Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
addeanton

addeanton

Medlem
  • Registrerad 2005-12-06
  • Senast aktiv 2007-07-13
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen addeanton har skrivit i forumet.

1

Hejsan folket, olyckligt nog verkar det som att jag tagit bort det emailet där Ordernummret till min invisibleshield står.. Jag undrar ifall jag skulle kunna få låna någon annans ordernummer så att jag kan ersätta min Invisibleshield som ser bedrövlig ut; känns trist att behöva köpa sprillans nytt....

Vore hemskt uppskattat, tackar

Hejsan, nu börjar det bli riktigt störande... Min Nano hänger sig varje gång jag stoppar i laddaren efter att nanon stängt av sig själv pga. lite batteri. jag kan då inte röra någonting, jag har försök soft restart (vilketj ag tror ska vara hold på och av, sedan hålla inne menu och play i 10 sek?). Enda sättet att komma till bot på problemet är att låta battieret dö helt igen och koppla den till strömkälla igen.

Nån mer som haft liknande problem? Vad kan man göra för att slippa att detta ska hända?

mvh Andreas

Hello gott folk... Jag har kört GoPod på min iPod idag och jag inser att ifall jag höjer volymen så känns det som att basen blir mer å mer obefintlig.. jag tyckte redan från början att det va klen bas (kör Koss Sporta Pro), men det känns bara som att det är diskant och mellanregister som förstärks då volymen höjs och det blir nästan ansträngande att lyssna på musiken...

Går det att lägga till nån egen "EQ" i iPoden så att det blir fläskigare bas? Eller finns det något annat tillvägagångssätt för att få upp basen?

Jag har inställningen "Bass-booster" eller finns det nån annan förinställd EQ som har mer bas? Testade RnB som har rätt kraftig bas, men då höjs även mellanregistret och det vill jag helst inte..

Alla tips e välkomna

Ursprungligen av Ree_Tab:

Jag tror inte att man dubbel bas om man ställer in specifikt "Bass Boost" både på själva spåret och i iPoden.

Vad har du för hörlurar? Originallurarna skämmer inte bort en med bas kan jag säga. Jag använder Koss the Plug eller Koss Porta Pro istället.

Jag använder Koss Sporta Pro som ska ha samma element som Porta pro, men tycker ändå att det är för bassnålt.. När ajg kopplar in hörlurarna till min Harman Kardon-förstärkare så blir det helt annan bas än när jag har den i iPoden..

Ursprungligen av Se[BBB]e:

Det är som wezztar säger. iPoden startas bara om och är sedan som vanligt. Absolut ingenting försvinner.

Hårddiskläget är bara ett läge där datorn KAN skriva och läsa filer på iPoden. Det går snabbt att ta sig ur med en soft reset. Själv brukar jag ofta använda hårddiskläget för att lägga över filer på iPoden och flytta till en annan dator. Sedan kan jag lyssna på musik helt vanligt fast att jag har filer på den.

Jaså kanon, tack så hemskt mkt för hjälpen alla inblandade

Ursprungligen av Ree_Tab:

Dels kan man ställa in en "Over all" EQ i iTunes, se den första bilden.

Men för att få in EQ-inställningen till iPoden så måste man välja spåret/spåren ta Visa Info (Kringla+I [Mac] Ctrl+I [PC?]). Sedan väljer man tabben Alternativ och ställer in rätt EQ-inställning. Se den andra bilden.

Sedan har även iPoden en inbyggd EQ, du når den genom menyn Inställningar -> EQ

Jag trodde att man kunde få 2x bass-boost (ifall jag nu väljer det både i iPod-Eqn och på iTunes). Men det är inte riktigt möjligt? utan man "förinställer" nån inställning för det enskilda spåret genom att ta "Alternativ" och välja en viss EQ?

För jag har alltid på Bass-boost EQ-inställningen på iPoden men tycker fortfarande att det är bassnålt...

Har jag förstått detta rätt?

Ursprungligen av Se[BBB]e:

haha, nä det behöver man inte :rolleyes: gör bara en soft reset (håll inne play och meny).

En "soft reset"? Reset betyder ju återställning så du menar att den återgå till fabriksinställningen, d.v.s. helt tom eller?

Jag läste lite snabbt på Apples hemsida där det står att man Equalisa ljudspåren så att de blir mer basrika eller liknande i iTunes... För att jag har alltid tyckt att iPoden e lite bassnål så detta hade ju kunnat vara lösningen på mitt problem..

Nån som vet hur man EQ:ar i iTunes?

Ursprungligen av jonasy:

Inställningar > Blanda > Välj "Spår"

Nu kommer den blanda även playlists, album etc. Iaf på min mini.

Kanon tack så hemskt mkt!

Ursprungligen av xtrem:

koppla inte in den till en dator?

Jag menar mer så att det inte kan hända att den kan sättas i hårddiskläge, för ifall den görs det (jag råkad göra det utav misstag en gång utan att jag ens hade nån aning om funktion) så måste man ju ta bort hela bibloteket för att få den att fungera igen..

jag har för mig att nätladdaren på Apples hemsida kostar typ 300 spänn? Finns det inte billigare laddare ngnstans? Borde kan kika på Ebay eller liknande?

TIps please!

Jag ska ut och resa i 18 veckor alldeles snart och det vore en total tragedi ifall min iPod råkade av misstag sättas i hårddiskläge eller ifall innehållet på något annat sätt tas bort...

Går det på något sätt att skrivskydda innehållet på iPoden så att detta inte behöver hända?

Hejsan, detta är förmodligen en grundställande fråga: men jag har själv inte lyckats klura ut svaret..

Jag vet att det går att köra total-random på Nanon genom att välja "blanda spår" i huvudmenyn.. Men går det att blanda spåren som finns inne i ett album, alternativt playlist? För jag vill inte ha samma spelordning varje gång jag lyssnar på skivan..

Under inställningar så finns det ju någonting som heter "Repetera" men jag har aldrig begripit mig på vad den gör.. Och tycker de tär dåligt att Apple inte ens ger ut en instruktionsbok när man köper spelaren...

1