Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
frippe99mac

frippe99mac

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2004-11-24
  • Senast aktiv 2010-01-18
  • Antal inlägg 87

Foruminlägg

De senaste inläggen frippe99mac har skrivit i forumet.

Jag har nu använt min MBP C2D i en vecka.
Glossy skärm - är jättenöjd.
160 gb hdd - äntligen kan jag ha med mig vad jag vill.
hastighet - kanon
Batteritid - INTE BRA!
Jag hade tidigare en PB12" med grym batteritid, då jag flyger mycket hade jag dessutom alltid ett extra batteri med mig, hade 10 timmars access via batteri per dag. Nu 2,5 h som bäst -inte godkänt. Ja jag måste använda BT, Ja jag måste använda Airport (det gjorde jag även på min PB 12"). Halverad batteritid är inte bra....
Men annars - kanonmaskin, kommer inte byta tillbaka. Dessutom har jag blivit en j-vle på att hitta strömuttag på flygplatser som jag tidigare inte visste fanns.
Direkt rapport från Barcelona flygplats (med MBP i strömutttag för laddning
mvh
Fredrik Svedberg

Har precis fått min nya fina MBP CD2, älskar den. Problem dock med Wlan hemma som stänger av sig när jag ansluter MBP. Funkar med alla min andra macar sedan tidigare och problemet började när jag anslöt MBP. Den funkar kanon annars - sitter på Barcelona flygplats och skriver detta via deras Wlan tjänst - men något är fel. Upptäckte att flera grannar i huset skaffat Wlan och provade att byta kanal på samtliga accespunkter, då funkar det i 15-30 minuter, sen lägger det av. Kan detta vara problemet, dvs att vi är för många Wlan användare i huset? Har beställt en ny router från Linksys som skall ersätta min router från Netgear men vet inte om detta kan hjälpa. Någon som har någon relevant info?
mvh
Fredrik Svedberg

Ursprungligen av erkus:

nu sitter jag o skriver på min iaf. riktigt trevligt första intryck ger den faktiskt

Berätta mer

Har kört RD 3.0 från min PB G4 mot min Intel Mac Mini. Det har fungerat klockrent men idag på morgonen så hittar inte RD klienten. Jag får kontakt via nätet för att kunna accessa en disk via AFP men kan inte heller dela iMovie bibliotek mellan maskinerna (kan detta hänga ihop med RD problemet). Har startat om båda maskinerna, kollat nätverks- och fildelningsinställningar. Har även provat RD mot en min iMac G5 och det fungerar! Någon som kan hjälpa mig?
mvh
Fredrik

hej, har uppdaterat till 10.4.8 och nu kan jag inte starta AFP servern. Får felmeddelande enligt följande:
Try to refresh the view (macmini1.local/AFP). Report the problem to the administrator if it persists. (Error: -1)

Vad f-n betyder detta?
/Fredrik Svedberg

Fick tillbaka min disk igår via Fedex. De hade bytt diskarna i den. Pluggade in den och anslöt den till min Mac Mini server, den låter fortfarande för j-vligt!! Hur kan de leverera en sådan produkt när deras större diskar är helt ljudlösa ???
Är väl bara att ge upp och bita i det sura....
/Fredrik

Skriver detta inlägg från min nya iMac24", helt otrolig. Först var min reaktion - vilken stor skärm men efter 3-4 timmars användande så börjar jag fundera på hur jag någonsin skall kunna arbeta med någon mindre yta (har en bärbar PB 12" :_). Som sagt, jätttenöjd, frun är också jättenöjd och har inte hittat några döda pixlar.
/Fredrik

Min lät också förj-ligt, mailade supporten på Lacie som via Fedex hämtade min enhet, skall bli spännande och se vad jag får tillbaka.

Det funkar. Tack för hjälpen.
/FS

Kör Terminal Server på jobbet och när jag skall skriva @ tecken alt+2 så går det inte i Windows sessionen. Någon som har någon bra idé hur jag skall kunna skriva ett @ tecken i windows sessionen?

Ursprungligen av mikado:

Spöklikt! Jag har med undantag för iPod HIFI samma uppsättning, och beställde en iMac 24" med exakt samma konfiguration. Samma dag! Vad heter din fru?

Charlotta,
Och din fru, älskarinna??
/fredrik

Har precis uppdaterat och äntligt fått allt att fungera i Itunes 7.0. Någon som kan tipsa mig om vad man behöver göra med sin ljudböcker för att få dem till Itunes mappen Ljudböcker, idag ser jag bara en bok där, som jag köpt på itunes store, övriga har samma attribut, dvs typ=audiobooks etc. Någon som vet vad mappen tittar på för attribut?
/Fredrik

Får inte Airtunes att fungera, har uppdaterat firmware, ser högtalarna i menyn men kan inte välja dem. Har även provat att stänga av funktionen använd fjärrhögtalaren för att styra iTunes som var en ny funktion i ver 7 men det hjälpte inte heller.
/Fredrik

Min fjärrhögtalare har också slutat fungera, någon som vet varför?
/Fredrik

Upptäckte precis det pinsamma i att "skrävla" om min Mac park!! :_) Ursäkta om jag gjort någon upprörd. Har switchat sedan 18 månader sedan och är faktiskt väldigt stolt över att helt gått över till detta fantastiska företags produkter. Började med iMac 17" på test, fortsatte med att ersätta min bärbara VAIO till PB 12" och därefter ersatte jag min Win 2000 server med Mac Mini. Som sagt, ursäkta. Låt oss gå tillbaka till huvudämnet, dvs tråden för alla som beställt nya iMac. Håller Er uppdaterade så fort jag får den.

Vill dock kommentera en sak, Ipod Hi-Fi har bra ljud under förutsättning att den placeras mot en vägg eller i ett hörn och får en låt på att konfigurera sig! Desstuom är jag och övriga familjen nöjda med alla Mac produkterna (skall hålla käften nästa gång). Jag har ingen ferrari!

mvh
Fredrik Svedberg alias frippe99mac