klarabara

klarabara

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-02-06
  • Senast aktiv 2021-07-19
  • Antal inlägg 1931

Foruminlägg

De senaste inläggen klarabara har skrivit i forumet.

Tack för ditt svar! Ja det kan vara intressant. Men jag tror att det mer handlar om att samla in frekvens och tidpunkter. Det mäter upp tillräckligt för att störa mig men frekvensen och när på dygnet är vad som gör det outhärdligt..

Ägaren vet hur det stör. Det här är mer för att dokumentera för förklara vidden för inspektörer.

Hej bästa internet!
Min granne har tupp. Jag tycker den låter (betydligt) mer än den borde och skulle vilja dokumentera hur mycket. Finns det något smidigt sätt att spela in ljud från sin balkong, kanske över en vecka eller så? Utan att den skickar allt till google då.. Jag har en äldre hallonpaj men den står på fel ställe i lägenheten och har inga direkt fancy interfaces. Ett litet sommar-projekt

Mycket mycket tacksam för svar!

Eftersom jag inte använder Homekit gissar jag att det är här tråden ska vara, admin kanske vill flytta den annars?

Hemma har jag Philips Hue-lampor kopplade till en hub, i deras app kan man skapa Rum och Zoner. Något förenklat: Rum är avgränsade, Zoner är flytande. Utifrån dessa kan man skapa Scener.

Då jag inte har en villa med 10 rum och tre våningsplan har jag, för att göra det enkelt;
- Skapat en (1) Zon.
- Utifrån den Zonen har jag skapat Scener.
- Scenerna har jag sen kallat på från mina HUE Tap-knappar.
- Scenen "Office" är alla lampor på max-styrka med vitt ljus medan "Cozy" har släckt taklampor, dimmat ner övriga och satt varmare ljus.

Det här funkar, det må vara rudimentärt men det funkar.

In kommer Kelvin, en bot för att anpassa belysningen efter dygnet, som Flux fast för lamporna, fabulous! Man får varmt ljus på morgonen, kallt mitt på dagen och varmt igen på kvällen.

Man kan aktivera Kelvin för en scen, perfekt för för cosy-scenen! Taklamporna kan ändå inte ge särskilt varmt ljus. Så jag sätter upp allt på min Raspberry Pi, victory-dance, och jag specar i Kelvin vilka 4 lampor det ska gälla.

Nu till det intressanta, Kelvin slår på **alla** lampor även när det i scenen bara ska vara 4 tända.

Då kollar jag i API'et på vilka lampor som ingår i en scen.Alla scener innehåller alla lampor men jag hittar inget om vilka av dem som ska vara tända. Förstår inte för det funkar ju med Philips Hue-appen och HUE Tap-knapparna?

Är det att Philips Hue API inte berättar vilka lampor som ska vara tända i scenen eller är det Kelvin som inte tar reda på vilka som ska vara tända?

Mycket mycket tacksam för hjälp!

Senast redigerat 2020-11-05 22:37
Ursprungligen av Innis:

Oj oj oj nu pratar du om tidig stenåldern
Det är länge sen man kunde använda iTunes som ett bibliotek över dom appar man har på sin telefon.
Efter iTunes 12.7 om jag inte har fel togs den funktionen bort. Nu sköts allting med AppStore på både gott och ont.

Nog snackar vi brons-ålder ändå? Känner jag mig en aning gammal som sitter här med min gamla MBP från 2009 o dammar

Jag har visserligen en ny MBP genom jobbet och jag känner mig yngre för varje dag som går! Även om jag får lite grå hår av såna här nonsens-problem som Apple börjat skapa...

Ursprungligen av juanito:

Privat backup är det som gäller, men jag är osäker på huruvida man kan göra en sån idag.

Jag gör ju mina backuper till min gamla MBP från mid 2009, funkar bra fortfarande. Backup'ar mina backuper också, för säkerhets skull. Tror jag har mavericks på den.

Ursprungligen av Innis:

Apparna inkluderas inte i en vanlig backup med iTunes. Inställningarna till apparna sparas så när du återställer telefonen laddas apparna ner från AppStore och inställningarna återställs.

Men jag vill minnas att de har sparats ner tidigare, i tidigare versioner så kunde sånt laddas ner genom iTunes, i så fall borde jag ha kvar den här appen någonstans... men jag kan minnas fel.

Jag har backupat mot dator men var hittar jag sen apparna som jag backup'at? De borde väl vara i finder någonstans? Har gjort det här förut men minns inte alls

Kan tillägga att vada genom "hela internets" försök att lösa det här är (inte utan konkurrens) det mest tröttsamma google-försök jag gett mig in på.

Hah, se på den! Där hade jag suttit o raderat och stängt fönster i webbläsaren.. och startar ipad'en igen och nu är other ännu större. Är det här en strategi för att få en att använda iCloud till bilder o rubbet?

Tack, jag har precis samma känsla såhär långt. Jag har tagit bort flera stora appar och bilder o gud vet allt, men det har gjort väldigt lite skillnad i totalen av utrymmet. System och Annat tar nu upp typ hälften av all kapacitet och jag börjar undra om uppdateringarna har gjort det värre.

Det jobbiga är att jag har appar på den som jag inte kan ladda ner på nytt, det var ett jättemeck att få in dem alls, eftersom de inte finns i appstore längre. :/

Hej hej!
Jag uppgraderade nyligen min iPad Air 2 till 13.5.1 och då trodde jag att "Other" kunde vara att den laddat ner uppdateringen. Nu ligger jag hela tiden o tangerar max av utrymmet, självklart är inte 16GB ett stort utrymme men att systemet ska äta upp nästan 50% känns lite väl.. iTunes säger att den har 8GB ledigt men iPaden själv gör sig icke besväret att säga detsamma. Jag har rebootat minst 5 gånger bara idag men inget ändras.

Finns det något sätt att fixa det här utan att radera allt?

Ursprungligen av Mariusz:

Jag älskar Hue systemet och motion sensor fungerar toppen men temperatur delen är absolut inget att lita på.
Det som jag kan rekomendera själv, bortse från priset och som jag vet ger rätt temperatur mättningar är Aqara, Eve och Fibaro och alla visar väldigt liknande värde

Men.. bara för att kolla, de må vara off med olika antal grader men de är ju lika mycket off hela tiden? Jag har tagit höjd för det i mitt script iaf, har en liten "kalibrerings-funktion" som ser till att de blir rätt mot vad tre andra, vanliga, termometrar mätt upp

Aha.. nu har ju jag gått över till Alfred, kan man göra sånt där också? Skulle egentligen föredra en widget/app som alltid gick att ta fram o hade kvar summan tills vidare.

Det jag tror att jag saknar mest är att kunna trycka på F12 och få fram vädret, som visserligen slutade fungera, kunna konvertera mellan valutor (och allt annat som vikt, massa o längd) och får en överblick med istat-nano.

Jag gjorde det här ofta.. Har ni något förslag på alternativ?

Förlåt min okunskap, men launchpaden, vad gör man med den? Jag hade en liten förhoppning om att kunna lägga lite script där eller kanske gruppera om lite, men det verkar väldigt statiskt. Missar jag något?

Jag jobbar som konsult och har skrivit alla mina uppdrag i separata txt-filer som jag sen kan labba med och sätta samman till ett helt cv. Det blev för många versioner av alla texter till slut och jag ville kunna ha "single point of thruth" typ. Nästa steg är väl att lägga upp dem i git