Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Erik Aderstedt
  • Plats Kungälv
  • Sysselsättning Utvecklar bl.a. ett bokföringsprogram till Mac OS X, iOrdning. Forskare, UNIX-kille, programmerare.
  • Registrerad 2004-12-03
  • Senast aktiv 2012-12-21
  • Antal inlägg 227

Foruminlägg

De senaste inläggen Erik Aderstedt har skrivit i forumet.

Jag betalade $99 men fick ändå vänta en månad. Det var i höstas..

Ok, skäms på mig! Jag har inte använt C++ på väldigt länge..

Dessutom bör du köra "#include <iostream.h>" istället för "#include <iostream>".

PositionEtts "Lön light" är ju gratis, men om man vill ha uppdaterade skattetabeller (speciellt viktigt i år i och med att skatten sänkts såpass mycket) får man betala 195:-/år för ett abonnemang. Inte så mycket, men inte längre gratis heller.

Jag körde din förra version av IM_Lönespecifikationer, och har dessutom kört lite med ett eget kalkylblad i Numbers. Nu kollar jag lite snabbt i mitt kalkylblad först, sen kör jag direkt i Skatteverkets skattedeklaration på nätet. Den bokför jag sedan utifrån. Jag plockar ut KU10 ur huvudboken i bokföringen. Ok, det är inget att växa i, men det är snabbt och enkelt.

För mig så är IM_Lönespecifikationer overkill. Det kommer dock vara det första jag tittar på den dagen jag anställer någon

Hade du tänkt att främst vända dig till nystartade AB, eller försöka locka folk att byta till dig som revisor för AB:t? Eller är tanken att man ska ha kvar sin revisor, men använda dessa tjänsterna för årsredovisning m.m. istället för att köpa dem av revisorn?

Jag tycker det ser lovande ut. Formuläret för årsredovisningen är dock väldigt långt, och kanske skulle må bra av att delas upp i sektioner (på flera sidor, alltså).

Jag sitter med ett ännu äldre DOS-spel som bara går i textläget (Star Saga). DOSBox verkar inte gå att köra som ett program i terminalen. Jag laddade ner och försökte kompilera dosemu (som sägs kunna köra i terminal-läge), men gick bet på att den kräver glibc. Har någon lyckas bygga denna med en statisk länkad glib-c, eller känner någon till en DOS-emulator som går att köra i terminalläge, t.ex. över ssh?

Ursprungligen av HannesP:

Xcodes SVN-hantering är det värdelösaste jag någonsin sett. Akta dig stenhårt för den.

Bara lite nyfiken, vad är det du tycker är så dåligt med XCodes SVN-hantering? Lite krånglig att sätta upp kanske, men när man är igång tycker jag det är riktigt funktionellt.

Jag upplever att folder actions på Leopard har oregelbundna fördröjningar. De folder actions jag definierat körs visserligen alltid, men ibland tar det < 1 s och ibland tar det 10 s innan de exekveras.

Kika också på Versions (http://www.versionsapp.com/), som för €39 också ger möjlighet att använda en professionellt hostad SVN-lösning från Beanstalk.

XCode integrerar alldeles utmärkt med SVN.

Airport är din trådlösa nätverksanslutning (även känt som WLAN, 802.11x, m.m.). Om du är uppkopplad fastän du stängt av Airport har du förmodligen någon annan typ av anslutning, t.ex.
- Ethernet (gammal hederlig nätverkskabel)
- HUAWEI mobile (någon form av 3G-modem, gissningsvis)

Om du vill dela din uppkoppling mellan flera datorer beror tillvägagångssättet på vilket sätt du får bredbandet till att börja med.

LittleBigPlanet är favorit här hemma! Blir lite väl svårt för de mindre efter ett tag, men det finns väldigt många banor att ladda ner på nätet i varierande svårighetsgrad.

Våglängden = ljusets hastighet / frekvensen, så om du har 3,2 GHz får du knappt 10 cm våglängd och bör följaktligen hålla alla hål/glapp ordentligt under det (på alla ledder) om du vill undvika att datorn strålar utanför skärmen.

Observera att om du bara skärmar utan att jorda har du sannolikt istället byggt en fin antenn istället

Ursprungligen av SkrotNisse:

Det är ganska lätt att lägga ett lager mat/aluminuimfolie på insidan, det viktiga är sedan att isolera detta så man inte riskerar att undersidan tar emot... "Zap!"...

Förresten, det kan väl inte vara aluminiumfolie på rulle. Det är olagligt att använda aluminium på de delar som kommer i kontakt med mat när man bygger matmaskiner (eftersom aluminium är giftigt), då kan det väl inte vara bra att förvara/laga maten i aluminium ?!...

Så länge maten inte är för sur så går det bra. Aluminium oxideras ("rostar") snabbt vid kontakt med luft och bildar ett tunt hårt skikt av aluminiumoxid, även känt som klockglas. Det gör att ingen aluminium läcker ut i maten. Om du använder aluminiumkärl vid matlagning och maten är sur gör du hål i aluminiumoxiden och får aluminium i maten. Det kan också uppstå hål i aluminiumoxiden om man använder hårda redskap i kärlet. Aluminiumkärl lämpar sig alltså t.ex. som vattenflaskor för friluftsändamål, där den låga vikten i kombination med vattnets pH-neutralitet och avsaknaden av redskap i kärlet passar bra.

Vad gäller skärmningen så är det naturligtvis bättre med skärmning än utan (förutsatt att skärmen är ordentligt jordad, annars kan du lika gärna låta bli); dels ur elsäkerhetssynpunkt och dels ur strålningssynpunkt. Däremot är det ur strålningssynpunkt inte kritiskt att du får skärmen helt tät. För en lite äldre dator med CPU-frekvens på exempelvis 500 MHz blir strålningsvåglängden runt 60 cm, och så länge hålen / glappen i skärmen håller sig en bra bit under detta kommer skärmen att ha avsedd verkan.

Det som i Visual Studio är 'solution' och 'project' motsvaras i XCode snarare av 'project' och 'target'. Du kan lägga till targets till projekt med menyn Project->New target.

Alla källkodsfiler (dock inte headers) och resursfiler tillhör ett eller flera targets; genom att Visa Info för en fil och välja 'Targets'-tabben kan du kryssa för vilka targets som filen ska ingå i.

Är det trögt bara när du håller på att växla mellan Fusion och resten av Mac OS X (vilket beror på att du har för lite minne) eller trögt hela tiden (vilket troligtvis beror på att du har program, önskade eller oönskade, som ligger och kör)?