Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

prognos

Det här visar Apple på WWDC

På måndagkväll inleds Apples utvecklarkonferens WWDC med en presskonferens med bland andra vd:n Tim Cook på scen. 99mac sammanställer alla rykten och ger sina prognoser.

Annat

Apple Pay i fler länder

Apples mobila betalsystem verkar ha blivit en framgång i hemlandet USA, och Tim Cook har lovat att #Apple Pay ska komma till länder i Europa innan årets slut. En lansering i Kina har också hög prioritet enligt Cook. I december lade Apple också ut en jobbannons i Storbritannien som visade att företaget arbetade med att lansera betaltjänsten i fler länder.

Kortföretaget Visa presenterade i februari en europeisk tokenbaserad tjänst i Europa med lansering i april som ska göra Visa-kort redo för Apple Pay. Under Mobile World Congress i Barcelona demonstrerade kortföretaget hur systemet fungerar tillsammans med Apple Pay, och Prasanna Laxminarayanan som arbetar med produktutveckling på Visa intygade att Apple Pay kommer till Europa det här året.

Det finns alltså mycket som talar för att en expansion av Apple Pay är på gång, men det finns inga direkt uppgifter som talar för en lansering under WWDC. Däremot skulle det passa bra ihop med att Apple Watch kommer till fler länder. Om vi inte får några Apple Pay-nyheter nästa vecka dröjer det troligtvis till lanseringen av nya Iphone-modeller i september.
Prognos: GANSKA SANNOLIKT

Nya datorer

Tiden när Apple lägger värdefulla minuter på att visa upp nya Mac-datorer under WWDC är troligtvis förbi sedan många år, förutom när helt nya modeller lanseras som Macbook Pro med Retinaskärm. Nu har Apple ganska nyligen uppdaterat sina bärbara datorer med en tråkig prestandahöjning och snabbare SSD-enheter. En ny Macbook kom i mars, och det är därför knappast troligt att någon helt ny Mac dyker upp nästa vecka. Det enda som skulle kunna vara aktuellt är en 21,5-tums Imac med Retinaskärm, men vi har inte tagit del av några uppgifter som tyder på en sådan.
Prognos: INTE SANNOLIKT

Ny större Ipad

Vi känner oss ganska säkra på att en ny större Ipad är under utveckling som har en förbättrad tryckskärm med stöd för Force Touch och kanske en särskild Apple-stylus. Vi känner oss ungefär lika säkra på att vi inte kommer att få se den under WWDC. Dels finns det knappast tillräckligt med tid för att gå igenom varför denna nya produkt är så fantastisk, och dels tror vi Apple föredrar att visa nya Ipad-modeller under hösten, som de gjort de senaste åren. Något kul ska vi ju ha att se fram emot i oktober också.
Prognos: INTE SANNOLIKT

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.