Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Oneplus 6 är marknadens bästa Android

Den är inte utan brister, men Oneplus 6 är en så suverän helhet att den utan problem seglar upp som min absoluta favorittelefon sommaren 2018.

Oneplus med och mot trenderna

Min historik med Oneplus-telefoner här på 99 sträcker sig tillbaks till mitt test av Oneplus 3T. Då hyllade jag den suveräna batteritiden och fenomenalt bra GPS-funktionen, men kritiserade den tämligen buggiga mjukvaran. Med Oneplus 5 hyllade jag hur telefonens komponenter och design hade kommit ikapp marknadens flaggskepp, men återigen drog buggar ner helhetsupplevelsen.

Sammanfattning – Oneplus 6

Plus:
+ Ren Android med bra tillägg
+ Rasande snabb prestanda och följsamhet
+ Stabila trådlösa anslutningar
+ Kamera som konkurrerar i toppklass
+ Snabb ansiktsupplåsning
+ Nästan halva priset av vissa konkurrenter

Minus:
- Ingen officiell certifiering för vatten- och dammtålighet
- Skärmen stöder ej HDR-visning
- Batteritiden är bra men inte klassledande
- Stöder inte minneskort

Men det var med testet av Oneplus 5T jag kände att företaget till slut hade fått till helheten. Visst, det fanns fortfarande buggar, men de var inte av den allvarliga sorten och helhetsupplevelsen var väldigt trevlig. De senaste två veckorna har jag använt senaste flaggskeppet Oneplus 6 som min privata telefon och jag kan bara konstatera att Oneplus har byggt vidare och förfinat den goda grund som etablerades med föregångaren.

Både med och mot strömmen

Den omedelbara nyheten med Oneplus 6 är den större skärmen på 6,28 tum som täcker majoriteten av telefonens framsida, och den ack så trendriktiga "flärpen" finns även här. Till skillnad från Apples motsvarighet används den endast till att hysa den främre kameran och sensorer, men då Oneplus faktiskt lyckas få till en väldigt lyckad ansiktsupplåsning med en helt vanlig kamera duger detta alldeles utmärkt.

Den andra trenden Oneplus hoppat på är att telefonens chassi nu är byggt i glas istället för metall som tidigare. Till skillnad från andra telefontillverkare stöder telefonen dock inte trådlös laddning, vilket gör att valet av glasmaterial känns underligt då det gör telefonen känsligare för fallskador och mer mottaglig för fingeravtryck. Anledningen till valet av glas är enligt Oneplus att telefonen kan skicka radiosignaler mer effektivt när radioantennerna integreras i glas kontra metall.

Under min testperiod har jag flera gånger reflekterat över att Oneplus 6 har väldigt stabil anslutning till mina Bluetooth-enheter, exempelvis mina trådlösa hörlurar jag använder varje dag till och från jobbet. Med andra telefoner, även sådana som också använder glasmaterial, kan Bluetooth-anslutningen ibland vara något svajig, vilket jag inte alls upplever med Oneplus 6. Detta ska också gälla dataanslutningen som stöder gigabit-LTE, men då jag aldrig kommer i närheten av att maxa denna kapacitet kan jag inte uttala mig om hur Oneplus står sig mot konkurrenterna här.

En trend som Oneplus dock vägrar att följa är att offra hörlursutgången för en digital sådan via USB Type-C. Här finns både 3,5-millimeters ljudutgång och anslutning till externa tillbehör via laddningsporten som likt konkurrenterna går över USB Type-C. För den som vill lyssna trådlöst finns här både Bluetooth 5.0 och stöd för diverse trådlösa ljudstandarder som Aptx och LDAC, vilket tillsammans med den tidigare nämnda trådlösa stabiliteten gör mobilt lyssnade till en fröjd.

Telefonens större skärm gör dock telefonen aningens mindre ergonomisk vid enhandsfattningar jämfört med föregångaren, eller för den delen konkurrenter som Galaxy S9 eller Iphone X. Om du vet med dig att Oneplus 5T kändes aningen stor kommer du sannolikt inte vara helt överens med Oneplus 6 heller. Jag har personligen inga problem med något större telefoner, exempelvis hade jag inga problem med att använda Samsung Galaxy Note 8 till vardags, men det är värt att ha i åtanke om du inte delar min inställning till telefoners ergonomiska aspekter.

Oneplus 6 – specifikationer

Skärm

6,28 tum
2 280 x 1 080 pixel
Optisk AMOLED
19:9

Storlek

1,55 x 0,75 x 0,78 cm

Kretsuppsättning

Qualcomm Snapdragon 845
Adreno 630

Primärminne

6/8 GB

Kamera – fram

16 megapixel
f/2.0
Gyro-EIS

Kamera - bakre

16 + 20 megapixel
f/1.7
EIS
1.0 µm pixelstorlek

Lagring

64/128/256 GB (internt)

Trådlöst

Wifi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0/LE
NFC

Batteri

3 300 mAh

Portar

USB Type-C
USB 3.1
3,5" ljud ut

Mjukvara

OxygenOS 5.1.5
Android 8.1 Oreo

Övrigt

Apt-X HD
LDAC
Ansiktsupplåsning

Visa mer
Kommentarer
33 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.