Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Leenuz

Leenuz

Medlem
  • Registrerad 2006-09-19
  • Senast aktiv 2011-06-26
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen Leenuz har skrivit i forumet.

Jo, jag har sett det också... Får kolla upp ifall det går att kringgå på något vis.

Jag har också för mig att jag läst något om att det finns två versioner av denna router - A och B. Jag har B-varianten, så det är rätt så långt. Återstår bara detta med mac-kompatibilitet eller ej... Jag ska kolla upp detta närmare.

Ok, tack för svaren. Jag undrar egentligen fortfarande i så fall vad som är smidigaste lösningen... Jag har en router, en extern hårddisk och en dator. Jag vill inte ha hårddisken inkopplad i datorn och framför mig hela tiden, utan väldigt gärna i ett annat rum tillsammans med routern. Går det att få så? Eller måste det till en helt annan lösning?

Lite felplacerad tråd kanske...? Flytta den om ni behagar vettja

Jag skaffade mig en iMac 20" nyligen och gjorde det som jag tänker mig att de flesta gör - ordnade extra RAM-minne. Jag är dock lite nyfiken på vad folk har för erfarenheter, just vad gäller inköp av minnen. Många vet nog att apple-butikerna och Apple själva tar rejält betalt för att ordna detta. Jag tror att Apple tar 1800:- för samma uppgradering som jag gjorde. Så som det så väl uttrycktes på en sida på nätet... "remember that Apple loves profit, you don't...".

Så... vilka minnen har folk köpt och till vilket pris? Själv köpte jag 2x2 Corsair 1333 mhz på Inet.com till ett pris på 418:-. Nu har jag alltså 8Gb och det är alldeles utmärkt! Att sätta i dem i datorn tog för övrigt ca 5 minuter. Ganska lätt värt 1400:- att göra det själv...:)

Corsair 2GB DDR3 SO-DIMM 1333MHz - Inet.se

Ok, tack! Men FAT32? Menar du att routern inte klarar att läsa en HFS-formatering? Innebär inte det någon slags begränsning, på filstorlek eller liknande?

Jag har alltså formaterat HD'n (Mac OS journal, GUID) och använder den just nu, men så att säga direkt inkopplad till datorn. Vilket jag inte vill...

Jag ber ödmjukt om ursäkt ifall ämnet tagits upp tidigare och att jag i så fall skapar en överflödig tråd på det här sättet, men jag hittade inget som exakt tog upp det jag undrar...:tveksam:

Kort beskrivning - jag har trådlöst nätverk (d-link dir635) och jag undrar nu ifall det går att koppla in en extern HD och köra backup via routern? Jag har förstått att det tydligen SKA gå att koppla in en HD i denna router, även om det är lite tvetydiga budskap på nätet. Jag har formaterat om HD´n (en WD-elements, 1Tb) till OS journal etc etc etc, men jag vet inte hur jag "kommer åt" den ifall jag kopplar in den i routern.

Jag uppfattade det som att man måste installera någon slags program på samtliga datorer som ska komma åt disken i så fall. Stämmer det? Det låter ju crazy-wrong, men man vet aldrig. USB'n menar även många bara är till för skrivare, men vad jag förstår så ska det tydligen kunna fungera som en shareport för bl.a. extern lagring. Men ifall någon vet detta for a fact, så dela gärna med er!

Om inte annat så vore jag tacksam för andra förslag på lösningar. Det handlar om basic backup av hemma-arbeten, så det är inte aktuellt att ge sig på NAS för flera miljoner kronor

Jag vill helt enkelt att den externa disken ska stå i ett annat rum bredvid routern, lite lagom undanskymd och matas med backup via Time-machine, utan att vålla några större bekymmer. Typ. Så frågan är... går detta? Om någon förstår vad det är jag försöker fråga, så vore jag oerhört tacksam ifall någon kunde reda ut alla oklarheter. Tack!

(Ifall det nu spelar roll, så kan jag meddela att jag har en ny iMac från 2011, en D-link router som nämnts ovan samt en extern WD-Elements HD på 1Tb)

//L

Tack Snillet, men det hjälpte tyvärr inte. Det kan väl vara så (antar jag) att det är nåt som inte "klickar" mellan Sony och Mac. Eller? Sony har ju haft för vana (likt Mac) att liksom måla in konsumenter i ett hörn - har man EN Sony-pryl, så fungerar det bäst om allt annat är Sony också. LIkadant med Mac ju. Men, men... det är bara att gilla läget!

Fortfarande trevligt ifall någon kunde hitta en lösning på detta!

Ok, jag vet att detta är ipod-forum, men jag önskar reda ut en sak. Häromdagen köpte jag en (sony nwz-a816). Jag äger för övrigt en nano (2:nd gen), men jag ville ha bättre ljud. Det är betydligt bättre ljud än nanon, men hur som helst...
Spelaren fungerar enligt principen "dra-och-släpp" på Mac OSX, så det är all good.

För mig så är det något skumt dock... Det fungerar att föra över filer som avsett, men det går inte att "mata ut" disken/spelaren. Jag "matar ut" spelaren, men efter ca två sekunder så dyker den upp igen. När jag sedan tar ur sladden trots det, så får jag ett felmeddelande där det står att "...inte matades ut korrekt så data kan ha gått förlorad eller tagit skada..." (ja ni vet, något liknande.)
Ingen data tar skada eller går förlorad, utan allt fungerar sen som det ska. MEN det är en nagel i ögat att det inte går att mata ut diskfan!
Någon som känner igen detta? Går det att åtgärda?

Häromdagen köpte jag en också (nwz-a816 alltså) och jag är mycket nöjd.
Betydligt bättre ljud än den nano jag hade tidigare.
Jag var också fundersam över detta med hur kompatibel spelaren var med Mac och OSX, men det fungerar bra med "dra-och-släpp".

För mig så är det något skumt dock... Det fungerar att föra över filer som avsett, men det går inte att "mata ut" disken/spelaren. Jag "matar ut" spelaren, men efter ca två sekunder så dyker den upp igen. När jag sedan tar ur sladden trots det, så får jag ett felmeddelande där det står att "...inte matades ut korrekt så data kan ha gått förlorad eller tagit skada..." (ja ni vet, iaf något liknande.)
Ingen data tar skada eller går förlorad, utan allt fungerar sen som det ska. MEN det är en nagel i ögat att det inte går att mata ut diskfan!
Någon som känner igen detta? Går det att åtgärda?

Kul med lite respons!
Anledningen till att jag personligen inte lyssnar på cd-ljud när jag bär mp3-spelare är helt enkelt av den enkla anledningen att det skulle ta för mycket plats. Den bärbara cd-spelaren är out of date (eller?) och FLAC-filer är betydligt tyngre än mp3 och mp3 i 192 (minst) gör inte SÅN oerhörd skillnad.
Poängen var att mobilen (i mitt fall SE-k800) har BÄTTRE ljud än den BÄST säljande mp3-spelaren på marknaden. Märkligt tycker jag.

Skönt iaf att NÅGON för en gångs skull håller med om att iPod ger dåligt ljud. Min frustration bottnar i just förnekelsen! ALLA verkar tycka att det är så jäkla bar ljud, när det INTE är det. Men som sagt, skönt att någon mer skiljer på bra och dåligt ljud.

JA! Det är detta som är poängen - "...det finns väldigt många användare av iPod som tycker det fungerar och låter bra"
Dessa "många" BORDE för musikupplevelsens skull, prova en spelare med bättre ljud. Alltså för sin egen skull, got damn it! FÖR MUSIKEN!

Det är som att bli erbjuden att VÄLJA mellan en Volvo240 och en VolvoXC och VÄLJA 240-n. Som du dessutom betalar mer för.
Eller bli erbjuden att VÄLJA mellan Absolut vodka och hembränt och VÄLJA hembränt. Som du dessutom betalar mer för.
Eller att få VÄLJA mellan en Hugo Boss-kostym och en Dressman-kostym och VÄLJA den senare. Som dessutom kostar dig mer!!!

Och för informationens skull... Jag HAR en spelare av ett annat märke. Men mestadels använder jag min mobiltelefon som mp3-spelare (SE-k800) och det är bättre ljud i denna än i iPod. Och jag vet att vissa är hur nöjda som helst med sin iPod och sina lurar (även om det förvånar mig).

Fortsättning följer... (eller?)

Ni känsliga apple-lovers borde nog sluta läsa nu, för nu kommer jag att ösa galla över ipod! Jag har haft tråden uppe tidigare, men den dog och jag bedömer att det är min plikt som musikälskare att ge iPod på baken! iGen! Lite som att svära i kyrkan, jag vet. Men so what... a fact is a fact!
Ok, jag gillar min iMac. Jag gillar Apple. Jag tror även att jag gillar alla dyra diverse tillbehör och annat. Men dessa urusla musikspelare. WTF?!?!! Spelar ingen roll vilken som väljs, faktum kvarstår - DET ÄR EN SKAM FÖR MUSIKEN!
Finns INGEN som helst anledning till varför det skulle vara så dåligt ljud. Jag fattar inte. Har en shuffle nu, som jag har när jag tränar. Värdelös. Hade en nano tidigare. Värdelös! Har lånat en classic, som jag trodde skulle vara bättre (stor = bra) men icke! Värdelös!

Det blir ren och skär komik när man läser på hemsidan...
iPod är utformad för att ge ljud av allra högsta kvalitet. iPod har en kraftfull förstärkare på 60 mW, så du kan lyssna med hur hög volym du vill. Den har också ett frekvensomfång från 20 Hz till 20 kHz, vilket innebär att du kan lyssna på distorsionsfri musik. Hörlurarna till iPod är också utformade för att ge perfekt ljudkvalitet. Hörlurarnas öronmusslor har transduktormagneter av neodym, en sällsynt jordartsmetall, som märkbart förbättrar frekvensomfång och allmän ljudkvalitet. De flesta andra hörlurar innehåller aluminium, kobolt eller keramiska material, men neodymenheten är fem gånger kraftfullare. Det ger en bättre ljudåtergivning och iPod-hörlurarna erbjuder en suverän lyssnarupplevelse med minimerad distorsion.

Allvarligt. WTF?!?!? "Hörlurarna...utformade för att ge perfekt ljudkvalitet." PERFEKT!?!
"iPod-hörlurarna erbjuder en suverän lyssnarupplevelse" SUVERÄN!?!?
"iPod är utformad för att ge ljud av allra högsta kvalitet." ALLRA HÖGSTA KVALITET?!?!

De gånger som jag har talat med butikspersonal om fenomenet så är de helt oförstående.
"Du HAR väl egna lurar?", "Njae, jag tycker inte att det är sämre ljud", "Du HAR väl bytt lurar", "Det är första gången som någon klagat...", "Du MÅSTE ha bättre lurar" osv. osv.

DET FATTAR JAG VÄL! Finns det NÅGON på hela jorden som använder de medföljande lurarna?!?! Jag är tveksam. Hoppas inte iaf.
Jag må vara lite av en audiofil, men i slutändan så är det bara en sak det handlar om och det är musikupplevelsen! Och som det ser ut nu så är det FÖR många som går därute och tror att de upplever bra ljud, när de egentligen blir bestulna på just den - musikupplevelsen!

DON`T BELIEVE THE HYPE!!!

(väntar med spänning på respons...)

kul! men varför...??

Geekbench Score 2821
Version Geekbench 2.0.8a
Platform Mac OS X x86 (32-bit)
Operating System Mac OS X 10.4.11 (Build 8S2167)
Processor Intel(R) Core(TM)2 CPU T7400 @ 2.16GHz
Model iMac (Late 2006)
Memory 1.50 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

Låter som en idé - att ha som köp/sälj-lokal. delvis alltså. Folk kan lämna sina prylar till försäljning och n är de (förhoppningsvis) säljs, så får kunden betalt. Innehavarna tar såklart en slant betalt för jobbet. 5% av säljpriset? Bestämda summor beroende på vad det är som säljs? Annat?
Kul att fundera iaf och drömma som Sheriff Björnström menade...