Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
erkkan

erkkan

Medlem
  • Registrerad 2006-08-26
  • Senast aktiv 2009-11-12
  • Antal inlägg 100

Foruminlägg

De senaste inläggen erkkan har skrivit i forumet.

Sitter nu med min nya dator av macbook pro, och lampan började precis nu lysa svagt igen. Fattar nada

Lyser eran magsafe lampa ibland svagt... nu lyser min svagt grönt sken fullladdad och klar...

Korsriddaren om du bara hade läst innan vad jag hade skrivit hade du aldrig ställt en så dum fråga!

Läs det jag skrev innan! Provat 2 laddare och 2 olika batterier ingen skillnad sitter dock på min nya maskin som inte verkar ha detta problem fick den igår.

Nej för 16000 spänn ska fan inte laddningslampan flippa upp och ner och inte bete sig som den ska. Sedan funkade inte heller caps lock tangenten som den ska.

Men sitter på den nurvarande tills jag fått den nya dock är den försenad.

Hej!

Har sedan tidigare från mina gamla dator en (MacBook INTE pro), en superduper backup som jag absolut INTE vill skriva över. Ska dock köra en Timemachine backup på min MacBook pro som jag gjort i ordning med musik och program då jag ska få en ny MacBook pro den nuvarande är det fel på.

Skriver TimeMachine över andra saker på backuphårddisken eller lägger den bara till en ny egen för timemachine backup?

Mina gamla saker får absolut inte skrivas över...

Finns en punkt i Timemachine som heter "varna när gamla backuper skrivs över"

Men detta är bara gamla timemachine backuper?

Tacksam för svar!

Har nu pratat med apple support och kommer att skicka tillbaka denna dator. Detta är helt sjukt vilken skit! När jag hade min MacBook fick jag 4 datorer innan jag fick en vettig.

Nej gamla grejor är det bästa man kan ha!

Nu tar den inte emot laddning ibland heller fattar nada.

Provat med 2 olika batterier och 2 olika laddare!

Sitter hemma med 1 Matt och en 1 glossy exakt likadan och ingen av dem vill jag ha!

Så trött på att genomgå denna process!

Nej Apple sjunker som ett skepp!

Ingen dator för 4000!

Känner bara att jag inte orkar hålla på liksom. Nu när jag äntligen fått denna liksom vill man ju ha en som fungerar bra. När jag köpte MacBooken tog det 4-5 datorer innan jag fick en som fungerade vettigt. Allt annat fungerar bra. Ska kolla efter att jag har kalibrerat batteriet. Men batteriet kan det kanske vara tror du?

Det tar ju dock laddning hela tiden även om lampan inte lyser så...

Hej alla!

Har som sagt en ny MacBook Pro. Hade först en glossy men bytte till matt.

Hänt 2-3 ggr att magsafen slocknar, vickar man lite på kontakten så slocknar den. Sedan får jag ta ut den och sätta i den igen.

På Glossy datorn var det inte så alldeles ny den också provat med båda laddarna så laddarna är det inget fel på. Ska jag testa att byta batteri eller kan det vara själva kontakten i datorn som är glapp i?

Har glossy datorn kvar men ska skicka iväg den på måndag. Så kan i sådana fall switcha batteri bara.

Ska prova att köra på batteri en gång tänkte jag. Har bara laddat den en gång och det var när jag laddade den direkt ur kartongen. Så kanske bra att kalibrera det tänkte jag.

Den laddar hela tiden oavsett om lampan lyser eller ej.

Är det något man behöver oroa sig för?
Tacksam för svar!

Hej alla!

Sitter med splitterny dator och har några frågor. Under husmappen så ligger filmer, dokument osv. Jag kan dra filer från externa hårddisken visa husmappen men inte dra filerna till en genväg jag skapar under "platser" under husmappen som man brukar ha såsom bilder, dokument osv.

Vad ska jag göra har inte bytt något namn eller så på husmappen?

En annan fråga är att "program" mappen endast finns under "platser" och ligger inte under husmappen?

Har inte gjort något sen jag fick datorn inte ändrat namn eller.

Kan ni hjälpa mig tack!

Självklart mer bara att folk undrar och TROR att det skulle kunna vara på vissa sätt. Då vill jag bara hjälpa till då jag är extremt kräsen själv och vill dela med mig.

Samt INGEN i Stockholm som är huvudstaden har en LED glossy innan. Glossy innan kan ni glömma att kolla på för det är en jävla skillnad. En LED glossy är hälften glossy som de gamla skärmarna.

Jag har levt med båda skärmarna i hemmiljö. Inga toklysrör eller skärmar som bleknar som i affärerna för att de står på i 30 dagar i sträck.

Hej alla!

Förra vecken beställde jag en glossy MBP minsta modellen och 250 hd. Då jag innan haft en MB som blivit stulen ville jag nu uppgradera till något bättre och trevligare. Så gick direkt på en glossy eftersom jag inte sett den någonstans alltså nya LED för det är STOR skillnad mot de tidigare.

Men jag skillnad inte glossyn så mycket faktiskt. På MBP blir det alldeles för ljust och konstlat.
Så jag jämförde med en kompis nya MBP matta LED en hel dag. Direkt beställde jag en matt och fick pynta en ny dator så länge ska skicka tillbaka glossyn.

Idag fick jag så den matta skärmen och måste säga att den är så mycket bättre och trevligare att arbeta med. Innan LED skärmarna skilje det mycket mellan glossy och den matta. Denna skillnad är nu i princip bortblåst. Till den matta skärmens fördel. Den ät mycket klarare än förut och har otroligt fina färger. Så eftersom skillnaderna är så små stör bara reflektionerna då färgerna och kontrasten I princip är lika bra men det känns mycket mer naturligt på den matta.

Skärmen är knivskarp MBP och MB skärmarna är omätbara det är en otroligt skilnad bara 5000 extra skulle jag betala för den otroliga betraktningsvinkeln (gäller både matt och glossy).

Några andra saker är att i glossyn satt det en MATSHITA dvd vilket inte låter lika mycket som den nya jag fick i min en HL-DT-ST som fungerar lika bra men låter som om datorn går sönder när man trycker in skivan. Den ska vara så jag vet:) men den låter mer.

Hoppas ni fått lite mer info om era val där ute!

OCH jag hade aldrig lagt ut 16000 till SÅ LÄNGE (studentrabatt) om inte den matta var oerhört mycket trevligare att jobba med.

Trevlig läsning och att detta hjälper er i era val!

Nu har jag i alla fall beställt en MacBook Pro exakt samma dator som min nu men med matt skärm och skickar tillbaka den gamla. Matt kommer jag nog trivas bättre med i längden.

Jag förstår. Både matt och glossy är ju fantastiska skärmar på MBP fruktansvärt bra skärmar. Man orkar knappt köra på max ljusstyrka på varken matt eller glossy så fruktansvärt ljusstarka.
Gillade även min kompis LED matta som har fin naturlig bild utan glans och en bra mattyta liksom. Kan användas överallt osv.

Hatar detta hade det bara funnits en glossy hade jag älskat den men när det finns matt så blir det svårare... Och många förespråkar matt i längden då den kommer hålla längre liksom. Om man arbetar vid den varje dag.

Gillade även min kompis LED matta som har fin naturlig bild utan glans och en bra mattyta liksom. Kan användas överallt osv.

Hatar detta hade det bara funnits en glossy hade jag älskat den men när det finns matt så blir det svårare... Och många förespråkar matt i längden då den kommer hålla längre liksom. Om man arbetar vid den varje dag.

Så kluven alltså. Har sett både matt och glossy ett tag nu ikväll och kan inte avgöra vad jag gillar bäst.

Har som sagt en glossy men har ju ångerrätten vilket även säljaren påtalade.

Kan jag få lite synpunkter och åsikter.