Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anamorphic

Anamorphic

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-01-12
  • Senast aktiv 2009-05-04
  • Antal inlägg 50

Foruminlägg

De senaste inläggen Anamorphic har skrivit i forumet.

Hejsan.

Lite frågor om placering av företagets pengar såhär innan nyår innan dom ska iväg till skatt å annat. Har företagets alla slantar på ett Företagskonto som har noll (0) i ränta, vilket inte låter så smart.

Är det någon idé att föra över pengarna nu såhär strax innan nyår (.. ja, jag vet att det är sent) till mina andra konton (.. med ränta) för att åtminstone få några ören i ränta?

Hejsan.

Vill snabba upp överföringarna hemma och tänkte skaffa gigabit-nätverk. Har för tillfället en PowerBook G4 med gigabit ethernet som tjänstgör som server och en iMac G5 med gigabit som jag jobbar med. Vore skönt att slippa firewire-diskarna vid arbetsdatorn och dumpa dom i »serverhallen» i garderoben, och jobbar med RAW-bilder snabbt över nätverket.

Vill gärna ha kvar mitt trådlösa 54Mbit WiFi som jag kör med Netgear WGR614 (http://www.netgear.com/products/details/WGR614.php).

Har ni några rekommendationer på vad jag behöver? NetGear-routern agerar idag även brandvägg. Hur funkar det med en gigabit-switch och hur styr man olika portar till olika datorer med en sådan?

För att tänka framåt kan det vara bra med 5-6 portar.

Min PowerBook har helt plötsligt fått för sig att den inte längre vill boota från cd. Den har 10.4 installerat för tillfället men ska installera 10.4 Server på den.

Har provat boota från OS 8- till 10.4-skivor men den vägrar helt enkelt. CDn spinner upp men när den glada Macen (OS 8, 9) så stannar den. När jag sätter i 10.4 skivorna så spinner den upp.. spinner ner och bootar i det installerade systemet istället.

Mycket märkligt fenomen. Verkar inte vara nåt fel på cd-enheten eftersom den kan läsa från skivorna utan problem när jag bootar i det installerade systemet.

Efter installation av Debain Linux 3.1 på min PowerBook G4/800 får jag fel upplösning på skärmen. Normal upplösning är 1280x854 men Debian väljer 800x600. I inställningsprogrammet för detta ändamål finns inte min standardupplösning bland alternativen och när jag försöker ändra till någon annan upplösning blir skärmen knäpp och visar bara massa linjer och det går inte att hitta tillbaka utan att starta om datorn. Kör med Gnome som grafiskt gränssnitt.

Finns det något enkelt sätt att få PowerBookens standardupplösning även i Linux. Är nybörjare skall tilläggas.

Senast redigerat 2005-08-18 23:25

Ahh.. såklart! Att jag inte tänkte på det. Tack, tack..

Vart ställer man in vilken destination ett alias/subdomän ska ha i Mac OS X Server 10.4?

I Server Admin, under fliken Aliases finns ju två rutor Web Server Aliases och URL Aliases and Redirection. Hur ska dessa konfigureras för att kunna få subdomain.example.com att gå till en egen mapp eller en annan extern server jämfört med www.example.com? Gärna exempel på hur det kan se ut.

Har hittat orsaken. Verkar bli någon slags konflikt mellan min Elgato EyeTV 410 och iSight som båda ska strömma video till datorn. När jag kollar datorns info så har dessa båda enheter samma Firewire-ID. Har mailat både Apple och Elgato i ärendet.

Hejsan.

Min nya iSight fungerar inte. Ser ut såhär (.. se bilder) och ger ett felmeddelande nummer 726 vid försök till inspelning i Quicktime 7 Pro. Någon som vet vad som kan vara fel?

Köpte en ny dator samtidigt och då ville den göra uppdateringar av Mac OS X 10.4 och där även en iSight-uppdatering. Kan det vara så att kameran hade en nyare version än den som jag/systemet ville installera?

Någon som hittat en lösning på det här? Alltså.. hur synkar man en iCal-kalender mellan flera Macar och telefon utan .Mac?

1440x1080 är 4:3 så materialet bandas anamorfiskt. När du sedan tittar på detta dras materialet ut på bredden till 1920x1080 eftersom pixlarna inte är kvadratiska.

Senast redigerat 2005-06-19 21:02

Tanken var ju att slippa exportera till något annat format än MPEG2 från Elgato EyeTV och överlåta detta till min serverdator i garderoben. Detta på grund av att det tar otroligt lång tid att encodera om dessa, oftast ganska långa klipp.

Letar och letar men hittar ingen bra fiber-bredbandsleverantör i Stockholm (ViaEuropa i Hammarby Sjöstad). Någon som kan hjälpa mig i valet av leverantör?

Tycker att det skulle vara bra med fast ip-nummer så man enkelt kan sätta upp en egen privat server utan att behöva hålla på med dyndns.org o.s.v.

Så.. vad säger ni?

Hos Blixtvik kan man få fast ip men det kostar. Någon som har Blixtvik?

Hejsan.

Köpte en Elgato EyeTV 410 (DVB-T) för en tid sedan. Vid inspelning skapas en MPEG2-fil som sedan kan exporteras i olika format. Jag vill helst undvika att exportera till Quicktime-kompatibelt format från EyeTV-programmet utan vill låta det skötas på en annan dator (server) som står i garderoben.

För detta ändamål har jag provat med Cleaner 6 som kan hålla koll på mappar för att se om där dykt upp nya videoklipp och automatiskt konvertera om så är fallet. Ett problem i detta är att många av svt:s sändningar sänds med Dolby Digital-ljud, vilket Cleaner 6 inte kan hantera. Då blir det No Audio på klippen.

Finns det några andra program som klarar Dolby Digital och som kan exportera enligt önskemål?

Hur fungerar Compressor som medföljer Final Cut Pro? Är det ett alternativ?

Kan Compression Master hålla koll på mappar och konvertera därefter?

Jag har samma problem med min Sony Ericsson S700i och iSync i Mac OS X 10.4. Lägger man till en ny kontakt i Adressboken på datorn så kommer inte den över till mobilen vid synkning. Kalendern i iCal funkar att synka utan probelm.

Nä, slog igen locket bara. Har hänt flera gånger sedan dess. Försöker hitta någon logik och kommer väl snart fram till nåt.