Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jonpatron

jonpatron

Medlem
  • Registrerad 2005-12-27
  • Senast aktiv 2009-11-05
  • Antal inlägg 89

Foruminlägg

De senaste inläggen jonpatron har skrivit i forumet.

tyvärr är det ett liknande problem med den andra skrivaren.. när den gått ner i vänteläge kan inte min iMac väcka den.

Jag har en iomega (köptes i samband med iMacen för Timemachine) och en Westen Digital. Jag köpte också ett hdd-chassi för SATA diskar igår på ClasOhlsson, art 38-2360 som också fungerar fint efter vila.
/Johan

Jag testade med en annan skrivare och den fungerar. Jag misstänker att det är USB enheter med det äldre USB1 som inte fungerar.. men det är en ren spekulation. Jag har 2 externa hårddiskar med USB2 och de fungerar båda efter viloläge.

Nykonverterad från PC->iMac 24"

Hittills mycket nöjd. Allt fungerar som utlovat och att köra Win XP via Parallells verkar ju också fungera. Men min gamla skrivare, HP Photosmart P1000, fungerar inte efter då iMac varit i viloläge. Då börjar skrivarikonen studsa och meddelandet säger att skrivaren är off-line. Det spelar ingen roll om jag slår av/på skrivaren - samma meddelande. Det enda som har effekt är att göra en omstart av iMacen.

Jag har sökt men inte hittat något lämpligt. Någon som har något tips?
Med vänlig hälsning
Johan

Nej, det är rikitgt - min ålder är inte 13. Lång därifrån.
Dock verkar den mentala och intellektuella nivån väsentligen lägre än så hos vissa skribenter i denna tråd.

Ursprungligen av H3CTOR:

Du förtjänar all olycka du har haft med din nedlåtande attityd till dom som försökt hjälpa till. Småler när jag läser att bilfirman konkade.

Ridax: Både ja och nej. Konsumentköpslagen som skärptes för lite sedan tydliggör faktiskt att det är jag som konument som i första hand ska avgöra om jag ska ha en ny vara eller reparera den befintliga. Detta då produkten levererats med fel. Detta menade Apple i min första kontakt med supporten att det inte gällde eftersom den de facto hade fungerat en stund.

Detta resonemang tyckte jag, och senare, både Expert och Apple var fel och de skickade mig därvidlag en ny direkt utan vidare diskussion.

Det jag förvånades över var hur fientligt jag blev bemött av vissa här på forument. Jag hade köpt o betalt för en relativt dyr produkt som sedan visar sig vara defekt. Det kändes onekligen som vissa tog åt sig personligen av att min Ipod var trasig vid leverans. Besynnerligt.

De olika buden om min rätt haglade friskt och vill någon leta efter intressanta motsägelser kan denna tråd rekommenderas.

Ni kan svara vad som helt på detta inlägg. Inte intresserad. Hursomhelst så hoppas jag att någon kan dra nytta av den erfarenhet som jag dragit.

Jag ber därvidlag att forumvärden stänger min tråd eftersom saken för min del är utagerad och jag är tveksam om något nytt kan bli sagt i ämnet.

Tackar de som uppmuntrat mig!

Mvh

Ursprungligen av Rickard A:

Mer handfallen än vad du varit verkar inte möjligt. Själv har jag nog inte råkat ut för ett iPod-problem jag inte själv kunnat lösa.

Att göra det till princip och slå på stortrumman, gå i taket, rabbla rättigheter osv för ett problem som går att lösa utan ovanstående känns dumt.

Vad felas dig? Jag har drabbats av 2 defekta produkter vid leverans. Är det märkligt att man undrar vad som pågår?

att filer successivt styckas upp i smådelar för att sedan spridas över disken.... till sist blir kedjan för lång o operativet klarar inte att länka ihop alla delar...

Ingen aning om det kan vara möjligt att få detta fenomen efter 5v..

Du säger att låten liksom inte finns på din Ipod... kanske sammanfaller det med mitt problem där filer synkades till Ipoden men inget visades. Jag fick då rådet av Apple att uppdatera Ipoden vid Återställ. Sen fungerade det. Jag noterade att den sista programversionen var daterad så sent som 2005-11. Har du den senaste Ipod programvaran, dvs den från 2005-11?
Mvh

Skulle tro att disken behövde deframenteras - precis som en vanlig hårddisk. Hur länge har du haft den?

vadå gnäll? vadå stämmas?

Min första Ipod kastar in handduken efter 6 dagar. Död. En ny skickas med vändande post. Synk fungerar inte. Tvingas till Återställ mha Apple support. Gammal internt programvara är trolig anledning till mitt nya bekymmer. Är detta ok? En Ipod video är en rel dyr produkt som därvidlag borde ha en bättre QA innan de når marknaden.

Att ni intar den attityd som ni så tydliget ger uttryck för bevisar bara hur handfallna ni är om/när ni råkar i samma situation. Varför stillatigande ta skit?

Om jag med dessa inlägg om mina faktiska problem med Ipod skadat någon som nu ser på sin käraste ägodel med andra ögon så ber jag er om ursäkt. För ibland verkar det uppenbarligen så.

Såja. Med era inlägg o mitt nya så hamnar vi i topp igen. Fler som ser att allt inte är guld o gröna skogar med Apple.

Fick min nya Ipod igår. Satte i sladden o synk o laddning påbörjades direkt. Men efter avslutad synkning visas inga filer i Ipoden. Synkar igen med samma resultat. Försöker med manuell synk. Drar o släppen en låt på Ipoden. Går över på Ipoden från Itunes o kan spela den. Matar ut Ipoden. Inga filer i Ipoden.

Kass.

Ringer supporten. Vi konstaterar samma sak. Återställer (den alldeles nya Ipoden) till status vid leverans.
Får då möjlighet att välja språk vilket jag inte fick när den anslöts första gången. Synk fungerar. Filer finns i Ipoden efter synk.

Besynnerligt alltsammans. Nu fungerar skiten iallafall. Hur länge återstår att se. Är inte direkt imponerad av min första kontakt med produkter från Apple.

Mvh

Kompl. Den senaste Ipod programvaran för Ipod är från 2005-11-17, det är mao stor risk att den Ipod man erhåller ej innehåller den senaste programvaran. Detta var sannolikt det jag råkade ut för med min utbytes enhet.

Fick min nya Ipod idag - min förra lämnade in efter 6 dagar. Kopplade in den och synk påbörjades. Efter avslutad synk finns inga filer i Ipoden? Ansluter man den igen så börjar synk om.

Någon som har en aning?

Jag har checkat Apple support utan framgång. Kan det ha att göra med att en annan Ipod enhet ursprungligen användes?

Tacksam för hjälp.

Jo, men har du alla uppdateringar? Grundinställningen för Windows att hämta uppdateringar är 3 på natten.... hur många har pc på då kan man undra. Så kolla detta igen... Testa sedan att radera drivrutinerna för USB via Enhetshanteraren så windows ominstallerar dem. Kanske kan hjälpa. Att du har virurcheckat hela burken utgår jag ifrån.. (hjälpte en polare häromdagen... 600 spyware o en handfull virus... - han gjorde sina banktransaktioner från den burken!)

Sök också på microsoft, supporten efter liknande problem.

Mvh

Ursprungligen av Rickard A:

ohh....scary....

Du ger dig inte trots att du hade kronfel i hela denna tråd.

Tack.

Hoppas jag med.

Mvh
Johan