Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Thomas Hans

Thomas Hans

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-07-15
  • Senast aktiv 2018-10-20
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen Thomas Hans har skrivit i forumet.

Hej,
Det kom en ny uppdatering från App Store och jag tog ner den direkt och nu funkar det. var något med den första uppdateringen som inte var korrekt.
Tack för era insatser!

Hej igen,
Tack för era goda råd men tyvärr hjälpte inget av dem för mig. Fortfarande samma situation dvs iTunes startar inte

Hej,
Har uppdaterat itunes idag , version 11.2.1 samt även gjort programuppdatering av OS X version 10.9.3
Efter det så går inte iTunes att starta. Jag försöker öppna det och du hoppar ikonen bara några gånger men ingen öppning.
När jag går till iTunes i Finder under program så kan jag läsa i beskrivningen som finns i "visa"-läget att den är öppnad vid den tidpunkt som jag försökt öppna det.
Vad ska jag gör?
Har försökt att öppna det enligt ett gammalt tipps av Pochahontas som var att trycka på alt samtidigt som jag försöker öppna iTunes, men det funkar ej.
Har startat om datorn etc, men inget funkar för iTunes. Alla andra program öppnar korrekt.
Thomas

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Märk väl att jag aldrig provat det här i praktiken, men om du gör så här:

"Tryck på F2 på tangentbordet på den iMac som används som bildskärm så att Target Display-läget aktiveras.

Obs! Om kryssrutan "Använd F1, F2, osv. som vanliga funktionstangenter" är markerad under Tangentbord i Systeminställningar, ändras tangentkombinationen till Kommando-Fn-F2."

Händer då ingenting?

GRYMT! Tack! Det funkar! Nu blir det lättare att arbete för en med behov av läsglasögon....Tack igen och trevlig påsk/Thomas

Senast redigerat 2014-04-17 13:10
Ursprungligen av Thomas Hans:

Jag kör på iMAc 27" med OSX version 10.9.2 processor 3.4 Ghz Intel core i7 inköpt våren 2012 och en Macbook air med Version 10.7.5 1.8 Ghz Intel core i7 inköpt sommaren 2012 . Kör med andra ord med en generation som inte är den nyaste men inte stenålder.
Otroligt snabbrespons tid från er! Tänk om min IT-support på jobbet var lika dana, men de är inte glada i mina mac val (är deras chef så de kan inte mer än svära i bakgrunden..)

Hej,
Finns många bra trådar om hur enkelt det är att koppla ihop min macbook air med iMac så att jag får en större skärm att arbeta på.
Tyvärr gör jag något fel eftersom den information som finns är att jag i systeminställningar under bildskärmar ska kunna få fram en inställning där jag kan välja bildskärmar. Jag får inte den på min Air eller på Imac. Den inställningen visar bara bildskärm och ett alternativ om färg. Kör Maverick på båda och har en koppling/sladd från Thunderbolt uttag till densamma på Imac. Är jobbigt med den lilla skärmen när jag måste arbeta hela helgen hemma på Air datorn dvs in arbetsdator (har en samsung skärm på jobbet och det fungerar utmärkt). Något råd från specialisterna på forumet?
Trevlig påsk!
Thomas

Hej Barbapappa,
Jag har nu testat enligt ditt förslag och då funkar det dvs när jag använder Handibrake.
Tror att jag hittat felet. Det är att Smart Converter Pro (som kostar pengar) gör visa filmer till format m4v istället för till mp4. Förstår inte hur jag ska ändra det. Ibland blir det mp4 och det fungerar på iPad , men ibland blir det m4v och då funkar det inte.
Jag tackar igen för din hjälp om detta problem.
Om jag ställer en följdfråga inför användande av Handibrake==> hur gör jag för att lägga en kö av överföringar så att jag inte behöver ta en i taget. finns det någon uppgradering att köpa. Var in på app-store men hittade det inte. Jag vill stödja programutvecklare och egentligen inte köra gratis=snik varianter.

Har konverterat film till iTunes genom Smart Converter Pro. Fungerar oftast bra. Men det händer något som jag inte kan lösa.Vissa filmer går att titta på i Itunes på datorn(iMAc och Macbook air) men när jag överför de filmerna till iPad så går de inte att titta på. De finns där under movie och när jag ska spela upp dem så visar de bara en stilbild av filmen. Kan flytta mig runt i tider i filmen men fortfarande bara en stilbild.
De flesta filmer går att konvertera och titta på men sen händer detta dvs de går inte att spela upp. Vad ska jag göra?
Tackar på förhand!

Senast redigerat 2013-04-28 06:05

Tack! Fick det fixat genom att läsa den sista tråden som Pocahontas skickade.
Skönt att det funkar!

Ursprungligen av Thomas Hans:

Hej,
Har en iMAc 27 med version 10.7.4 och den får inte kontakt med nätverket utan jag är tvungen att göra anslutning till mitt nätverk efter varje uppstart från vila.
Hittar felbeskrivningar och en support för version 10.7.3 men ingen nyare. Vet ni något om detta?

Tack för era goda råd. Tyvärr så ger det ingen förändring av mina problem och det lustiga är att den uppdatering som jag hittad för wi-fi problemet gäller bara för 10.7.3. Men jag ger inte ......

Hej,
Har en iMAc 27 med version 10.7.4 och den får inte kontakt med nätverket utan jag är tvungen att göra anslutning till mitt nätverk efter varje uppstart från vila.
Hittar felbeskrivningar och en support för version 10.7.3 men ingen nyare. Vet ni något om detta?

Hej,
Jag kör Roxio Toast Titanium 6.0.9 på en MacBook Pro med processor 2.4 GHz Intel Core 2 Duo. Har uppdaterat till Snow Leopard. Nu till mitt problem:
Har använt Roxio Toast under en lång period. Men nu har det börjat bli problem med kopiering till DVD. Får fel meddelande Toast Hardware error dense kod 0x03från Toast när den inte kan läsa DVD under uppstart. Kontrollerat att det inte är något fel på DVD-skivorna.
Ett annat felmeddelande kommer från mac'ens DVD-spelare och det är :
DVD-spelare upptäckt systemfel : -69889.
Har sökt runt lite med inte kunnat lista ut om det är Toast eller Mac relaterat fel.

Funderar på att köpa ett nytt Roxio Toast. Har ni goda erfarenheter av det? Läste att det inte går att kopiera en egen inköpt DVD för privatbruk utan att det är något skydd som gör att de nya programmen är avancerade men förhindrar en del kopiering.

Kanske någon på forumet har svar något enligt ovan.
Tack!

Hej,
Min son vill ha en ny PC. Den gamla håller inte kraven avseende grafik etc påstår han. Nu funderar jag på att köpa honom en ny dator i julklapp. Han säger att det bara är PC som gäller. Jag tror att han har delvis rätt men vill försäkra mig om det därför jag köper honom hellre en Mac. Själv kör jag Mac och har nu gett min hustru och min gamla mamma en Mac var, och mitt liv har blivit enklare.
Finns det något Mac alternativ för en grabb i övre tonåren som spelar mycket och är uppe på chattsidor, MSN m.m.

Hej,
På min gamla PowerBook G4 så har helt plötsligt pekplattan slutat fungera.
Jag får informationen att " pekplatta är inte installerad". Kan detta ha något att göra med att Leopard är installerad. Hur gör jag för att få igång pekplattan igen?
Mvh,
Asam

Ylans digital tuner är mycket bra! Tack för tipset! Nöjd och kan lyssna på sommar samtidigt som jag jobbar./Thomas