Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
default

default

Medlem
  • Registrerad 2005-02-16
  • Senast aktiv 2011-12-30
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen default har skrivit i forumet.

Apple har stöd för AirPlay i sitt API till iOS produkterna men INTE i API för OS X. Det betyder ju inte att det inte går, men det är inte supportat av Apple. Tex AirFoil har ju löst det på något sätt, så det borde naturligtvis gå även för Spotify. Den stora frågan här är ju dock varför Apple inte stödjer AirPlay fullt ut även för OS X.

Server-apierna = API för servern som appen ska "prata" med. Se Application Programming Interface - Wikipedia

Njae ... verkar vara en begränsning med fat32... den teoretiska gränsern för fat32 är 8TByte, men exempelvis vid installationen av windows kan man inte formatera en fat32 disk större än 32GByte så det är nog i fat32 som begränsningen ligger. Byt till hfs+... (med följden att du inte kan ansluta disken direkt till pc'n då)

edit: diskar större än 32GByte går naturligtvis bra,... det är partitioner som inte får vara större än 32Gbyte....

Har efter mycket om och men äntligen kopierat undan all data från usb-disken och formaterat den i hfs(+)... efter att ha kopierat tillbaka all data måste jag säga att det faktiskt verkar ha löst problemet.

Har ni alltså problem med att data försvinner från er till airport extreme usb-anslutna hårddisk så pröva att formatera om den från fat32 till hfs+.... det kommer ju då inte att gå att koppla den till en pc direkt via usb men det är en smäll man får ta...

Hur länge får vi vänta? WWDC? Tycker egentligen inte att en hårvaruuppdatering måste sammanfalla med ett developer event... Uppdatera dom nu vettja!

Eller vad tror ni? När kommer uppdateringen av de befintliga produkterna?

När de sa att du skulle formatera från en mac menade de kanske att du skulle formatera den i hfs+? Jag kör själv både mac och pc och har inga problem att läsa/skriva från/till disken. Har däremot ett annat problem med att filer/mappar inte syns.
Min disk är formaterad i fat32. Koppla in disken via usb och formatera den igen, uppdatera firmawares till disken om det finns och ta hem senaste uppdateringen till airporten/-verktyget...

Hoppas det löser sig för det är verkligen gött att ha lagringen på nätverket!

Tjena,

tänkte kolla med er som kör usb-disk kopplad till airport extreme vilket filsystem ni kör på hårddisken. Jag kör själv med fat32 som hårddisken var formaterad i vid leverans och har problem med filer och mappar som inte syns i finder/utforskaren. Jag funderar på om det kan vara på grund av fat32 och ifall ntfs eller något annat skulle fungera bättre. Eftersom ap extreme snackar med cifs borde det väl gå lika bra med ett annat filsystem?

Men som sagt, vilket filsystem har du, och upplever du samma problem? Jag har en Western Digital 320Gbyte essential edition med fat32

En brasklapp för det där med att se på film... har testat med en polares nya macbook som jag antar körde med n-standarden men han liksom jag med min ibook hade problem att kolla på film när vi var ca 8 meter från ap'n (med en vägg emellan).... Däremot går det alldeles utmärkt på kortare avstånd/fri sikt.
Kan tillägga att jag har ap'n stående på min pc, alltså lågt nära marken vilket enligt rykten försämrar räckvidden.

Om du läste ett par trådar längre ner så hade du sett samma sak... Jag har sökt en del på fenomenet och har inte hittat någon lösning. Men det verkar ha med CIFS-lösningen att göra. Jag har letat för att se om det går att hitta några begränsningar för just CIFS men har inte hittat något.
Om jag kollar på disken från min pc så tycker jag mig se färre filer men vet inte om det kanske bara är en inbillning. Däremot har jag sett att jag kan skriva in mappnamnen i adressfältet på utforskaren och på så sätt "komma in" i de osynliga mapparna. Mycket märkligt fenomen är det i alla fall... och j-vligt irriterande!

Ursprungligen av drcosmos:

Någon som vet om Linksys WRT54GL fungerar tillsammans med Macbook pro c2d?

Har en jobbarkompis som hade en wrt54g(l?) men den funkade inte bra med mb c2d. mb'n slog ut routern helt och hållet med jämna mellanrum så den enda utvägen var att rycka strömmen på den.
Han bytte till en airport extreme efter övertalande från mig och är nöjd nu..

For the record är det en Western Digital My Book som jag anslutit till ap extremen...

Tjena alla,

har ett bekymmer. Som rubriken säger har jag stött på ett problem. Vissa mappar och filer syns inte från windows-pc'n som ansluter till hårddisken men syns däremot från mac'en. Någon som känner till detta problem eller har tips på felsökningsåtgärder?

/D

Ps. gissa om jag blev glad när jag såg från macen att det faktiskt fanns filer och mappar i min backup-mapp på nya disken Ds...

Att det går via ethernet och inte airport är inte så konstigt. Airport i detta fallet menas det aiport-kort som sitter i din dator och alltså INTE Airport Express'en.

För övrigt är PPPoE ett protokoll för adsl. Har du adsl så stämmer det väl kanske... låter som inställningarna återställts till standard i expressen annars... men vet inte så noga så någon annan har nog ett bättre svar

Ursprungligen av Simon Blommegård:

Varför inte använda softwareupdate?

Jag var ganska otydlig, men svaret fanns i mitt första inlägg: "då min iBook slutade ta hem uppdateringar för OS X och endast tar hem säkerhetsuppdateringar osv.". Det var alltså inte jag som slutat köra software update utan de uppdateringarna av os x som helt sonika inte kommer med den vägen längre.

Jag ska pröva senaste ackumulerade uppdateringspaketet när jag kommer hem från jobbet ikväll men jag har en svag aning om att det inte heller kommer hjälpa, detta eftersom varken 10.4.4 eller 10.4.* till 10.4.5 gav samma svårtolkade svar.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Du behöver inte installera ALLA uppdateringarna på vägen från 10.4.3 till 10.4.8.
Det finns så kallade combo-uppdaterare som gör hela uppdateringen i ett enda steg.
Har du provat den?

http://www.apple.com/downloads/macosx/apple/macosx_updates/macosx1048comboupdateppc.html

Jag hittade en 10.4.x - 10.4.5 men det var samma sak med den