Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Klasse

Klasse

Medlem
  • Registrerad 2005-05-15
  • Senast aktiv 2008-08-29
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen Klasse har skrivit i forumet.

1

Tack för alla tips!

Tyvärr verkar varken ID3 v2.4 eller iTunes 7.7.1 lösa det... Det har drabbat skivor som jag själv rippat in i iTunes, och dessutom: kör Last.fm, och när det startar upp kommer också dessa tecken: "Last.fm f%rbereder skrobbling. V^nta..."
Alltså när Last.fm autostartar tillsammans med iTunes.

Är det till att ändra fil efter fil kanske som kvarstår? Eller kan man ändra typsnitt i iTunes, och testa om det kan vara boven?

Hej,

har sökt igenom forumet och annorstädes, men kan inte hitta lösningen på nedanstående.

Mina svenska tecken i låttitlar i iTunes får konstiga ersättningstecken, bl a ƒˆ÷. Själva filnamnen ser ut som de ska, och jag har inga besvär ex när jag spelar på min mobil. Inga andra program är heller berörda.

Kör iTunes 7.7 på iBook G4, OS X 10.4.11.

Har prövat att konvertera ID3-taggarna på olika sätt, men utan resultat.

Vill helst inte behöva pilla med låt för låt utan kunna fixa alla på en gång.

Kan det ha att göra med att jag har avaktiverat ett antal typsnitt? Eller enklare än så?

Tacksam för all hjälp!

Ursprungligen av Filip:

måste säga att hos mig funkr det åt båda hållen, jag sätter ett betyg i iPoden och vips finns den också i iTunes efter automatisk syncning

-men då hade du väl auto-synk redan innan? Eller var det alltså så att du gick från manuell till auto, och betygen följde med?

Ursprungligen av erik:

jag är inte helt säker, men jag tror autosynk för iPod handlar om att iPoden rättar sig efter datorn, vilket borde göra att allt på iPoden som skiljer sig från det på datorn kommer gå förlorat.

jupp, det verkar inte bättre. Som nämnts tidigare här på ipod.se, och på iPodlounge, autosynken i iTunes är ganska rudimentärt utformad. Många röstar för att gå över till manuell, och kanske får det väl bli så tills det funkar bättre. Men jag gillar tanken på auto, vill så gärna...

Använder en laptop-pc med extern hd i kabinett, på vilken jag har mitt musikbibliotek. På resa kopplade jag över till manuell synk då jag inte hade externa hd:n med.

Nu vill jag gärna koppla över till automatisk synk igen... men varningen i iTunes lyder "Vill du aktivera automatisk uppdatering? Alla befintliga spår och spellistor på iPod-enheten kommer att ersättas med spår och spellistor från musikbiblioteket i iTunes."

Låter ödesdigert. Kommer alla on-the-golistor jag skapat att raderas? Alla betyg jag satt på iPoden?
Är det så illa, om man går tillbaka från manuell till auto-synk (är van vid Palm, som uppdaterar åt båda hållen vid synk)? Eller finns det någon smart work-around för detta?

Tacksam för all hjälp, då jag fastnat i vinkelvolten och inte vågar ta mig loss

Kul med klassiska textspel till iPod! Och manövreringen inne i spelen är ju klart smidig.

Men alltså...
är det någon som satt igång och spelat något större spel!?
Ta exemplet Castle Quest -författaren skriver att man bör boota iPoden när man vill avsluta (alternativt bläddra tillbaka med hundra klick på Menu-knappen...). Det är ju inte så värst smidigt.

Skulle önska en bokmärkes-funktion i notes, och sedan att långt tryck på Menu-knappen skulle vara en escape-pod till iPodens huvudmeny (har saknat detta även när man är en bit ner i andra undermenyer).

Finns det något knep att tillgå på stört? Eller blir det till att vänta på att Apple en vacker dag lägger till en escape-funktion?

Har fixat artist-taggar i det ypperliga programmet Mediamonkey, och går sedan in i iTunes och väljer Visa Info... för att uppdatera alla spår.

Men... när det gäller vissa spår håller iTunes envist fast vid att behålla en gammal tagg, har kontrollerat att id3 v1 och v2 är ändrade korrekt. Vill exempelvis att alla Hasse & Tage ska heta just detta, men iTunes behåller "Hans A..." på några och uppdaterar några. Har försökt i iTunes-menyn Avancerat > Konvertera ID3-taggar... med olika varianter, och en krånglig variant skulle vara att där välja "ID3-taggversion -Ingen" på alla spår, ordna dem på nytt i MediaMonkey och sedan uppdatera i iTunes igen. Alternativt gå in här och var efter behov i iTunes och korrigera, men detta känns klart illa organiserat... (använder just därför Mediamonkey, som automatiskt finner inkonsekventa taggar).

Finns det något sätt att "nollställa" iTunes, så att den läser den ID3-tagg som är aktuell, och inte håller fast vid en gammal? Eller något annat knep?

Ursprungligen av jimmy.r:

Du jobbar baklänges.
Använd iTunes till att hantera musiken. Ta bort en låt via iTunes så raderas den även i finder/utforskaren.
Samma gäller om du lägger tiill musik. Den ska inte bara läggas in i iTunes biblioteksmapp, du ska importera den via iTunes.

iTunes är i stort sett en databas över din musik, så om du raderar en fil från biblioteket så kommer den fortfarande vara kvar i iTunes biblioteksfil. Och om du lägger till en bara rätt in i biblioteksmappen, då vet inte iTunes om att den finns där.

Har liknande fråga -då jag fixar taggar och rensar filer med det eminenta programmet Mediamonkey, så kommer det tomma poster lite varstans i iTunes. Eftersom man inte kan sortera efter denna parameter (utropstecknet längst till vänster), så blir det klart omständigt att fixa i iTunes. Måste man i så fall ta bort hela biblioteket och lägga in det på nytt?

Music Quiz verkar ju vara kul som förströelse!

Undrar bara om det går att välja ut / välja bort spår, så att det t ex inte dyker upp ljudboksspår?
Om det inte finns inställningar, så kanske det finns någon plug-in för detta?

Jag behöver fixa en del id3-taggar för min musik, och säkert allt eftersom jag upptäcker att det är rörigt när jag spelar dem på min iPod. Tycker iTunes verkar smidigt för detta, men:

Dock skulle jag önska behålla filerna i den mapp jag redan har (dvs 'Min Musik'), och inte kopiera dem till iTunes-mappen, då jag har filat ett tag på min mappstruktur och inte vill att iTunes går in och petar i detta.

Som jag förstår det så ändrar iTunes taggarna på filer endast om man väljer "Kopiera filer till iTunes Music när ett spår läggs till i biblioteket" (och om man istället väljer att endast 'spegla' så ändrar den bara taggarna på dessa 'alias' i iTunes och på iPoden, och inte på filen på datorn).
1. Undrar därmed om det finns någon inställning eller plug-in för att göra så att de tagg-ändringar jag gör i iTunes även ändras på respektive fil i min original-mapp?

2. Alternativt: är det tillrådligt att använda iTunes utan att ha alternativet "Ordna mappen iTunes Music" ikryssat? Och innebär det i så fall att iTunes verkligen låter helt bli att ändra min mappstruktur?

Jag skulle vilja använda iTunes för att konvertera CD till mp3, har tidigare använt Audiograbber, men tycker iTunes verkar snabbare och smidigare.

Men: eftersom jag även använder Winamp och en annan mp3-spelare så vill jag ha mina musikfiler i en annan mapp än iTunes-mappen, och att iTunes bara speglar dem som jag vill ha på min iPod. Kan man importera med iTunes men välja att filerna ska placeras i en annan mapp? Eller finns det någon annan smart lösning?

1