Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
rosenthal

rosenthal

Medlem
  • Registrerad 2004-11-13
  • Senast aktiv 2010-06-12
  • Antal inlägg 70

Foruminlägg

De senaste inläggen rosenthal har skrivit i forumet.

Elajtenworld: Har du testat Shakespeer? Funkar (mestadels) kanon!

http://shakespeer.sourceforge.net/

Förvisso en gammal tråd, men jag har själv letat efter just ett alternativ till MS paint, o upptäckte idag Seashore, som verkligen fyller den luckan i OSX mjukvarukatalog! Gratis, "lätt" (dvs snabbt även på en G3 iBook) samt ganska stabilt för å vara så pass tidigt i utvecklingsfasen.

http://www.macdownloads.com/info.php/id/15662

Totalt OT, men måste ändå nämnas: snygga tapeter, hawknew!

Edit: Nu vet jag ju inte hur det är med din PB:s värmeutveckling, men ett tips är ju annars att du ställer den så att det även kommer in luft under den, typ genom att ställa den på ett gäng trästavar av ngt slag.

Enklast är om du letar upp filen "bookmarks.html" (finns djupt nere i Library, så sök i Finder), kopiera filen, o lägger den på minnet. Vill du sen använda bokmärkena på en annan dator letar du upp motsvarande fil o ersätter den.

Adium är så pass fiffigt att du själv kan ställa in det, kolla inställningar ->generellt (standard är äpple + höger/vänsterpil).

Edit: Äsch, va fan, två minuter för sen. Tycker dock mitt svar var det mest utömmande.

Aha, att lägga till låtar i partyblandningen verkar "do the trick", fastän jag fortfarande tycker att enque-funktionen är mer smidig. Nåväl, inget att hänga läpp för!

SirN o Max: Tack för svaren, men precis som Max säger, så känns det mycket klumpigare än att bara trycka på crtl-q, eller vad det nu var man gjorde i winamp. Kan det inte finnas ngt script som ger iTunes denna funktion?

Känner mig som en total nöt (bara jag inte trampar på några tår nu..), men jag har efter ett halvårs användande av iTunes ännu inte lyckats klura ut hur man får den markerade låten att bli nästa som spelas, dvs. så som "enque"-funktionen funkar i winamp. Varken "Hjälp"-menyn eller en google-sökning har hjälpt mig, men visst vet Ni väl svaret på denna triviala fråga?

Senast redigerat 2005-10-28 17:22

Är nog tyärr logikkortet. Apple har ett repartionsprogram för just G3:orna, så kolla länken för att se om din finns med där, för isf blir det gratis reparation. Lycka till!

http://www.apple.com/support/ibook/faq/

Jag hade faktiskt inga problem att få min då två och ett halvt år gamla G3:a lagad nu i augusti, vilket kanske berodde på att jag kunde hänvisa till Logic Board Repair Program-grejen på Apples hemsida. Förvisso var den på lagning i en månad (sommartider, hej, hej!), men jag behövde inte pynta ett öre, så jag blev nöjd.

Länk: http://www.apple.com/support/ibook/faq/

Hm, attans. Men tack för svaret!

Och ja, iBooken går inte igång, utan tutar lite nedvärderande åt det nya minnet, å går sen i nån slags vilosömn. Med det andra minnet i funkar det som sagt finemang. Hmpf.

Beställde ett minne (Infineon, PC133, 512Mb, Cl3) från tradera till min iBook (G3, 700mHz), men får enbart tre tut när datorn sätts igång med minnet i. Vad tyder detta på; att det är fel typ av minne, eller att det är skadat? Har nämligen ej möjlighet att testa i en annan dator..

Tilläggas ska väl att jag stoppat i det ett par gånger nu utan att det blir rätt på det, o eftersom det gamla minnet funkar, så är det detta som strular.

Vid tredje gången logikkortet ryker ska man väl dessutom få en ny iBook?