Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fågel

fågel

Medlem
  • Registrerad 2004-11-22
  • Senast aktiv 2009-09-10
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen fågel har skrivit i forumet.

1

Jag har precis samma problem. Active mode 6-700 k/s (eller mer) och passive mode toklångsamt. Löjligt långsamt. Jag har gjort en clean install här, inte pga detta, men hoppades att det skulle varit något fel i min förra installation, som så många andra saker.
Jag har varit i kontakt med BBB kundtjänst tidigare, men med samma svar som andra fått; "Vi stryper inga portar". Ville jag gå vidare skulle jag bli debiterad om det visade sig vara fel hos mig. Så jag nöjde mig så för stunden.
Nu, efter ominstallation, i ett försök att lura ut vad som kan vara fel har jag testat mot ftp.sunet.se, och där fungerar det utan problem med passive mode. Ingen skillnad i hastighet mellan active och passive mode.
Så såg jag att mot sunet fick jag inte "Extended" passive mode, som jag får mot exempelvis ftp.shellkonto.se där jag har min webbsida. Skrev "epsv4" i ftp-prompten men det gjorde dessvärre ingen skillnad.
Mot sunet går det direkt från BBB till sunet om man kör en trace. Mot exemplet ovan, shellkonto, tar det vägen om telias burkar.

Nu tror jag att det som ni andra säger är selektivt mot vilka nät begränsningen sker. Det är ju skitfånigt att BBB inte kan tala om mot vilka operatörer de har begränsning.

Är det någon som sedan denna tråden var aktiv har fått någon mer klarhet i ämnet?

Istället för film sitter det en platta med miljoner sensorer. Dessa sensorer laddas upp då en foton träffar dem. Genom att läsa av laddningen omvandlar kameran sensorladdningar till digitala ord, som i sin tur sätts ihop till en fil på ditt minneskort. Hur kameran omvandlar dessa laddningar till digitala ord kan göras med olika förstärkning.
För att simulera filmers olika känslighet använder sig kameran av olika försärkningar vid denna omvandling, dvs hög ISO = hög förstärkning, eller "gain".
Som alltid vid förstärkning förstärker man inte bara det önskvärda (bilden) utan även bruset. Därav att högre ISO ger mer brus.
På filmsidan är det hellre än films grynighet, dvs hur stora korn, bland annat, som avgör känsligheten dvs ISO/ASA.
I båda världarna gäller det att ta till tricks för att få upp känsligheten utan att få med sig brus. Hur detta görs är troligen företagshemligheter, om så kemikalier (film) eller avancerad signalbehandling (digital).

...fast tvärtom, man ville behålla SI-systemets betydelse av "kilo" och "mega", därför tog man fram kibi och mibi ("ki-" och "Mi-") för att betyda 2^10 resp 2^20.

Markera båda och välj "Make Compound" är väl kanske mer standard-approach.

Under menyn Window välj Options så du ser vilka alternativ du har för valt verktyg, om du inte redan ser dessa.
Här finns en liten dropdown-lista som heter "Style:". Troligtvis står din i läge "Fixed size:", byt till "Normal" så ska allt lösa sig.

Jag tycker det låter som att det är skivan som är korrupt på något vis. Har du något annat på skivan som du kan testa att det funkar? (läses i sin helhet etc)
Tar det ett tag innan skivan dyker upp på skrivbordet efter att du matat in den?

Ursprungligen av memark:

zink, jag flyttade ut nämnd mapp och nu funkar det perfekt! Tack!!!
Misstänker att det kan bero på det XP-lika tema jag installerade som bråkade lite. Ska flytta tillbaka lite bokmärken och annat nu får vi se.

Du vet, du ska inte installera nåt som heter XP, då går det så här.

PS. Nu hittade jag till slut din tråd!

Kika på uControl

Edit: Missade att du skrev OS9... detta är för OS X. Men det kan vara nån som är intresserad av det som kör OS X...

Ursprungligen av Fredrik Sigbjörn:

Program som man gärna kör i fullskärmsläge, såsom PS och andra grafikprogram är ju enkelt att dra ut för hand om inte <alt>-<grön> fungerar.

Tryck på F i photoshop så fyller den hela bakgrunden med grått, så att bara aktuellt dokument syns. Tryck igen så fyller den med svart. Och igen för att återgå.
Ett tips är att använda PS i första läget (med grå bakgrund) och sen använda Exposé inom programmet (F10, eller ännu smidigare på en musknapp) för att växla mellan bilderna.

Allmänt sett så maximerade jag aldrig fönstren ens under Windows. Möjligen om man kör väldigt låg upplösning och vill utnyttja varenda pixel.

Det där med skärmdumpar som pdf tycker jag inte är så upphetsande eftersom det bara är en stor bitmap alltihop. PDF-formatet i sig är ju lika kompatibelt som något annat.
På något vis verkar det lite underligt med tanke på att hela UI:t ritas upp som postscript... I vilket fall som helst hade det varit mer impfaktor om alla UI-element, texter och sånt varit separata objekt i PDF:en.

Hmm var det inte ganska nyligen som Adobe lyckades få PS att bibehålla Exif-informationen i bilderna när man sparade om dem.

Hej

Jag är fågel och köpte mig en Powermac G5 i januari, efter att ha suktat länge efter OS X. Tidigare var jag en frustrerad Windowsanvändare som då och då la in Linux och bestämde sig för att aldrig köra Windows igen för att en vecka senare inse att jag behöver Windows för att köra de program jag vill använda.
Övergången till Mac innebar ju dessutom en ekonomisk satsning. Därför var jag givetvis lite orolig att jag skulle känna likadant som där en vecka in på varje Linux-installation. Men så var inte fallet, föga förvånande för Mac-användare inser jag nu. Jag borde aldrig tvivlat.

Jag jobbar som programmerare, dock är det Windows som gäller på jobbet. Så frustrationen får jag leva med. Men, det är skönt att kunna koppla av när man kommer hem
Nu har jag dessutom lyckats få min far att byta. Han tröttnade väl när Service Pack 2 pajade hans internetanslutning och skrek att hans dator var oskyddad trots alla antivirusprogram och brandväggar samt router som han använder. Det blev en iMac 20". Oj vad den är trevlig. Och tyst. Så tyst. Det kan man kanske inte säga om min G5. Så han är ju nöjd. Han ser ju hur avunds jag är

Nej, jag är ingen fågel på riktigt. Men jag har en papegoja. Och en son på drygt en månad.
Så, nu vet ni lite om mig. Vi hörs väl i nån tråd kan jag tro.

1