Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Erik Aderstedt
  • Plats Kungälv
  • Sysselsättning Utvecklar bl.a. ett bokföringsprogram till Mac OS X, iOrdning. Forskare, UNIX-kille, programmerare.
  • Registrerad 2004-12-03
  • Senast aktiv 2012-12-21
  • Antal inlägg 227

Foruminlägg

De senaste inläggen Erik Aderstedt har skrivit i forumet.

Namnet Apple syftade inte på "app" eller "application", det syftar nog faktiskt på ett äpple som symbol för (ev. förbjuden) kunskap. Kika bara på den allra första logotypen av Ronald Wayne med en man under ett äppelträd. Benämningen "application" för program är väl inte så gammal?

Nu vet jag inte om Macintosh är så mycket bättre som namn än Bicycle, men det senare kommer väl från Steves idé om att "computers are like bicycles for our minds"?

Värdet på den omsatta tjänsten är det som slutkonsumenten betalar. Det innebär att du ska betala svensk moms på 20% av slutkonsumentens pris.

Nej, nej. För försäljning inom EU vill Skatteverket ha 20% av värdet på den omsatta tjänsten, dvs konsumentents pris. Alltså 0,2*7 kr. Du får 70%-20%=50% av kakan. Om det inte vore för den Luxemburgska moms på 15% som ingår i de 7 kr. Du får då 0,85*0,7-0,2=39,5% av kakan.

Skatteverket menar att det alltid har varit så här, men att de inte kräver det för inkomster intjänade tidigare än 2011-10-01.
Skatteverkets ställningstagande

För försäljning utanför EU får man 70%.

Senast redigerat 2011-10-06 09:00

Jag köpte två st. 2,5"->3,5" hållare på komplett.se. Lite dyr, men väldigt smidig.

Har satt i 2 st Intel 320 120 GB som jag kör i RAID-0 på min 4,1. Känslan är att det går mycket snabbt. Kör visserligen Lion där, så jag kan inte jämföra rakt av, men jag är supernöjd!

Jag var kanske otydlig. Jag menade att man kan inte kvitta luxemburgsk ingående moms mot svensk utgående moms. För att få tillbaka den luxemburgska momsen måste man alltså vända sig till luxemburgska motsvarigheten till skatteverket. Som pmarriott skriver är det krångligt och inget man gör för de småpengar det oftast handlar om i App Store.

Skickar kanske 2-3 brev i månaden. Väntar fortfarande på Lettrit!

Kör med Bose around-ear hörlurar. De är riktigt sköna, tillräckligt för att jag ska kunna ha dem på hela arbetsdagen med glasögon. Bra ljud och hyfsad ljudisolering. Gav 1.500 på Macoteket tror jag.

Får du inga kraschrapporter i iTunes Connect?

Apple bryr sig inte så mycket om OpenCL längre. OpenCL-stödet på ATI-korten på Mac OS X är mycket bristfälligt. Eftersom det inte finns några högprestanda-kort från nVidia till Mac innebär det att om man vill köra OpenCL bör man göra det på Windows eller Linux.

Jag skulle verkligen bli glad om de nya maskinerna har ett bra nVidia-kort!

Momsen på App Store är ju Luxemburgsk moms om jag inte minns fel. Den kan du inte lyfta i Sverige. Istället bör du försöka få Apple till att inte lägga på momsen alls.

För att lägga upp program på App Store (även via MoSync) måste du dock ha tillgång till en Mac med de senaste utvecklingsverktygen, så helt PC-baserat kan du inte köra.

Jag tror jag väntar med att skippa revisorn innan jag ser hur vanligt det blir med revision från Skatteverkets sida för de bolag som inte har revisor. Betalar nog gärna 10-15000 för att slippa lägga flera dagar vid en eventuell revision som enligt Murphys lag kommer olämpligt.

Ursprungligen av James Clerk Maxwell:

Om det blir en hit och rullar på fint så bakas det in i iTunes - inom max ett par år är min gissning. Det är helt logiskt.

Jag tror inte att det kommer att bakas in i iTunes. Se bara på iOS, där App Store och iTunes Store är olika ikoner. Att vanliga App Store ligger i iTunes på Mac är nog ingen Apple-ingenjörerna är glada åt...

I nuläget går det varken att erbjuda demoversioner eller rabatterade uppgraderingar via Mac App Store. Det tror jag kommer att driva ner priset på program som säljs via App Store, eftersom man dels delvis köper grisen i säcken, och dels behöver betala fullpris vid nästa större uppdatering. Bra eller dåligt?

Tja, det är annorlunda. Som sagt, vi får inte vara för mycket som skivbolagsdirektörerna.