Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Shilian

Shilian

Medlem
  • Registrerad 2004-11-20
  • Senast aktiv 2010-03-27
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen Shilian har skrivit i forumet.

En kollega tog hem från butiken på Manhattan. 2700 kr allt som allt, kändes som ett riktigt kap

Jag har också så + en segare mac efter att jag ominstallerat mitt tiger. Fick för mig att min dator blivit lite elak eftersom den kan ladda väldigt länge vissa gånger helt utan uppenbar orsak. Jag kan flytta ett litet lager i photoshop, i en annars väldigt stor fil, och datorn laddar i en minut för att sedan flyta på underbart i någon timme tills den återigen måse hämta andan.

Är det ett fel eller en feature?

Men eftersom man kan fixa både video- och tv-in med hjälp av en extern firewire-apparat så är det inte direkt nödvändigt att göra en helt ny låda för Mac mini att stå på.

Och Marcus snälla det var såklart för att spela in från tv:n. Men nu när jag tänker på det har ju jag digitalbox så det skulle räcka med bara en ingång för s-video. Om http://www.plextor.be/products/px-tv402u.asp?choice=ConvertX%20PVR%20PX-TV402U hade haft stöd för OSX kanske den skulle varit intressant.

Som utsignal har man en egenmeckad RGB-scart, för visst är det så att Apple bara säljer s-video som bäst?

Inte mycket att göra åt? Jag skulle aldrig stå ut. Kanske beror det på att jag är väldigt beroende av att skärmen inte har sådana problem i mitt arbete men jag skulle nog ändå inte stå ut. Ring Apple direkt om du inte redan gjort det! Jag har ett litet ljusproblem längst ner på skämen (1cm högt och går längst nästan hela nedersidan) som lyser starkare än resten. Apple ska nu skicka en del som reglerar ljusflödet som de säger ska fixa mitt problem.

Den där länken vill inte fungera för mig och jag vill ha DVI-ut... Går det?

Snabbare minne och processor i Pro vilket samtidigt betyder att de blir varmare.

Troligtvis blir prestandan ändå bättre med två parmonterade 512-stickor eftersom de också har snabbare timings (om man nu köper bra minnen). Jag köpte två från Kingston med livstidsgaranti som var snabba och bra. Chansen att jag kör något som kräver mer minne just nu är väl egentligen minimal även om jag arbetar med photoshop-dokument som kan vara 250mb stora. Behöver jag 2gb minne köper jag det när behovet kommer och säljer mina nuvarande. Då har det dessutom säkert blivit vanligare med snabba pc3200-minnen på 1024mb.

Det går ju relativt lätt att göra en bra RGB-scart fran den vanliga Mac mini så varför skumme man vilja ha en värdelös komposit- eller sämre s-video-signal istället? Det enda som skulle vara direkt positivt med det där tillägget skulle vara att få TV-in. För det är TV-in som är det största som står ivägen för att mini ska bli en finfin dator till teven. Å andra sidan kan man skaffa en firewire-tuner till det.

Ursprungligen av Viklund:

Jag håller med Shilian om att just resize av fönster är riktigt segt. Särskilt Safari av nån anledning, om det är just Safari som du känner är segt är det klart värt att köra en G5 optimerad binär av Firefox. Den är mkt snabbare, på alla sätt och vis faktiskt.

Det tråkiga är att just Firefox är ett av alla de program som känns sådär sega i skalningen. Kanske är det något man får välja sig vid. När jag sitter här med en g5 på 1,8GHz och 1024mb i ram-minne och upplever osx som segt förstår jag inte att det finns de som sitter på g4or under 1GHz, och kanske även under 500MHz och tycker att det flyter fint. Det var därför jag blev/blir lite osäker på ifall jag borde formatera om och installera allt igen. Och jo jag kör processorn på högsta.

Angående ljudet så tror jag efter vad jag läst att imacen kanske ska låta så som min gör ändå. För mitt ljud kommer från övre högra hörnet (tror jag) och är säkert håddisken eller så som inte är av det tystaste slaget.

Tar det lång tid att få en sån sak som skärmen fixad? Vet nämligen inte när jag har tid att vara utan datorn...

Tack för alla svar förresten!

Mitt nya minne består av två Kingston 512-moduler på CL2.5 så de ska vara snabbt och bra. Men vet inte om jag egentligen märkte en så stor skillnad mellan dem och de 256mb som jag körde med de första dagarna. Aktivitetskontrollen säger inte att det körs något speciellt tungt som jag inte kör medvetet.

Det där med skärmen ska jag tsa kontakt med apple om...

Det är så att jag länge känt för att byta från den fula winpcn till en både utvändigt som invändigt snyggare mac. Därför köpte jag mig en imac 20" när de kom och fick den i början av månaden, men än så länge är det inte bara kärlek.

Det är nämligen så att den inte alls känns lika pigg som jag hoppats. Faktum är att den känns riktigt seg trots 1024mb i minne. Är det vanligt att fönstrena i OSX inte alls hänger med när man ändrar storlek på dem? För mig reagerar de kanske en sekund senare och tar ett stort hopp till den storleken jag vill att de ska vara. Slöheten känns även i andra program som Photoshop CS men exemplet med fönstrena känns som det klaraste beviset på att datorn liksom inte känns pigg.

Jag visste visserligen innan att jag skulle byta ner mig när jag sålde min AMD 2300Ghz med Radeon 9700pro och 512 i ram-minne. Men trodde inte att det skulle vara märkbart i skrivbordsmiljö speciellt inte som jag nu har 512 mer i ram än då.

Ett annat problem är att jag i helgen upptäckte att skärmen är lite defekt längst ner till vänster. Det är en runt 1-1,5cm hög och halva skärmen lång stripe som lyser starkare än resten. Ljuset är inte mycket starkare men väl synligt så att t.ex. färgen #625C58 ser ut som #746D6A.

Sen är jag lite osäker på om datorn inte låter lite mer än den borde för den är knappast tyst eller ens i närheten även om den är tystare än min winpc var.

Förutom de där klart negativa sakerna vet jag att jag inte kommer att gå tillbaka till winpc som det ser ut idag.