Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
JMalmsten

JMalmsten

Medlem
  • Registrerad 2006-08-26
  • Senast aktiv 2011-04-22
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen JMalmsten har skrivit i forumet.

1

Nej det är det inte. Men man skall ju kunna ha program igång samtidigt som time machine jobbar. Som sagt. Problemet drog igång efter att jag avaktiverat time machine under ungefär en veckas tid för att redigera film. Helt värdelöst!

Använder givetvis sladd.

Nu har jag återställt TC och ställde in den som time machine igen men tyvärr samma felmeddelande på nytt. Helt värdelöst.
Skall förtydliga mig lite i vad som exakt inträffar. Time machine jobbar på som vanligt men vid ungefär 27 gb av de 94 som skall kopieras över så bombar den och "Kan inte slutföra säkerhetskopieringen. Ett fel inträffade när filer kopierades till säkerhetskopian" dyker upp på skärmen.

I systemmeddelanden så står följande:
"2011-03-25 13.49.35 com.valvesoftware.steam.ipctool[578] Error: ClaimLock by [597] on already claimed lock [599]: /MTX/4c6881af [GameOverlayRender_PaintCmdStream_597_mutex] "
och
"2011-03-25 13.52.20 com.apple.launchd[1] (org.postfix.master) Failed to count the number of files in "/var/spool/postfix/maildrop": No such file or directory "

Ligger problemet i Time Capsule eller i datorn? Skulle gissa på datorn. Är så jäkla trött detta eviga strul som jag tidigare aldrig upplevt med mac.

Men då antar jag att allt som jag sparat som inte ingår i time machine försvinner? typ 400 gb film och musik som jag inte gärna för över någon annan stans då jag inte har plats för det på någon annan disk?!

Hej. Jag stängde av säkerhetskopieringen då jag höll på med ett filmprojekt och inte ville att allt filmat material jag lade in på datorn skulle hamna i time machine.

När jag nu efter två veckor slog på time mashine igen och skall säkerhetskopiera så kommer varningstexten "Time Machine-fel" upp och sedan meddelandet "Kan inte slutföra säkerhetskopieringen. Ett fel inträffade när filer kopierades till säkerhetskopian".

Eftersom jag visste att min back up har dubblerats på min time capsule så tog jag tillfället iakt att starta om på en ny kula med mitt time machine och raderade hela back up:en för att göra en ny.

Men efter att ha säkerhetskopierat 27 gb av 94 gb så stoppas säkerhetskopieringen och samma jävla skylt som tidigare, om "Time Machine-fel" kommer upp.

Blir grymt frustrerad på detta. Enda sedan jag skaffade min time capsule så har den från och till strulat med säkerhetskopieringen och detta tar fan priset. Kommer ingen vart.

Finns det någon där ute som kan lösa mitt problem så blir jag grymt imponerad. Har kollat runt i trådarna här och den informationen som finns där har hittills inte hjälp.

Tack på förhand!

Och mitt problem har nu visat sig vara det kända grafikkortsproblemet för vissa macbook pro tillverkade under 2007. Har fått det återgärdat efter inlämning.

Ursprungligen av JMalmsten:

Läste tidigare i tråden om fler än jag som fått problem med att det står att "inget airport-kort installerat" trots att det inte är några problem att koppla upp sig. Har det kommit någon lösning på det problemet ännu?

Under en timmes tid för någon dag sedan fungerade helt plötsligt statussymbolen för netverket som vanligt men nu står det åter "inget airport-kort installerat"
Stör mig mer och mer på det. Ingen som vet något?

Läste tidigare i tråden om fler än jag som fått problem med att det står att "inget airport-kort installerat" trots att det inte är några problem att koppla upp sig. Har det kommit någon lösning på det problemet ännu?

Jag har exakt samma problem som du har gällande problem 1. Ditt andra problem har jag inte upplevt.
Grejen är den att problemet inte fanns då jag använde den sladd som medföljde med skärmen men när jag nu bytt upp mig mot en 10 meter lång dvi sladd så blinkar skärmen svart i tid och otid. det konstiga är liksom för dig att man kan kolla igenom en hel film utan att den blinkar men när man tillexempel surfar så blinkar den minst 4 gånger per minut. Bara för en kort sekund.
Finns det någon där ute som har lösningen på problemet. Är det så att signalen från datorn är för svag? Hjälper det med att köpa en förstärkare för dvi (om en sådan nu skulle finnas) ?

Jag som alla andra vill självklart ha en invite. Om jag gjort mig förtjänt av den vet jag ej. Men jag skulle bli väldigt glad. Mail redline_jmp_@hotmail.com

Tyvärr så var ingen av de trådarna något direkt svar på mitt problem eftersom min airport express förstärker nätverket men internetuppkopplingen blir mycket sämre. Fungerar ibland bra men oftast dåligt eller inte alls.

Tack för hjälpen ändå!

Vilken av länkarna svarar bäst på mitt problem?

Hej allesammans.

Hemma har vi en airport extreme som är uppkopplad till internet och det har inte varit några problem med mottagningen alls i något av våra rum och man kan även sitta utomhus och surfa.

Men nu är det så att jag precis byt rum och hamnat bakom badrummet, sett till vart vår airport extreme står placerad. I just detta rum är mottagningen noll och det är, vad jag förstått det som, inte så speciellt konstigt eftersom det finns en hel del vattenrör och en riktigt tjock vägg in till det rummet.

Vi har försökt lösa problemet med att sätta en airport express utanför mitt rum som skall verka som slav under airport extreme för att förstärka signalen och med den inkopplad får jag full mottagning från vårat trådlösa närverk men internet är helt dött och fungerar inte alls, förutom ibland korta stunder vilket jag inte kan förklara varför.

Det verkar alltså som att internetmottagningen inte leds via airport expresstationen vi använder som förstärkare utan bara vårat interna trådlösa närverk. Jag har tillexempel inga problem med att skicka filer till våran externa hårddisk som är kopplad till vår airport extreme.

All hjälp som går att få är jag tacksam för. Vi använder sammanlagt tre datorer i huset. Två macbook och en macbook pro (den som vi har problemet med)

Är fortfarande angelägen om att få hjälp

En kompis till mig gjorde en film i svartvitt där vissa detaljer var i färg (Ungefär som i filmen Sin City). Han markerade de klippen med färgdetalj i photoshop och markerade de ytor han ville ha i färg. Mer en så vet jag inte men jag skulle gärna vilja lära mig hur man gör så är det någon som vet kan den väl skriva hur man gör steg för steg.

Tack på förhand

1