Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fyra veckor med Jawbone Up3 och Up2

Jawbone tillhör en av giganterna när det gäller aktivitetsarmband och nu finns deras senaste generation band ute i handeln. Modellerna Up2 och Up3 besöker 99mac:s testlabb.

Funktioner och tekniska specifikationer

Vad är nytt?

Designen på båda banden är helt ny jämfört med tidigare modeller. Jawbone Up24 gick omlott runt handleden och hade ingen knäppning, men det har de nya modellerna, vilket fått ett blandat mottagande bland användarna. En del har haft besvär med att få på sig armbandet med en hand och tillräckligt snabbt, andra hävdar att låset öppnar sig av sig självt.

Medan Ida bara någon enstaka gång upptäckte att låset på hennes Up3 öppnat sig självt, hade Magnus bekymmer i början och började oroa sig för att hans armband skulle ramla av. Efter några veckor blev det dock bättre, kanske för att armbandet format till sig efter armen. Både Up3 och Up2 har samma låsmekanism, det är två hakar som fästs i varandra.

Jawbones mål var att Up3 skulle tåla vatten ned till tio meters djup, men företaget lyckades inte massproducera enheterna och de nya modellerna Up2, Up3 och Up4 tål vatten ungefär som andra konkurrenter på marknaden. Det vill säga regn, stänk och svett går bra och det går att duscha. Ska man bada, surfa eller bada bastu bör man däremot ta av sig armbandet, enligt Jawbone.

Skillnader

Up2 är egentligen samma band som Up24, men har fått ny design och är 45 procent mindre. Armbandet har blivit mycket mer flexibelt då all elektronik flyttats till ovansidan, i den förra modellen låg komponenterna runt om hela bandet.

Up3 har liknande design som sitt enklare syskon, men har några extra funktioner och kostar omkring 500 kronor mer. För det får man en pulsmätare och mer avancerad sömnmätning. Jawbone arbetar på uppdateringar till Up3 som bland annat ska låta användare göra mer med pulsmätaren, just nu används den bara till att mäta vilopuls.

Up2

Up3

Aktivitetsmätning

x

x

Sömnmätning

x

x*

Matloggning

x

x

Smart Coach

x

x

Hjärthälsa

x

*Up3 har mer avancerad sömnmätning än Up2.

Batteritid

Enligt specifikationerna har Up2 upp till tio dagars batteritid och Up3 ska klara upp till sju dagar. Båda banden fick firmware-uppdateringar precis när vi fick dem som enkelt laddades ned via apparna, ett stort steg upp från tidigare då banden behövde uppdateras via en dator. Jawbones batteritider stämmer rätt bra enligt våra erfarenheter under testveckorna.

När det gäller de parkopplade telefonerna (vi har båda Iphone 6) tar Up-appen enligt IOS 8 oftast mindre än 10 procent. Det har inte påverkat telefonens batteri i någon nämnvärd grad.

Fakta: Jawbone Up3

Vad är det
Aktivitetsarmband från Jawbone
Funktioner
Mäter aktivitet, sömn, puls. Matloggning och systmet Smart Coach. Bluetooth 4.0, accelerometer. Upp till sju dagars batteritid.
Mått
220mm x 12,2mm x 3,0–9,3mm, 29 gram
Färger
silver, svart
Pris

Fakta: Jawbone Up2

Vad är det
Aktivitetsarmband från Jawbone
Funktioner
Mäter aktivitet och sömn. Matloggning och systemet Smart Coach. Bluetooth 4.0, accelerometer. Upp till tio dagars batteritid.
Mått
220mm x 11,5mm x 3,0–8,5mm, 25 gram
Färger
ljusgrå, svart
Pris
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.