycker det är bra att få notiser från SR om något viktigt hänt, jag är alltid den som får reda på större nyheter först i min bekantskapskrets. Men förändrat mitt liv, njae, inte än i alla fall. Det är smidigt att kunna använda klockan för att registrera sin biljett på Nettbuss (men har inte förändrat livet särskilt) och fiffigt att kunna se saldot på matkontot redan i kassakön (så man slipper det där pinsamma att det inte finns pengar på kontot...). En annan faktor som jag inte räknat med att klockan verkar vara något av en statussymbol för många jag träffar. Kan inte säga att det förändrar mitt liv men alltid trevligt att ses som någon som gjort en bra val

Med andra ord använder jag min klocka flitigt och gillar den skarpt även om den inte gjort några dramatiska förändringar i mitt liv.

Något bra tips? Tycke det är en djungel och jag har svårt att se vilken som är bra, pålitlig och passande.

Hej!

Upptäckte just när jag skulle öppna youtube på min iPhone 4 med iOS 6.1.3 att det inte gick att gå förbi den första sidan. Där är nämligen en inloggningssida för de med gmail (har ingen sådan) och det ser ut som om knappen för att gå förbi det inte riktigt får plats på min något mindre skärm (se bifogad bild).
Någon som också råkat ut för det här och har en lösning?

Ps. Visste inte riktigt om den här tråden passade bäst under iOS eller iPhone/iPad men gissade på den här eftersom problemet känns hårdvarubaserat.

Jag bara måste dela med mig av min glädje! Först och främst för att jag nu kommit upp i tillräckligt många inlägg för att kunna skriva här
Annars är jag allmänt glad för att jag blivit kallad till intervju till mitt drömjobb, fått beviljad a-kassa efter månader av pappersexercis och träffat en helt underbar kille! Så jag skulle nästan kunna dö lycklig i det här läget.

Tack för er feedback! Nu verkar det fungera på min iPhone också. Förhoppningsvis var det bara någon förstagångsföreteelse jag råkade ut för. Numer får jag snabba bekräftelser varenda gång

Tack för ditt svar!
Trevligt att veta att det kan fungera på en iPhone i alla fall. Då är frågan om det är just mitt specifika exemplar det är fel på? Det hoppas jag visserligen inte för årsgarantin har precis gått ut..
Min operatör är annars Tele2 så gissningsvis har det inget med Telia att göra (men man vet aldrig).

Hej!

Jag har precis testat att parkera min bil på en så kallad smsparkering. Jag skickar alltså mina uppgifter via mobilen till ett särskilt nummer och får sen tillbaka en bekräftelse på sms. Eller ska få tillbaka en bekräftelse i alla fall. För min del verkar det fungera lite halvdåligt; en del kommer fram och en del inte.

Jag har pratat både med parkeringsföretaget och min operatör och de verkar skylla lite på varann. För att försöka reda upp i röran undrar jag om det är någon annan som testat denna smsparkering och haft problem? (alternativt något annat företag som skickar sms via dator?) Min operatör gissade nämligen bland annat på att det var min iPhone det var fel på.

Jag kör en iMac G3 500Mhz, 640Mb RAM, 20Gb HD och Mac OS X 10.4.11. Enligt specifikationerna (har jag för mig sist jag kollade) är det den senaste uppdateringen som fungerar med en G3a. Sen har jag också för mig att Tiger är det sista OSet som funkar med Classic. Jag har nämligen mycket svårt för att skiljas från ljudprogrammet SoundEdit.

Annars tänkte jag bara köra den här tills jag har samlat ihop tillräckligt med pengar för att köpa en MBP (plus har gått igenom min sorgefas för den som gick sönder). Därför har jag ingen större lust att lägga några pengar på iMacen. Men om jag skulle vilja våga mig på att testa Leopard eller Snow Leopard har jag installationsskivorna.
Tack för tipset om alternativ webbläsare! Måste erkänna att Safari är riktigt himla segt.

Men rent generellt är jag lite irriterad över att Apple begränsar möjligheterna till att använda iTunes Store på det här viset. De borde ju vilja gynna möjligheterna att köpa musik via dem. Även om det fortfarande fungerar via min iPhone vill jag gärna ha en backup vilket nu inte funkar utan en kompatibel dator.

Efter ännu lite mer letande efter svar verkar det vara ganska tydligt att iTunes 8 inte fungerar med iTunes Store. Den äldsta varianten som det fungerar på är 9an. Och den versionen fungerar inte på den G3a som jag är tvungen att dras med. Elände.

Jag får helt enkelt bli riktigt old-school och hålla mig till radion i iTunes. Inte ens Spotify fungerar på den här gamla burken.

Hej!

Jag har nyss råkat ut för en grafikkortskrasch i min MBP (från nov 2007) och har därför varit tvungen att återgå till min 11 år gamla iMac. Den senaste versionen av iTunes som min dator klarar av är 8.2 men då verkar inte jag kunna få tillgång till iTunes Store? Är det så att man måste ha 10an eller är det bara något jag missat?

Hälsningar från en som är tvungen att låtsas att det är 2001...

Tack för alla snabba svar!

Orsaken till att jag funderar över just Joomla är att jag gått en liten kurs och lärt mig grunderna. Det jag såg verkade inte vara alltför krångligt. Grejen verkade snarare vara att acceptera ramarna och begränsningarna som fanns. Men jag har som sagt bara gjort en liten lätt undersökning.

Det som fanns (och ska finnas) på sidan är annars mycket bilder och gärna med en förstoring av dessa (har ännu inte hittat en bra lösning i Joomla för detta). En del små filmer i mov och flash, en del ljudspår, en sida med undersökning och inlägg, och en egen liten låtsassida med skoaffär (där det hade varit kul att fixa så att det verkligen gick att köpa saker där). Och annat lite småkrafs. Alla de här grejerna var en del av mitt konstnärsskap och var olika projekt. Just nu jobbar jag snarare med andras saker så hemsidan kommer mer vara en sida över saker som varit.
Är det något som ni tror passar in i Joomlas format? Om inte, har ni något tips om vad jag istället ska använda mig av?

Sen så undrar jag hur ska installera Joomla eller Wordpress (eller vad det nu blir)? Finns det en installationsfil som jag ska lägga upp på servern? Eller ska man göra på något helt annat sätt? Tidigare har jag bara använt mig av Fantastico.

Hej och hopp!

Hej!

Jag har precis bytt till one.com efter att mitt gamla webbhotell bara plötsligt försvann från jordens yta. Jag tänkte nu passa på att bygga om min gamla hemsida och funderar på att använda Joomla. Jag har testat lite lätt och tänkte ge det en ordentlig chans. Annars är min kunskap på webbverktyg inte fantastisk, jag har egentligen inte uppdaterat mig sen jag byggde hemsidan 2003 (Dreamweaver och frames).

Min fråga är nu alltså om det går att använda Joomla på one.com? Hur installerar man i så fall själva Joomla-programmet? Administratörsverktygen ger mig inte mycket vägledning och många kräver Internet Explorer...
Funderar över om det går att använda FTP och ladda upp mitt första Joomla-test som .zip? Och att jag sen kan utgå från det? Eller måste jag helt enkelt lägga ner idén och använda DW igen (fast utan frames den här gången)?

Tacksam för all hjälp!

Tack för tipsen!
Det verkar vara en bra idé att köpa en switch även om D-linken var ganska så mycket det jag letade efter (lite dyr dock och oroväckande att den inte gick att hitta på D-links hemsida). Min följdfråga är vad det finns för olika switchar, finns det t ex en som delar i fyra eller är det flera som delar i två som gäller? Och har du tips om var köper man dem bäst?

Hej!

Jag är på jakt efter en router (helst N) som måste ha minst sex portar för ethernet. De jag hittills hittat har bara fyra portar och det verkar vara en typ av standard. Jag undrar nu om någon här vet om det finns för sex portar eller om det finns ett annat sätt att lösa mitt problem på? Tips mottages tacksamt!

Det har nämnts förr och jag säger det igen, Baldur's Gate I och II. Det släpptes väl för en tio år sedan och jag spelar det fortfarande... Oslagbart bästa spelet enligt mig.

Så Magdalena, om du gillar Neverwinter Nights tycker jag absolut du ska testa Baldur's Gate