Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 6S och Iphone 6S Plus

Nu finns Apples nya Iphone-modeller i Sverige. 99mac har lagt vantarna på både Iphone 6S och Iphone 6S Plus och testar vad de går för.

Prestandatester

Internetsurf

Som vanligt kör vi några tester i webbläsaren som mäter hantering av Javascript: Jetstream, Google Octane och Mozilla Kraken. Vi använder den inbyggda webbläsaren Safari i IOS 9.0.2.

Apples två nya mobiler tar täten i alla testerna, vilket inte är helt oväntat med tanke på att de är de enda som har den nya processorn A9.

Spelprestanda

99mac kör också 3DMark, ett syntetiskt test av grafikprestanda. Testet heter Ice Storm Unlimited och renderar 720p-bildrutor "utanför" skärmen, medan skärmen uppdateras med tumnaglar efter varje 100 bildrutor för att visa framsteg.

Ett annat test vi kör heter GFX Bench som har stöd för Apples ramverk Metal. Det renderar också bildrutor "utanför" skärmen.

I båda grafiktesterna presterar Iphone 6S och 6S Plus omkring 60 procent bättre än föregångarna Iphone 6 och 6 Plus.

Batteritid

Batterierna i Iphone 6S och 6S Plus är något klenare än i sina föregångare. Iphone 6S har ett batteri på 1 715 mAh, jämfört med 1 810 mAh i Iphone 6. Batteriet i Iphone 6S Plus är på 2 750 mAh där Iphone 6 Plus hade 2 915 mAh. Trots detta utlovar Apple lika bra batteritid, vilket betyder 14 timmar taltid över 3G, 10 timmars internetsufrning och upp till 10 dagars standbytid. Till det kommer det nya strömsparläget i IOS 9, som kan stänga av de flesta bakgrundsprocesser och förlänga batteritiden ytterligare.

Batteritiden hos Iphone 6S och 6S Plus har blivit en mindre kontrovers tack vare uppmätta skillnader mellan strömförbrukningen hos processorn A9 beroende på om den är tillverkad av Samsung eller TSMC. Enligt vissa tester kan Samsungs processor ge upp till två timmars sämre batteritid. Apple har gjort ett uttalande där de menar att testerna som gjorts inte representerar verkligt användande, och att skillnaden mellan två enheter inte ska skilja mer än 2–3 procent, oavsett vem som tillverkat processorn. I vår Iphone 6S sitter A9-processorn med modellnummer N71MAP, vilket betyder att det är TSMC som tillverkat den. I vår Iphone 6S Plus sitter däremot Samsungs modell N66AP.

99mac har undersökt batterikapaciteten i ett separat test.

Kommentarer
51 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.