Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 6S och Iphone 6S Plus

Nu finns Apples nya Iphone-modeller i Sverige. 99mac har lagt vantarna på både Iphone 6S och Iphone 6S Plus och testar vad de går för.

Slutsats och omdöme

Intresset för Apples nya telefoner verkar vara ännu större än för föregångarna Iphone 6 och 6 Plus. Apple säger det ser ut som att försäljningen är på väg att slå tidigare rekord.

Den som väntar på ny design får hålla ut ytterligare ett år, men för den som inte bryr sig allt för mycket om det finns det flera anledningar att byta upp sig redan i år.

Telefonerna är snabbare och bättre på många vis. Inte bara tack vare processorn A9, utan också med hjälp av IOS 9. Det är dock inte den största anledningen till att köpa en ny telefon. Istället är det 3D Touch som kommer att vara dragplåstret. Likt Touch ID är det något man vänjer sig vid så snabbt att det är svårt att ens minnas hur det var tidigare när man "bara" kunde peka och svepa. Förutom Apples egna appar kommer funktionen till fler och fler tredjeparts appar för var dag som går.

Den bakre kameran tar fantastiska bilder och kan filma i 4K. Den bjuder på bra uppdateringar i år, men det går helt enkelt inte att ignorera selfie-trenden och den främre kameran får i år mycket välkommen kärlek.

Fortfarande envisas Apple med att behålla 16 gigabyte som minsta lagringsutrymme. Det är inget annat än snålt. Köp inte! Även om uppdateringar av IOS nu kräver mindre utrymme än tidigare och du lagrar det mesta i molnet så går det inte komma ifrån att bilder och 4K-video snabbt kommer att fylla upp det lilla utrymme som bjuds. Minst 64 gigabyte är återigen vår rekommendation.

Iphone 6S & 6S Plus

Fördelar
+ 3D Touch
+ Bättre kameror
+ Optisk bildstabilisering (gäller bara 6S Plus)

Nackdelar
- 16 GB lagringsutrymme är för lite
- Den utstickande kameran på baksidan är kvar

Kommentarer
51 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.