Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
frippe99mac

frippe99mac

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2004-11-24
  • Senast aktiv 2010-01-18
  • Antal inlägg 87

Foruminlägg

De senaste inläggen frippe99mac har skrivit i forumet.

Jag har en och är jättenöjd

Har precis uppdaterat mitt bibliotek. Fungerade utmärkt med itunes plus. Nu har jag dock en fråga, hur gör jag för att uppgradera nästa maskin. När jag kopierar över filerna blir de dubbla, någon som har någon idé om hur man från sin egen server kan få samma finna konverteringsresultat som när man laddar ner dem från itunes server?

Håller med i din teori om att det är DROBO som är långsam. Har beställt en Seagate 1.5 TB FW800 som jag skall koppla direkt till iMac. Återkommer med resultatet om några dagar.
/Fredrik

Hej, har kört 3 apple tv mot mitt itunes mediabibliotek i ca 1,5 år. Är sjukt nöjd men har efter uppdateringen till senaste versionen i atv börjat få problem med streamade filmer som hackar. Mitt bibiliotek ligger på en Drobo drive kopplad med USB 2.0 till en Time Capsule. iTunes bibiloteket ligger på iMac 24 som är kabelkopplad i nätverket till Time Capsule. Samtliga aTV är kabelkopplade i nätverket.
Har provat att koppla drobodriven direkt till iMac 24 men får samma sega resultat. Därför har jag nu blivit expert på att synka material till aTV men får en känsla av att något är fel. Tacksam för all input / Hjälp / ideer.

Mvh
Fredrik

PS! Har även en uppsättning i fritidshuset som verkar ha fått samma problem efter uppdateringen. Filmerna jag överför är i H.264 ipod/iphone format (dvs små filer).

Leica D-lux 4! Hade en D-lux 3 innan och dessförinnan har jag haft en uppsjö av Canon, Sony och Minolta kameror. En liten kompakt och mycket kompetent kamera som även tar RAW bilder.

Ursprungligen av Zip_THN:

Är tyvärr inte fixat i nya 2.0.2

Har någon testat med 2.1 ännu?

Jag har också skickat bug-report via apple feedback.
/FS

En av ideerna med geotagging i kameran är att kunna hitta platsen. Jag tar flera bilder med mina pro kamera (Nikon och Leica) sedan tar jag ett par referensbilder med iphone. På det sättet får jag in platsen i projektet. F-n att de har programmerat fel. Har slitit mitt hår för att få rätt. Har någon felanmält till Apple eller skall jag?
/Fredrik Svedberg

Provade senast igår genom att först kolla på google map att den har position etc och sedan ta fotot men det blir fortfarande ko-ordinater mitt i atlanten. Får väl ta med den till Telias butik och se vad de säger. Man får ju en fråga om att kameran vill använda ens position första gången man använder funktionen, om man svarar nej första gången gäller då det för alltid? Hur kan man isåfall nollställa svaret och ange ja?

Hej, iPhone använder sig av den inbyggda lokaliseringsfunktionen när man tar bilder. I Aperture har jag lärt mig att man kan kryssa i longitude och latitude i exif inställning i metadata för att på det sättet få fram var bilden var tagen med hjälp av kommandot "show on map". Alla min photon från iPhone verkar vara tagna mitt i atlanten utanför skottland. Någon annan som har samma problem eller någon som får funktionen att funka?
mvh
Fredrik Svedberg

Vilken version kör Ni. Har laddat ner senaste 4.2.0180.1134 (beta) men hittar inte flygsimulatorn.
/FS

Har installerat men nu kommer jag inte åt iTunes store. Någon som kan hjälpa?
/FS

Såg precis följande begränsning:

Apple TV Video:Video: H.264 Main Profile, 3 Mbps max., 800x600 max., 30 fps max. Audio: AAC-LC, stereo, 128 Kbps, 48 kHz. (Note: If the source movie is larger than 800x600 it will be scaled to fit within 800x600 preserving aspect ratio. Resolution is maintained if 800x600 or smaller. Frame rate is maintained when 30 fps and smaller.)

Tappade lite intresset då min Apple TV står i Centrum, F-n varför drar de när Apple TVs egna upplösning?

Har sedan en längre tid konverterat Eyetv inspelningar, Handbrake rippar och Quicktime PRO till H.264. Problemet har varit konverteringstiden som även på de senaste macarna med bra processorer och internminne fortfarande tar 2-3 timmar på sig för en vanlig film / tv-inslag.
Kanske kommer en lösning här. Elgato, skaparna bakom Eyetv verkar ha fixat en USB sticka som speedar processen. Vad tror Ni, fungerar det? Någon som har testat?

Länk till produkten, http://www.elgato.com/index.php?file=products_eyetvturbo

mvh
Fredrik Svedberg

Har kört SE i mer än 10 år (då jag lämnade Nokia). Nu har jag bytt tillbaka till en E65 och är hur nöjd som helst. Den bootar aldrig om, den är snabb, Wlan och 3G fungerar tillsammans etc etc. Tänkte först på N95 men när jag jämförde storleken och prestandan blev det E65 med extern BT GPS. Rekommenderas varmt.
/FS