Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon98422

anon98422

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-05-30
  • Senast aktiv 2017-08-13
  • Antal inlägg 437

Foruminlägg

De senaste inläggen anon98422 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Hur tänker han då?

Han kanske tänker att actionscript är en lika öppet som html/css/javascript, och att det är flash player som inte är det, precis som safari inte är öppet, inte opera, internet explorer eller chrome heller.
det behövs alltså program för att visa det som är öppet och i de flesta fall (firefox, conqueror etc undantaget) är dessa html-renderare lika stängda som flash player?

Jag använder dom i väntan på min f-skatt/att jag ska fatta allt som behövs för f-skatt. Funkar kanon, det enda som är lite retligt är att man inte på nåt lätt sätt får reda på hur mkt av bortfallet(moms + avgifter + deras procent) som är "deras procent.

Som jag har förstått det så är den mellan 1 och 6 %, vilket jag tycker är helt okej för att man ska slippa hålla på med bokföring etc själv. Lite ot kanske f'låt.

Jag installerade 10.6 dagen det släpptes och gick tillbaka till 10.5 dagen efter.

FDT/eclipse funkar ännu inte som det ska, debuggern funkar inte riktigt, man får inte ut sina traces i consolen och den inbyggda externa swf-launchern startar inte. Går att komma runt genom att kompilera med ANT-builds, och köra swfen på localhost och tracea via firebug, men det känns inte riktigt som att det är värt besväret. Det kommer en fix för detta i veckan för public beta1 av FDT 3.5.

After Effects funkar inte heller riktigt som det ska, trots att adobe säger att cs4 har "officiellt stöd" i 10.6. När jag körde 9.01 i 10.6 blev avi-filer i gamla projects bara vita, fast med ljud i compen. Sen jag återgick till 10.5 har det dock kommit en uppdatering (9.02, den är väl ny?) som jag hoppas antar löser problemen.

Min dåvarande version av 1password funkade ing. Man var tvungen att registrera sig som betatestare för v3.0 och det var så meckigt att jag inte pallade. Såg precis att det kommit en uppdatering, v2.9-nånting som hade fixar för 10.6.

I övringt funkade 10.6 skitbra och det kändes rappare och snabbare än 10.5.

Deal breakern för mig är helt klart FDT, som är min överlägset viktigaste programvara, när en fix för den kommer uppgraderar jag igen

Är det bara jag som hoppas att Apple har ett kort i rockärmen när det gäller GUIt?
Kanske naivt att tro mkt ska förändras så här nära launch, men vad hände egentligen med "Marble"?

har du installerat några nya skärningar av helvetica neue?
minns att det ställde till det för mig förut...

Om du lär dig programmera actionscript på "rätt" sätt får du en bra och framtidssäker förståelse för programmering, och den kan du ha nytta av vilket språk du än skriver i.

Min personliga övertygelse är att det inte kommer bli "ute" med flash på fem år eftersom plattformen och communityt utvecklas sjukt mycket hela tiden.

Actionscript börjar dessutom bli väldigt avancerat, vilket gör att det inte alls är begränsat till det som "vanliga" datoranvändare förknippar med flash(ett segt aftonbladet.se), utan snarare breddas hela tiden.
Insticksmodulargumentet håller inte riktigt då över 98% idag sitter på flashplayer 9, ca 50% av dagens datoranvändare(på det som räknas till "mature markets") sitter med flashplayer 10 som lanserades i december, så det verkar inte som att folk tycker det är så jobbigt att installera.

Det är dessutom SJUKT KUL att jobba med
Det är klart du ska satsa på att lära dig flash och flex!

Det var mina (lätt färgade) 5 cent.

Ursprungligen av acke:

Konsekvent? Jaså, vart då?

ingen aning faktiskt, nu när jag tänker på det

kan tänka mig att gelen var lite konsekvent mer överallt på knappar äpplen och lister etc, men det där var nog ett rätt så oigenomtänkt inlägg från min sida... :">

har till och med blivit van med 3d-docken och börjar så sakteliga gilla den

jag tycker det minsann inte alls är så snyggt.

eller okej, idén är snygg men genomförandet håller ju inte alls hög klass. knapparna som idag är av gele som inte är scrollbar-barerna(och framför allt x - +) ser ju jättetacky ut.

huga.

nä, tacka vet jag tigers ui det var konsekvent och funktionellt, men jag tar leopard före ileopard alla dar i veckan.

Nu har jag moddat min leoparddocka så den är mer lik tigers!
Äntligen!!

Du måste se till att inte ha lagt nån exposéfunktion på dom. Har du det ryker den knappen tyvärr.
Du kan ändra under tangentbordsinställningarna i systeminställningar så att du ska använda f-tangenterna till de "vanliga" funktionerna, och om du inte vill det så är det fn + valfri f-tangent som gäller.
Men som sagt, om du lägger till exempel spaces på f8 så ryker snabbkommandot i till exempel flash för att göra "convert to symbol".

Jag har stora problem med flimmer på min macbook pro, efter en ominstallation i lördags flimmrar det hej vilt till och från när det rör sig på skärmen.
Det gäller framförallt flashvideo, eller så är det för jag jobbar mkt med det och har därför sett det mest där, men även om jag scrollar långa ytor i vilket program som helst. likaså när en statusbar i tex transmit rör sig snabbt flimmrar det.
en annan konstig grej är att safari visar html väldigt konstigt, det blir liksom som ränder mitt i linjer ibland, längs hela dokument som om det är "slarvigt ihopklippta sidor(i den analoga världen)".
innan min ominstallation hade jag inga av dessa problem, så det verkar vara en mjukvarugrej.

nån som har nån aning om vad det kan vara.
eller är det lika bra att testa att blåsa om den och om det inte löser sig lämna iväg den?

Du har inte missat någonting. Flashplayer spelar inte upp flv-filer. För att den ska göra det måste dessa laddas in i en spelare som finns i en swf som flashplayer spelar upp.

Om du vill spela upp enskilda flver i OSX rekomenderar jag VLC(video lan client) som finns på MacUpdate: Apple Macintosh Software & Game Downloads eller quicktime.
Har för mig att quicktime spelar flashvideo "out of the box" nu, annars kan du dra ner Perian från samma sida jag nyss nämde, det gör susen.

Det låter som att det kanske finns någon html-del på skivan du fick med, möjligen med ett gränssnitt för att bläddra sig igenom de olika filmerna(om de är flera). I så fall kan det tänkas att den innehåller en embeddad flashvideospelare och länkar för att ladda in de olika filmerna.

Har kört carbon copy cloner på en mbp 2.2 mhz santa rosa, till den som är 2.4 i nuvarande revisionen.
Allt funkar kanon utom att jag inte kan komma in i inställningspanelen för mus och tangentbord. Antar att detta har att göra med att bla trackpaden är uppdaterad på min nya burk.
Vet någon hur man ska göra här? Om man vill slippa installera om hela systemet dvs?

kan vi inte göra en menylist som är inspirerad av min tigerinspirerade leopard 2d docka istället?

http://www.martinwijk.net/dock.png

nää, skämt åsido, tror du verkligen att en mörk menyrad gynnar arbetet?
jag gillar den ljus, då är den lättare att hitta tillbaka till med blicken.