Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kollarrunt

Kollarrunt

Medlem
  • Registrerad 2005-03-11
  • Senast aktiv 2007-05-10
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen Kollarrunt har skrivit i forumet.

Tja!
Jag har bestämt mig för att köpa en Macbook och jag kommer köpa den slutet av maj/början av juni men det är en liten sak jag undrar.
Vissa av mina vänner säger att jag borde vänta för att Macbook cykeln håller på att närma sitt slut.
Vissa säger att jag borde köpa när jag vill köpa iom att apple är oförutsägbara och att det är värt att köpa en.

Nu är det så att jag har möjlighet att vänta till mitten av augusti (för jag ska bort i sommar och kan lika gärna vänta).

Det jag undrar är, när en cykel för en apple produkt tar slut (i mitt fall macbooken), och en ny modell/version släpps, kostar de lika mycket som föregående modell? Sänks priserna på modeller som är väldigt nära slutet på cykeln?
Dvs. Kostar Macbooken lika mycket just nu som den gjorde när den släpptes och kommer den nya modellen kosta lika mycket som den nuvaranda modellen kostar just nu?

Anledningen till den här frågan är att min budget är något tight och om priset ska höjas typ 800-1000kronor så blir det ingen macbook, och på Apples hemsida går det ju inte köpa utgående produkter.

Så, kommer nya modellen kosta lika mycket som macbooken nu? Om inte hur mycket höjs priset? Vad är era råd, ska jag vänta till augusti eller köpa i juni?

Ursprungligen av Pär:

1.1 funkar fint (men långsamt).
Dock:
Porten man ansluter på måste ha tillräcklig strömkapacitet (och splittar man iväg i hubbar utan strömförsörjning så är detta sällan fallet). Ursprungsfrågan låter som denna typ av problem.
Vete phan hur/om peze funkar, men vissa portar verkar bara ge ström om enheten är monterad... Men detta borde inte spela någon roll i detta fall.

så menar du att man måste ladda ipoden en längre tid också eller? eller spelar det ingen roll?
om man nu måste det hur länge måste man ladda en mini (4timmar på en usb2 så jag antar att det är 6kanske på en 1,1?

Ursprungligen av haUsDJ:

Hej!
Det står att du måste ha usb 2.0 till ipod mini i instruktionsboken!!!
prova å köpa ett sånt kort!

Mårten

nee så kan det inte vara. jag har frågat andra och dem har sagt att man kan ha usb 1.1 port men att det bara blir segt och överföra låtar...

Är ipod mini gammalt nu? Det var ju rätt längesen den kom ut. Assså det e okej för dem som redan har den, men är det värt och köpa den nu? Vill inte köpa och se att det kanske kommer ut en ipod mini photo kommer ut om några månader...

ok efter lite research har jag nu sett att man kan byta batteriet på zen micro själv. Du öppnar locket lägger in det nya uppladningsbara batteriet, du behöver inte betala 1000 för att någon annan ska göra det. Du gör det själv.

Jag hade tänkt köpa en mini men batteri-problemet var det ändå som gjorde att jag inte har köpt en hittils. Nu ser jag att micron har utbytbart batteri.

Vad tycker ni att jag ska göra???

men är det ett år på zen också?

någon som vet?

Hej. Ni vet ju att Ipod och Ipod mini har batteriet som måste bytas ut efter 1-3 år. Jag undrar om andra hårddiskbaserade mp3 spelare också är så. T.ex Creative Zen micro som har 4 gig och uppladdningsbart batteri. Måste man byta ut batteriet på det också? Om inte, varför är ipod sådär då?

Ursprungligen av agradin:

jag använde länken så jag fick 10% billigare, är det samma garanti då? fick ipod mini för 1743,75kr.

aa jag tänker också köpa med rabatten, är det samma garanti? För er som inte vet, det är exakt samma. man köper ipoden via ipods sidan, med csn kortet så det är från apples officiella sida man köper den.

Hej. Jag undrar om man får garanti på sin ipod mini om man köper från applestore. Eftersom man inte är i nån affär får man ju inget kvitto. Hur går det till. Får man ett papper med garantin på eller?

Spiken! Du Är BÄst. Nu Vet Jag Allt, Tack. Perfekta Svaret

man får tydligen inte det, läste på apples hemsida. skit skumt... ska fan ringa o fråga.

Undrar bara en grej. Är det apple som har en "concept" store i östermalm?
Äsch, ja ringer teknikmagasinet.

ytterst förvirrande. snacka nyss med en kompis (hon har en 2nd generation mini o hon fick en laddare med)

asså ja ska köpa en ipod mini. Man får ju ingen väggladdare. Jag har en helt vanligt usb 1.1 port. Hur fan ska jag ladda ipoden?

OK. GLÖM allt det här. Det jag undrar är. Kan man ladda sin ipod genom en usb 2.0 kabel på en dator med 1.1 usb port?