Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Shilian

Shilian

Medlem
  • Registrerad 2004-11-20
  • Senast aktiv 2010-03-27
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen Shilian har skrivit i forumet.

Jag har en Mac mini som jag skulle vilja gick att använda både som vanlig arbetsdator och som mediacenter.

Jag har minin lägligt placerad mellan tv och arbetshörna. Från den går det två långa dvi-kablar, en till tv:n och en till skärmen i arbetshörnan.

Problemet är att jag inte kommer på någon bra lösning för hur jag ska ställa in skärmarna. Jag hade hoppats på att OSX kunde avgöra att bara en skärm var påslagen och då använde den som huvudskärm.

Nu måste jag manuellt ändra huvudskärm beroende på om jag vill använda minin från arbetshörnan eller om jag vill använda den som mediacenter.

Finns det några bra lösningar på mitt problem?

Tack för bra svar!

Jag har en annan fråga som gränsar till det här. Jag har nämligen bestämt att köra tv:n som ena skärmen från minin och ha en andra skärm i en liten arbetshörna. Det är inget problem med sladdar (10m dvi-kabel).

Problemet är att skärmarna har olika upplösning och att jag vill kunna styra datorn lika bra oavsett om jag är på tv:n eller vid datorskärmen. Med bildskärmsdubblering blir det fel upplösning på en av skärmarna. Om jag istället kör utökat skrivbord så har jag svårt att styra datorn från den skärm som inte är huvudskärmen.

Är det någon som har en bra lösning?

Hej!

Jag skulle vilja ha tips på enkla och smarta sätt att fjärrstyra en Mac Mini (senaste modellen). Fjärrstyrningen ska framförallt vara för musik (spotify/itunes) men kanske även för film (vlc/flex). Viktigaste just nu känns som att byta låtar på datorn från Macbook men i framtiden när jag fått ordning på allt tänker jag mig iphonestyrning också.

Var börjar man? Är VNC fortfarande smartast? Vore bra om man kan få det att funka så lätt att även mindre tekniskt intresserade personer också lätt kan få det att funka utan att springa till macminin varje gång man ska ändra något.

När jag sökte hittade jag bara trådar från 2007 typ.

Tacksam för alla svar!

ALU såklart (därav trodde jag att ljusstyrkan skulle vara likvärdig)

Ursprungligen av Patrik.L:

Nu frågar ju trådskaparen om vilket grafikkort han ska välja! inte vilket bolag som kommer dominera framtiden Du SKA gå på ati 4850 kortet helt klart! det har bäst prestanda av dem som finns att välja på!
//Patrik

Word.

Alltså när det kommer till jämförelser mellan grafikkort så finns det en hel massa man KAN titta på. Det är de teoretiska hastigheterna, hur grafikkorten arbetar och vad de har för olika tekniker. Oftast intressant men för gemene man ganska onödigt.

Det viktiga är istället att kolla på hur grafikkorten presterar och vilka viktiga saker som stödjs beroende på vad man ska använda det till. Här är ATI 4850 ett närmast givet val när det kommer till spelprestanda. Det är ett modernare grafikkort helt enkelt.

Sen blir Nvidia vs. ATI ganska oväsentlig. Spelutvecklare optimerar sina spel för att de ska fungera med moderna grafikkort helt enkelt.

Tack för svaren!

Det är för det egna företaget han har kör via Exchange Server från företaget Dialect. Så det är alltså frågan om en tjänst han köper och ingen server han själv kör. Och det är viktigt att inte bara mejlen funkar utan även kontakter och liknande går att synkronisera.

MobileMe låter intressant och kanske skulle funka. Men kan man lägga in egna domäner där? Eller är man begränsad till en @me.com-adress? Och fungerar den tjänsten även på Nokia e71?

En kompis har just köpt MacBook som sin första Apple-produkt och vi sitter och installerar och fixar till hans dator. Han köpte MacBook för att han har kollat på min MacBook Pro (unibody 15"-varianten) och tyckt väldigt mycket om den. Enda problemet är att han tyckte datorn var lite för stor, därför blev det en 13" MacBook istället.

Jag var ganska säker på att skärmen på MacBook och MacBook Pro var närmast identiska. Bortsett från det uppenbara att storleken och upplösningen skiljer sig en aning. Ljusstyrka och färger förväntade jag mig skulle upplevas likadant.

Men den MacBook han köpt (2,4 GHz-varianten) har en skärm som upplevs som lite sämre än min MacBook Pro-variant. Det är framförallt ljusstyrkan som är synbart svagare. Färgerna kanske går att få mer precisa efter en seriös kalibrering men det är framförallt ljusstyrkan som jag är förvånad över.

Borde inte MacBook och MacBook Pro ha lika ljusstarka skärmar?

Hejsan!

En kompis till mig har bestämt sig för att köpa Macbook att ha som bärbar jobbdator. Han kör en Exchange Server-lösning för mejl, kontakter och påminnelser.

I butik får han reda på att det bara är standardversionen av Office 2008 till mac som stödjer detta. Den kostar 5300 kr. Stämmer det verkligen? Ska man behöva betala 4000 kr extra för att man vill använda en lösning som man förmodligen redan betalat en hel del för på serversidan?

Finns det andra lösningar? Funkar det via vanliga mail? Eller något annat billigare alternativ som är lika kompetent?

(För honom spelar inte pengarna någon egentlig roll. Det är mest jag som blir arg att man fortfarande tvingar användare att betala så pass mycket för en ynka licens.)

Ursprungligen av zappee:

Nej, jag tror det blir svårt. Backup är A och O!

Jo jag vet. Men hade inte förväntat mig 100% hårddiskkrasch. Den slutade fullständigt att fungera. Kör väl annars backup på det viktigaste ganska ofta men man glömmer ju lätt de personliga sakerna och fokuserar på att köra backup på jobb.

Sen vet jag att bilderna borde gå att får tillbaka från iphone eftersom jag inte sparat något på telefonen förutom 2-3 album sedan bilderna försvann därifrån.

Om den bara hade gått att nå som vilken extern hårddisk som helst hade det varit så enkelt... :/

Finns det verkligen inget sätt att göra detta?

Jag tänker lite på den där"säkerhetsluckan" uppmärksammades av någon säkerhetsexpert med att Home-knappen sparade ett foto varje gång den användes. Att man sedan kunde komma åt de där filerna igen. Det måste ju bygga på samma princip? Att köra en recovery och få tillbaka filer som tagits bort.

Lite "bump"-varning... Sorry.

Hej!

Någongång under sommaren uppdaterade jag iphone och råkade då även rensa den totalt. Det var just då inga problem eftersom informationen även fanns på datorn. Två månader senare dotaldog däremot datorn med en hårdisk som vägrade att läsas eller få filer återskapade.

Nu är alltså mitt problem att det fanns bilder där som blivit väldigt viktiga (de sista bilderna på min mormor vid liv :/ ) Jag vet att en stor del av bilderna borde gå att få tag på från iphone, men inget File Recovery-program vill söka på telefonen för att den inte räknas som en disk.

Finns det något sätt att lösa detta? Jag har redan försökt med massa program som kan bläddra på iphone, men det hjälper inte. Vad jag behöver är antingen ett program som återskapar förlorad information och som fungerar med iphone eller något program som helt enkelt får iphone att visas som extern disk.

Det spelar ingen roll om lösningen finns via Windows eller OSX. Jag är väldigt, väldigt tacksam för svar.

Ursprungligen av theplague:

Det är så det funkar. Med uppdatering från 2.0.x till 2.1.
Men nu är den väl inte jailbreakad längre? Du har inte Cydia och Installer?

Nej, inte än men kommer såklart ändå köra pwnage senare. Men kommer det att fortsätta fungera såhär smidigt framöver?

Jag gjorde något konstig eller det hände något konstigt. Jag uppdaterade min iPhone i itunes från 2.0 till 2.1 och tänkte sedan låsa upp den. Men så var den fortfarande upplåst. Hur kommer det sig? O_o

Ursprungligen av kia2:

Jag är väldigt nöjd med mina. Förutom att hållbarheten inte är så lång. Jag och många andra har haft problem med att höger eller vänster hörlur slutar fungera. Se recensioner shop v-moda - vibe duo w/ control-playback

Jag hade ett par men en hörlur dog. Köpte från USA och orkar inte fixa med garanti så köpte ett par vanliga lurar istället (q-jays).

Jag gick till Orange här i Nice och frågade om iPhone nu när den släpptes 17 juli. Men fick tyvärr svaret "We don'z zell ze iphone witout ze contract".

Lite b eftersom jag har gratis abonnemang flatrate genom jobbet och inte orkar ge massa pengar till Telia för att de och Apple vill vara svin i iPhone-härvan.