Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
looserdale

looserdale

Medlem
  • Plats Hässleholm
  • Registrerad 2006-10-02
  • Senast aktiv 2014-04-08
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen looserdale har skrivit i forumet.

Hej! Tänkte fråga lite om min nätverkssetup eftersom jag känner mig som en novis så fort det snackas afp, dns och dyl.
Jag tänkte att jag drar en summering av mina prylar och behov, så kanske någon vänlig och kunnig person kan ge mig lite tips.

Det börjar på ovanvåningen med en huewai B593 router där internet kommer in. Sen går det en cat-6 till wan porten i en AP Extreme i bryggläge. Från ape:en går cat-6 till en Macmini och en kabel går ner till kontoret i källaren till en gigabitswitch som delar ut till en synology diskstation, en thunderbolt display där jag kopplar in min air och mbp, samt en airport express.

Det trådlösa har jag löst så att jag har tre olika nät, ett från b593, ett från AP Extreme och ett från AP express. Detta för att maximera täckningen i hela huset. Finns det något bättre sätt att lösa det på?

Så om någon har några trevliga tips på basic nätverkshygien så är jag idel öra.
MacMinin används idag till Plex men kanske finns det kreativa sätt att använda den i nätverket? Filserver kanske.
Kom gärna med åsikter och förslag.

Jag beställde en iMac 27" i5 2,8 Ghz med 8gb ram från kullander i Malmö förra onsdagen ska hämta den i eftermiddag.

Här är mitt skrivbord

Hej!

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och försökt lära mig hur css och wordpress fungerar. Jag började göra en ny sida till mitt företag mest i utbildningssyfte och jag blev faktiskt rätt nöjd (proffswebdesigners kan få skratta lite, bara jag inte hör ).
Har kollat sidan i Safari och Firefox under arbetets gång men nu när jag började bli klar med strukturen så tänkte jag att jag skulle kolla den i IE6 & 7.
Man blir ju fan knäckt! Jag visste att rundade hörn inte skulle funka men margin och padding verkar inte funka som det ska heller.
Efter lite googlande märkte jag att detta var ett utbrett problem och jag inser att jag antagligen måste hitta vägar runt det.

Det jag undrar är om ni har några tips på workarounds.

kolla in sidan om ni vill.
Fotograf Daniel

Tackar för tipset! jag får väl lägga ner lite energi på det

Hej! jag har en hemsida till min lilla firma Fotograf Daniel Hässleholm. Nu vill jag ha en blogg på den sidan. Sidan är byggd i DW och nya sidor görs lätt med en mall jag har gjort.
Nu till frågan.
Hur integrerar jag en blogg på lättast sätt så att designen blir likadan genom hela sidan? I min enklaste okunskap så tänkte jag försöka hitta ett blogg script eller nått och bara dra min mall på den sidan sen, så var det klart. Börjar väl så smått inse att det inte kommer att bli så lätt.
Jag har byggt sidan själv men ska väl erkänna att jag inte är jätteinsatt i css och php eller något annat än html egentligen.
Hoppas någon orkar hjälpa mig.

Ha de!

/DAniel

Tjena!
Kapar tråden lite och hoppas på svar
Jag har beställt telias bredband/tv/telefoni och min tanke är att använda gatewayens (gött med svenska böjningar på engelska ord ) trådlösa nät, dels att surfa med min MBP på och att ansluta en APE till. Sen hoppas jag att det går att använda fjärrhögtalare på APE:en samt att den ska utöka mitt trådlösa nät. Jag har för mig att jag har läst för ett tag sen att det kunde bli problem med denna setup. Någon som kan bekräfta om det funkar eller inte?
Jag har även en imac som jag ska ansluta med kabel.

Sen har jag en fråga till som jag hoppas ni har svar på eftersom Telia grabbsen verkar hänga här.
Är det en vanlig nätverkskabel som går mellan gatewayen och tv-boxen? Måste ha en längre kabel en den 2 meters kablen som snåltelia skickar med. Fast det är klart, man ska ju köpa deras trådlösa tv-signal-skickar-pryl.
Jag har sett att det finns cat5 och cat6 kablar men om jag ska vara riktigt ärlig vet jag inte riktigt skillnaden. Har fått för mig att cat6 kablar är til gbit nät. Har jag fel?

Väntar tålmodigt och tacksamt på svar.
Ha de!

Jag har några invites.
Pm:a mig!

edit: mina invites är nu slut

Senast redigerat 2009-01-21 10:35

jag här fått för mig att telefonen vill påminna mig om att jag fick ett sms. Därav de dubbla signalerna.

Tack...ska kolla upp det. Har varit och kikat lite på joomla innan men det verkar vara mycket att sätta sig in i, eller har jag fel?

Hej!
Jag efterlyser lite hjälp med att hitta en lätt hanterad kalender att lägga på en hemsida till en förening som jag administrerar hemsidan åt.
Vad de eftersöker är ett sätt att boka olika lokaler för träning.
kalendern behöver inte stödja flera olika användare men ett lösenord som man kan ge dem kanske skulle va bra..
Någon som har några ideer? Gratis eller billigt hade varit bra!

/Daniel

Fixar in alla mina filmer och tv-serier i itunes med hjälp av visual hub och handbrake. Det fungerar superfint, bara man inte har super bråttom.
Sen har man bra koll på allt man har..
Har blivit en riktig itunes nazist

Det verkar ju vara nått fel på den, se det skulle nog ha gått på garantin om du inte hade hackat den. Så sluta gnälla!

på apoteket... rengör med något som inte luddar.

/Daniel