Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
deez

deez

Medlem
  • Registrerad 2005-12-05
  • Senast aktiv 2009-06-12
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen deez har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2009-06-12 22:46

Märkligt, nu helt plötsligt så är det bättre ös i den nya airporten. Kanske är det helt enkelt så att alla trådlösa nätverk häromkring störde innan när jag testade vid en tid då man kan tänka sig att alla sitter vid sin dator och surfar vuxensajter.

Dock, är det någon som har en Airport Extreme av senaste modell som kan tänka sig att lyssna nära den när det går trafik igenom den och höra ifall det låter något märkligt surr från den?

Annars är det en perfekt dag idag, köpt en svindyr airport som inte var så mycket bättre, och xboxen fick precis en rrod.

  • Medlem
  • 2009-06-12 21:21

Hejsan

Jag köpte en ny Airport Extreme idag. Jag hade redan en av modellen innan, dvs den som kör n, men bara i mixed mode med b och g. Anledningen att jag köpte den nya var för att jag behöver köra två olika radio så jag kan garantera att min laptop får bästa möjliga hastighet när jag strömmar video, medan jag kan låta min iPhone ansluta till g-nätet.

Det tråkiga nu är att efter flera timmars meckande med olika inställningar och olika test-positioner här hemma så har det visat sig att min nya dual-band (vad kallas den egenligen?) airport konstant levererar sämre prestanda än min gamla airport.

Nu är det så att jag sitter på 100mbit bredband både upp och nerströms, och har suttit och testat köra lite bredbandskoll på båda airportarna. Min gamla levererar upp till 76mbit trådlöst nedåt, och upp till 45mbit trådlöst uppåt. Den nya leverar ungefär 63mbit nedåt trådlöst och 38mbit uppåt trådlöst.

Jag har testat låta den välja nät automatiskt, tvingat den att köra a/n + b/g, provat olika kanaler, kört olika SSID på frekvensbanden för att se om det gör skillnad. Oavsett vad jag gör så är den sämre än min "gamla" modell.

Utöver det så hör jag tydligt hur den nya airporten ger ifrån sig ett typiskt elektriskt surr/pip när testen kör. Det är svårt att beskriva, men det låter ungefär som att något är på väg att gå sönder när det strömmar data genom den. Min gamla är knäpptyst hela tiden.

Så då är ju frågan, har jag fått ett kasst exemplar? Man förväntar sig ju att den iaf inte ska vara långsammare än modellen innan. Jag blir nästan lite förbannad faktiskt.

Hälsningar,
Kenny

  • Medlem
  • 2009-05-22 13:14

Jo, skärmen är inställd rätt, och det är samma dator ja. Just denna maskin jag har nu har jag bara testat på min nya 24" Cinema förvisso, och den är ju rätt bra. Samt då denna samsung-skärmen.

Antagligen är det väl helt enkelt så att skärmarna är olika bra. Det är inget jätteproblem, jag bara tyckte det var intressant att det renderade så att jag ändå såg skillnaden så lätt.

Dock så ser jag att kantutjämningen står på automatiskt. Kanske kan det ge olika resultat på de olika skärmarna? Dock så ser jag ingen skillnad när jag ändrar den, måste jag logga ut/starta om för att kantutjämningen ska ändras efter att jag ändrat inställningen?

  • Medlem
  • 2009-05-22 10:23

Halloj

Jag har bara kört mina macar mot apples egna skärmar tidigare, men började på nytt jobb nyligen där jag för tillfället har en Samsung SyncMaster 2043BW.

Det jag upplever som lite märkligt är att typsnitten i vissa program ser inte kloka ut på denna Samsungskärmen. Exempelvis Adium och Textmate utmärker sig mest, där typsnitten är mycket tunnare. Det ser ut ungefär som att jag ändrat från normal till tunn på fonten.

Är det någon som vet varför det blir såhär? Är det olika täthet på panelerna eller något? Det är ju inget jätteproblem, men det gör det lite svårare för mig att läsa vad jag kodar i Textmate.

  • Medlem
  • 2008-06-01 14:37

ja, tills folk börjar koda med något nytt format/profil så att hårdvaruspelarna inte funkar längre.. som tex [email protected] h264 och popcorn hour..

hursomhelst, jag sitter och testar lite nu på min mini.. och det verkar som att hårddisken är mer problemet än processorn.. har testat fyra olika 720p mkv nu och processorn toppar inte en enda gång.. däremot verkar det som att disken inte riktigt hänger med, vilket märks ännu tydligare om man tex laddar ner något samtidigit som man spelar film.

  • Medlem
  • 2008-06-01 11:21

jag köpte en mac mini som mediacenter igår faktiskt efter att ha sålt min fruktansvärda vista htpc.

en c2d 1.83ghz pallar precis 720p mkvs, 1080p har jag inte ens testat men det lär inte funka.

dock så har jag ett problem, och det är att mkv med undertexter funkar inte i frontrow sen leopard av någon förbannad anledning. tydligen har problemet existerat i nästan ett år, men verkar inte vara löst än.

jag har kört en mac mini tidigare, och missade helt att under tiden jag sysslat med annan skit så har denna buggen dykt upp, så det var ju lite utav ett antiklimax.

xbmc kan spela mkv med undertexter på minin, och gör det dessutom lite effektivare, och tydligen ska coreplayer vara ännu bättre. problemet är att jag vill använda frontrow..

det var nära jag köpte en popcorn hour istället, men även om minin är något klen så ångrar jag inte det. är man van vid mac så är det jäkligt najs när det integrerar så fint med vartannat osv.

men som sagt, undertexterna ställer till det. antagligen kommer jag få sitta och remuxa mkverna utan textning så länge tills det kommer en lösning.

  • Medlem
  • 2006-02-17 09:32
Ursprungligen av harryboo:

via en kortadapter till usb 2.0..

inte för att vara svår nu, men jag vill VERKLIGEN ha ett svar på denna frågan:

Det är alltså en vanlig microdrive som passar i en digitalkamera? Har du möjlighet att sätta den i en kamera och testa formatera den där och se om det funkar? Det är nämligen av yttersta intresse för mig om det funkar, för då kan man ju eventuellt lägga händerna på en pajjad mini med hel hårddisk och använda till sin kamera.

  • Medlem
  • 2006-02-13 15:54

jag skulle vilja se en bild på den..

är det en microdrive i stil med ett compact-flash-kort?

ursäkta att jag inte har svar på din fråga..

  • Medlem
  • 2006-02-11 16:11
Ursprungligen av __sofie__:

Itrip fungerar inte så överdrivet bra, då är det bättre att köpa en dokningstation som du kan koppla ihop med nått, tex bilstereon eller den hemma..

faktum är att den fungerar jävligt bra, även i malmö.. här är ändå rätt tätt med radiosädningar.. ute på landet är den riktigt klockren.

  • Medlem
  • 2006-02-10 16:21

det rä väl ganska givet att det går att koppla den till sin ipod.. med tanke påa tt man kan koppla ipoden till tvn är det säkert inga problem alls.. bara man har konverters till kablarna (ifall det behövs).. det som dock inte framgår i specen är hur man strömförsörjer den.. det lär nämligen vara ett större problem är videosignalen..

  • Medlem
  • 2006-02-09 14:46

om du inte får in apples lurar lär du inte få in kosslurarna heller.. på mig är det lite som att försöka parkera en långtradare på ett hyrsläp från okq8..

jag köpte creative in-ear lurar.. fan så mycket fetare ljud än koss också, som jag tycker är riktigt dåliga..

  • Medlem
  • 2006-02-01 19:30

jag tycker väl inte att 625:. är att betraka som "inte för dyra". dom är säkerligen värda sitt pris, men jag tror inte det är helt vanligt att alla som lyssnar på ipod lägger så mycket pengar på ett par lurar.. vilket antagligen förklarar varför det är så många som har koss plug (som är skitkassa) :)..

jag skulle rekommendera creative ep-630. 299:- på teknikmagasinet och VÄL värda sina pengar.

  • Medlem
  • 2006-01-31 15:03

Jag skaffade precis ett par Creative-lurar;
http://www.teknikmagasinet.se/nydb/db.pl?template_file=link_product.html&link=Produktsok&artnr=110415

visst, min första tanke var "sluta driva med mig, creative gör ljudkort, inte lurar".. men jag kan säga att dom överträffade mina förväntningar MYCKET för det priset. Dom piskar ju utan tvekan skiten ur koss-skräpet som bara låter som ett bröl.. dessutom så får man tre kuddar till dom i olika storlek.. de är också i ett gummimaterial snarare än skumgummimöget koss har.. de små passar som formgjutet i mina öron.. en annan fördel är att sjävla luren är så liten, så när man fått in den i örat så sticker inget ut.. så det är inte störigt att ha mössa osv.. möjligen kan man höra kabelskrap, men det beror inte på att luren är kass, utan att när den sitter tight i örat så fortplantas rörelser i kabeln rakt in i huvudet på ett helt annat sätt.. tror inte de tär något man kommer undan med in-ear-lurar..

kort sagt, jag kan rekommendera dessa varmt till folk som inte vill lägga för mycket.. de piskar mina sennheiser-bygellurar utan problem.. verkligen.. ochjag är känslig..

kenny

  • Medlem
  • 2006-01-30 23:17

de där är ju rena handhavandefel / brist på info.. i detta fallet känns det ju mer som ett hårdvarurelaterat problem, speciellt med tanke på att ipoden nu är på service.. men visst.. möjligen generaliserade jag lite..

fast jag har sett en tråd som löste nått problem, och det var dendär där det visade sig att man kunde laga nått problem med en hängd ipod genom att slänga den i golvet.. tydligen information direkt från apple.. om jag nu inte blivit lurad.. om det var sant var det ju ett otroligt kul sätt att lösa problem på.. heh

  • Medlem
  • 2006-01-30 17:07
Ursprungligen av thecrazy88:

Lägger in hela album (typ absolut music ) och då blir det så..:p

ja lägger man in ett dåligt album så blir ju låtarna också dåliga..
nädå, men det är faktiskt störigt att lägga in en låt från en artist.. blir en jäkla röra i listan.. jag lägger bara in hela album själv också..