Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Pentax

Pentax

Medlem
  • Registrerad 2005-02-25
  • Senast aktiv 2007-06-24
  • Antal inlägg 54

Foruminlägg

De senaste inläggen Pentax har skrivit i forumet.

Jag använder Mixmeister Pro som tuggar igenom alla låtar och automatiskt lägger in bpm i id-taggen.

Försökte du fylla på med 3 Gb musik? Shufflen har ju bara 1Gb utrymme.

Jag vill varna för Sennheiser HD200, bra heltäckande lurar men en dålig kontakt för ipod-bruk. Kontakten är så hög och sticker ut så långt från ipoden att du riskerar att skada och få glapp i hörlursjacket på ipoden när kontakten utsätts för påfrestning. Se till att din nya lur har en lågprofilskontakt om möjligt. Det är inte skoj med glapp i ipoden.

Svaret popmartin är att du ändrar på id-taggen och skriver in artistnamnet tillsammans med låttiteln. Det ska lösa dina problem.

Ursprungligen av capibara:

Otroligt upplysande tråd. Typ: asbra ljud och lite sämre batteritid. Med vilken spelare för helvete????

Jag har mini gen2. Batteritiden minskar från 16 till sådär 3 timmar. Det är knappast en liten försämring. Dessutom kan man inte stänga av spelaren i Rockbox, den startar bara om. Man måste gå in i originalmjukvaran genom att hålla inne play när spelaren startar för att sen kunna stänga av skiten. Sen ska man åteställa spelaren igen genom att hålla inne meny och mittenknappen för att åter komma in i Rockbox. Skitbra, eller hur? Hur Rockbox påverkar hårddiskens livslängd har vi ingen aning om.

Om man pillar för mycket med eq hackar musiken. Detta beror på att vissa iPod har för lite minne, eller för klen processor för att kunna avkoda mp3 och köra eq samtidigt.

Sen kan jag bara använda datorn till att ladda spelaren, med en extern adapter stängs den bara av och startar om och om igen i en oändlig cykel. Knappast nyttigt för spelaren.

Annars är Rockbox toppen.

Håller med. Allt för många småproblem tyckte jag. Dessutom stannade låtarna mitt i då och då vilket var det mest irriterande.

Har också nya shufflen och är rånöjd, vilken frihet! Min gamla 40gb får gott stanna hemma nu. Skulle det inte komma en ny typ av öronsnäckor med de nya ipodsen? Min nya shuffle har de gamla öronsnäckorna.

Sorry! Om jag hade vetat hade jag själv lagat glappet i min gamla trotjänare. Irriterande som tusan är det.

Shit! Nu blev jag för första gången sugen på att byta min monocrom 4G 40Gb, eller iallafall hitta ett skäl att ha två stycken ipods. Dumma dig Steve Jobs!

Inte 128kbps iallafall, oavsett AAC eller Mp3. Minst 192.

Ursprungligen av Deest:

Tja!
Vore najs om ni kunde posta lite bra album!
Lyssnar på det mesta förutom rap/hiphop.

Herregud, snacka om öppen fråga. Sök, sök och sök och intressera dig. Det finns en massa bra sajter som tipsar om musik. En sådan är dagensskiva.com - börja där.

Ursprungligen av Redglittercoffin:

Kan du rekommendera något program som hittar bilder? Har ingen aning om vad jag ska söka på.

Använder själv Tag&Rename(som kostar pengar efter 30dagar men det går det att gå runt). Nackdelen med det programmet är att det inte automatiserar processen. Du måste fortfarande göra allt manuellt. Programmet i sig är grymt!
Det kräver som sagt en massa tid för att få allt i fint skick. Se på mig. Har en proppfull 40Gb:are som nu är mycket välorganiserad men snacka om att jag pillat med taggarna och albumcoverart. Det ska finnas program som lägger in albumart automatiskt men det är samtidigt lite läskigt eftersom det kan gå snett ibland.

Ursprungligen av loopens:

Hur ska man göra för att kunna läsa anteckningar i ipoden?
Ska det var ai word format?
när jag lägger in någonting blir ´det bara massa konstiga tecken.

Gör ett vanligt text (.txt) dokument om du använder PC. Lägg in den i Notes mappen om jag kommer ihåg rätt. Det ska inte vara så krångligt.

Ursprungligen av marcand:

...köpa en när problemet är åtgärdat. Eller ska man ta emot den och börja använda den och hoppas på att apple byter "case" alternativt byter ut den senare...

Jag tror ärligt talat inte "problemet" kommer åtgärdas. Den glansiga ytan är ju det som säljer på sätt och vis. Det är det som får den verka lyxig.
- Visst den repas men säg den produkt som inte gör det!? Vi lever inte i en perfekt värld där allting ser nytt ut för evigt och jag tycker inte du bör oroa dig för mycket. Mobiltelefoner har ju samma svagheter med skärmen som repas. Ska du skicka tillbaka din mobil också bara för att tillverkaren inte kan leverera en repfri skärm? Behåll du din fina Nano. Det skulle jag gjort, den är ju urläcker!!

Ursprungligen av Wall:

Testa kolla om du har något alarm igång som sätter igång musiken?

Mmm, alarm! Upptäckte nyss hur suveränt det är att vakna upp med soft morgonmusik istället för ett irriterande pip.

Har ett liknande problem med min ipod som införskaffades ny i mars. I mitt fall är det relativt sällan pausproblemet uppstår - men det uppstår tillsammans med glapp och det gör mig väldigt irriterad med tanke på att ipoden bara är 4 mån gammal!!
Jag har gått igenom proceduren med reklamation på supportsidan på webben - mottagande av paket med UPS - skicka iväg ipoden för reklamation med UPS. Men! Jag fick tillbaka den oreparerad eftersom de inte upptäckte något fel trots att det är det. De jävlarna! Så jag står här och vet ej fasen vad jag ska göra. En sak är dock säker. Apples support är skrämmande snabb.
Du har absolut inget att förlora på att lämna in en anmälan för reklamation. Du får ett paket med UPS efter ca 2 dagar som du sen skickar tillbaka direkt med ipoden i. Du borde hinna allt på 3 veckor.

-och ja, jag har prövat 3 olika lurar.