Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

prognos

Det här visar Apple på WWDC

På måndagkväll inleds Apples utvecklarkonferens WWDC med en presskonferens med bland andra vd:n Tim Cook på scen. 99mac sammanställer alla rykten och ger sina prognoser.

Apple Watch-nyheter

Apple förhandsvisade sina smarta klocka i september 2014, och lanserade den i nio länder i april. En begränsad tillgång gjorde att klockan bara gick att beställa via nätet, och inte kunde köpas direkt i Apples butiker. Enligt uppgift har Apple haft produktionsproblem med en av komponenterna, närmare bestämd den lilla motor som ger haptisk återkoppling.

Tim Cook sade dock under Apples kvartalsrapport i april att #Apple Watch skulle lanseras i fler länder under slutet av juni, och under torsdagen meddelades att klockan kommer till sju nya länder. Sverige är tyvärr inte med på listan.

Under förra veckans konferens Code gästade Apples operative chef Jeff Williams, och bekräftade då också att Apple kommer att släppa ett nytt utvecklingsverktyg för Apple Watch under WWDC, ett så kallat SDK. Detta ska låta utvecklare skapa appar som installeras direkt på klockan, istället för att som nu köras från en Iphone och visa information på klockan genom ett tillägg med hjälp av Watchkit.

Det verkar alltså sannolikt att WWDC kommer att bjuda på nyheter om mjukvaran i Apple Watch. Det har redan ryktats om en del möjliga funktioner som kan vara på gång till nästa version av operativsystemet i klockan, men det är inte säkert att vi får se just detta under WWDC.

19 maj släppte Apple en första uppdatering till Apple Watch som gav stöd för en rad nya språk, och även om inget av dessa länder får klockan den 26 juni är det en bra ledtråd om vilka länder som står näst på tur. Förutom svenska fick klockan då också stöd för brasiliansk-portugisiska, holländska, danska, ryska, turkiska och thailändska.

Prognos: MYCKET SANNOLIKT

Vi kommer att få höra talas om Apple Watch på ett eller annat sätt under måndagens event. Om inte annat måste Tim Cook berätta om vilken succé den smarta klockan har blivit och hur mycket folk älskar den, och att ett nytt SDK kommer för utvecklare är bekräftat. Vi hade hoppats på information om när klockan kommer till Sverige, men eftersom Apple redan annonserat vilka länder som får klockan 26 juni blir det knappast någon svensk flagga på duken bakom Tim Cook.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.