Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
frippe99mac

frippe99mac

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2004-11-24
  • Senast aktiv 2010-01-18
  • Antal inlägg 87

Foruminlägg

De senaste inläggen frippe99mac har skrivit i forumet.

Nu finns sviten på Applestore i USA.
/FS

Använder Mediafork (efterföljaren till Handbrake). Någon som har testat optimal inställning för Apple TV resp 640x480 ipod? Tacksam för tips på hur jag skall ställa in Mediafork framöver, tom idag har jag använt h.264 2000 F/S och högsta bildupplösning, funkar förmodligen inte på Apple TV.
/Fredrik

Använd BT. Bläddra på enhet alt skicka fil.
/FS

Jag såg precis att min ipod kommer leta efter uppdateringar på Apples site 2007-03-14, dvs nästa onsdag. Kan inte ens avaktivera det genom att söka efter uppdateringar nu. Verkar som något kommer innan 2007-03-14? Den 13e är en tisdag, f-n vad spännande.
/Fredrik Svedberg

I mitt fall har jag identifierat följande situationer då det inträffar.

1) Om mail är inställt på att sända HTML mail, dvs formaterad text, är felet vanligare förekommande än om man konfigurerar mail till att skicka ren text.

2) Bilagor som Word och Excel in i mailboxen, från windows användare, där mailet vidarebefordras till annan windows användare blir nästan alltid felaktiga, dvs åäö blir kinesiska tecken.

3) Nya rena mail som jag skriver funger klockrent, tror kombinationen formaterade mail och bilagor som jag själv inte skapat är en väg till förklaringen.

/Fredrik Svedberg

Jag förstår inte allas kritik mot filmrullar. De är ju lysande. Jobbade tidigare via album, men tycker att filmrullarna är mycket smidigare. Det går dessutom fortfarande att sortera på ett rent datumformat, om man så önskar. Visst, filmrullar behöver oxå underhållas. Man måste döpa rullarna, och sorterar in resp fotoserie i rätt rulle. Om vi tex bygger ett hus och tar lite byggbilder lite då och då, läggs dessa byggbilder i en och samma filmrulle, oberoende av tidpunkt. Vill man se senaste månadens bilder, sorterar man biblioteket på datum.

Ett tag trodde jag att albumen behövdes för att kunna göra bildspel, men det går även att göra direkt på en filmrulle.

Prova bluephone elite
/FS

Håller med dig. Har skickat honom till butiken för att få ett riktigt modem med Ethernet anslutning så jag kan installera en trådlös router. Förstår inte varför man lancerar ett USB modem via DSL överhuvudtaget.
Återkommer med svar så fort vi pratat med Wanadoo.

Hej, har fått min svärfar att Switcha över julen. Kör en MacBook. När han nu har återvänt hem till frankrike visar det sig att Wanadoo.fr har en DSL lösning med ett USB-modem från Sagem, dvs han kör inte via Ethernet. Har Nu försökt hjälpa honom via telefon utan resultat men hittar ingen lösning. Modemet är inkopplat men datorn hittar det inte etc etc. Sista utvägen är att skicka honom till Wanadoos butik och få dem att ge honom ett riktigt DSL modem så han kan ha en trådlös router. Under tiden skall jag få igång hans uppringda förbindelse.
Tacksam för all hjälp (börjar höra kommentarer som att PCn funkade ju i alla fall
/Fredrik

När och var kan man se keynoten?

Hej, kör ARD 3.0 från min MBP. Använder den för att styra min Mac Mini Intel Dual Core. För en månad sedan slutade ARD att kunna få kontakt med Minin, dock kunde jag fortfarande få kontakt via FTP. Efter att försökt att ändra diverse inställningar utan att få kontakt beslutade jag ominstallera OSX på minin. Efter grundinstallation funkar allt perfekt men efter att ha uppgraderat med de 2 senaste security uppgraderingarna efter 10.4.8 så funkar det inte igen, hittade i nätverksinställningar på minin att passive FTP var ikryssat, kryssade ut denna och då funkade det i en session men nu får inte ARD kontakt med Minin? Någon som har något bra tips? Kör vi Airport nät och har ställt in nätet som primärt nätverk i Minin. Minin har korrekt IP-nummer och går att nås via FTP. Får kontakt med övriga maskiner i nätet via ARD.
Tacksam för hjälp
mvh
Fredrik

Hej, kan du hjälpa mig, har samma problem. Vore tacksam för filen.
FS

Har provat med Final Cut nu och filmerna blir fina men så fort jag får en rörelse i filmen hänger inte kanterna med? Kan någon hjälpa mig med inställningarna? Kör Apple Intermeditade för att inte tappa någon kvalite, när jag konverterar till H.264 blir resultatet riktigt dåligt.
Hjälp en HDV hungrig hemmafilmare!
mvh
Fredrik

Finns det någon dokumentation för iMovie?
Har även FCP, kanske skulle använda det istället?
mvh
Fredrik Svedberg

Hej, har precis fått min första HDV kamera, en Canon HV-10. Känns mycket bra och fungerar perfekt i inspelning 1080i. När jag spelar upp på min plasma blir kvalitén kanon.
Har importerat filmen till iMovie som 1080i och editerat den. Allt ser bra ut på datorn. När jag är klar vill jag spara den som separat film och då börjar problemen. Exporterar jag den som quicktime hög kvalité blir ljudet dåligt och bilden hackig.
Någon som kan hjälpa mig hur jag skall hantera HDV i iMovie?
mvh
Fredrik Svedberg