Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Airwide

Airwide

Medlem
  • Registrerad 2006-09-22
  • Senast aktiv 2016-09-21
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen Airwide har skrivit i forumet.

Jag fick Disktools pro med MacHeist 4 och undrar ifall den fullt ut ersätter Carbon Copy Cloner (CCC) med avseende på bootbar backup. CCC speglar även OS X Recovery-partition. Någon som vet hur det ligger till med Disktools Pros speglingar?

Vore skönt att slippa köpa CCC.

Ursprungligen av pmarriott:

Inställningar->Autofyll i Safari.

Inte helt tydligt att det är den kryssrutan som ska bockas av. Tack!

Citat:

De flesta webbläsare har egna funktioner för att spara lösenord. Om 1Password används bör funktionen att spara lösenord slås av, för att minska risken för förvirring över vilket lösenord som sparas var.

Precis vad jag också tänkt, men jag hittar inte inställningen i Lion. Någon som kan peka?

Ursprungligen av ill_chrill:

Ahaa, missade att det var flera datorer som skulle dela db, tänkte flera användare på samma dator

Ok, det verkar som att jag får nöja med att dela biblioteket mellan konton på EN dator. Dock kvarstår NAS-problemet i punkt 1 ovan, vilket får mig undra hur ni andra arbetar med foton. Lagrar ni alla bilder lokalt på datorn?

Hur är ert arbetsflöde för hantering och redigering av foton?

Ursprungligen av Capeman:

Och att det upplevs segt har nog mycket att göra med att du kör en vid det här laget ganska gammal datormodell.

Jo, jag är medveten om det. Planerar att köpa en ny dator, men avvaktar kommande stationära modeller.

Jag använder idag Aperture 3.4 för hantering och redigering av mitt sporadiska hobbyfotograferande. Jag har två problem med programmet:

  1. Jag kör med referenced files på en NAS och Aperture kopplar inte upp biblioteket förrän jag väljer att flytta ytterligare bilder till NASen.

  2. Jag vill ha separata användarkonton i familjen, men kunna dela delar av/hela fotobibiloteket mellan användare och datorer.

Vad jag har sökt mig till så är punkt 1 ett allmänt känt problem utan lösning. Dessutom upplever jag Aperture som ganska segt på min gamla Macbook Pro från 2007. Jag undrar nu ifall någon kan svara på ifall Lightroom 4 löser mina problem? Finns det annars något annat sätt?

Arvid

Jag Installerade precis om Snow Leopard följt av Lion på min MacBook pro och har precis samma problem. Mountain Lion är inget alternativ för mig, då det innebär att jag måste uppgradera flera andra program. Någon som har andra tips?

Ursprungligen av Joel:

Jag har en MacBook Pro 3.1 med en 750 GB Seagate hybriddisk med 8 GB SSD och har inga problem med Mountin Lion som jag har haft sedan det släpptes. Jag upplever Mountin Lion som snabbare och smidigare än Lion. Har du uppdaterat ditt minne Jag har satt i 6 GB, vilket är max för våran MBP.

Jag har idag 4 GB RAM. Jag har letat efter 4GB-moduler från Kingston och Crucial som rekommenderas här på forumet. Dock utan framgång. Var fick du tag på din?

Menar ni att Mountain Lion är snabbare än Lion? Jag sitter på en Macbook Pro 3.1 (mid 2007) och när jag uppgraderade till Lion blev det otroligt segt. Fungerar ok nu när jag installerat SSD. Frågan är om man vågar (eller bör) uppgradera till Mountain Lion.

Ursprungligen av joakimo:

iSnap är ett program för att öka funktionaliteten i Finder. Skaka på ett fönster och alla andra fönster blir minimerade, skaka igen och alla fönster återställs. Dra fönster till sidan av skärmen för att de ska fylla ena halvan av skärmen m.m.
Detta program är nu gratis.
Mac App Store - iSnap

Jag får iSnap att fungera, men inte iShake. Har jag missat något?

Jag förstår. Jag hade fått för mig att du även redan hade köpt en SSD.

Adrian, blir det någon recension av uppgraderingen? Jag sitter själv på en MBP från 2007 och har funderat på samma sak.

Jag har nu varit i tele2-butik och provat ett helt nytt modem. Tror det hette E1750 eller liknande. Precis samma problem med att Tele2 Connect kraschar när modemet sätts i datorn.

Det enda jag nu kan tänka mig är att något program som jag förde över från gamla datorn, får Tele2 Connect att krascha. Tänkte därför försöka med en nyinstallation av mac os x och samtliga program som hon har användning för, om inte någon annan har en bättre idé.

Nu har Tele2 support rekommenderat som enda lösning att köpa ett nytt modem, då 12 månaders garantin har gått ut.

Är det någon som vet vilket modem man bör köpa? Något som man ska akta sig för?