Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

OS X fyller 13 år

Apples operativsystem OS X lanserades den 24 mars 2001. 99mac firar den nyblivne tonåringen med en utflykt nedför minnenas allé.

2003 - 2009: Smidiga djungelkatter med klös

Mac OS X 10.3 Panther

I oktober 2003 kom den nya versionen Panther som återigen bjöd på prestandaförbättringar. Men Panther gjorde också stora förändringar i det grafiska utseendet, med borstad metall som nytt mode. Några nya funktioner var också bland annat snabbt användarbyte, Exposé, Filevault och premiären för Apples webbläsare Safari.

Mac OS X 10.4 Tiger

Mac OS X Tiger kom i april 2005 och var viktig uppdatering med över 200 nya funktioner enligt Apple. Sökmotorn Spotlight gjorde entré, liksom smarta mappar, och widgethanteraren Dashboard. Under ytan tillkom teknologier som Core Image och Core Video. Möjligheten att köra Mac OS Classic försvann från Mac-datorer med Intelprocessor.

Mac OS X 10.5 Leopard

Leopard, som kom i oktober 2007, beskrevs av Apple som "den största uppdateringen av OS X hittills" med över 300 nya funktioner. Bland annat fick användare stifta bekantskap med backupsystemet Time Machine, virtuella skrivbord med Spaces. Möjligheten att köra Windows med Bootcamp var nu inbyggt, men stöd för klassiska Mac OS försvann för gott.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard

I augusti 2009 bröt Apple en trend, då Snow Leopard marknadsfördes med "noll" nya funktioner. Istället låg fokus på att rensa upp i kodbasen och höja prestanda och stabilitet. Resultatet blev att användare efter uppgraderingen hade mer diskutrymme ledigt och en snabbare dator.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.