Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anders Isaksson
  • Namn Anders Isaksson
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Hyr ut boende i Cannes, på franska rivieran.
  • Registrerad 2002-01-11
  • Senast aktiv 2021-11-06
  • Antal inlägg 220

Foruminlägg

De senaste inläggen Anders Isaksson har skrivit i forumet.

Å sjutton! Vi som borde skaffa en ny bryggare till sommarstugan. Måste leta upp närmaste köksleverantör.

När min arbetsgivare bytte från FirstCard (MasterCard) till till American Express passade jag själv på att ansluta mig till ICA-banken och fick då ett ICA MasterCard. Använde tidigare mitt FirstCard till alla min inköp och ville nu fortsätta med MC då AM inte alltid är så populärt.

ICA-kortet kostar runt 150SEK per år och då jag handlar allt på kortet blir det ca. 100SEK i bonus per månad, och därmed får jag i alla fall tillbaka avgiften för kortet
Att ICA eventuellt kartlägger mina inköp har jag inget större problem med. Skall man undvika det så får man ju övergå till att alltid betala kontant.

Förutom detta så har jag ett antal vilande bonusprogram, t.ex Saab Unlimited (MasterCard), American Express, OKQ8 samt ett par flygbolag.

Det som man kanske inte tänker på som bonusprogram med som kan löna sig är att ge bra med dricks i baren på stamstället och att ta med nya gäster. För någon vecka sedan var min flickvän inne på Lipp där jag beställde en Bloody Mary och flickvännen en kopp te och en liten chokladbit. När vi fått våra drycker kom vår bartender med två glas dessertvin för att "det här passar utmärkt till pralinerna".

Från en annan nattklubb brukar vi regelbundet få inbjudningar till "gratisätande" vid lansering av någon tidning, skiva, reseföretag eller av någon annan anledning.

Så en mycket trevligare form av "bonusprogram" än ett kontokort är att vårda de kontakter som sitter på nyckeln till helgnöjen.

Har just uppgraderat till Tiger och fick problem med att det dels inte gick att skicka mail och dels gick det inte att avsluta mail.

Efter några minuter såg jag att jag inte avinstallerat MailPriority som är var en plug-in till tidigare version av mail. Se http://home.tiscalinet.ch/david.frank/projects/mailpriority/

Efter att raderat katalogen ~/Library/Mail/Bundles/ fungerar mail som det skall.

Det enda att göra är att dumpa dina andelar och på så sätt sänka kursen på fonden och som en dominoeffekt även sänka MSs aktiekurs

Här finns en till! Bor i Vänersborg halva veckan och halva i Göteborg.

Oavsett pris (nästan i alla fall) så kommer undertecknad att hänga på låset hos Macforum i Gbg den 29e

Får man fråga varifrån du beställde?

Nu väntar jag med spänning på om synkning av adresser (gatuadresser) fungerar mellan adressboken och min Sony Ericsson K700i. Någon som vet?

Ursprungligen av Spinalis:

Såvida man inte bor i en eluppvärmd villa tjänar man inget eller lite på att byta leverantör, max ett par hundralappar per år eller så.

På en vanlig elräkning utgör förbrukningen mindre än en tredjedel av totalkostnaden, resten är energiskatt, nätavgifter, fasta avgifter och elcertifikatsavgifter.

Man skall inte förakta även de små summorna. Bor själv i lägenhet och mitt byte av leverantör tog mindre än 20 minuter, inte illa för att kunna omfördela ett antal hundralappar från min förra elleverantör till två väl njutbara buteljer champagne

Tänk på att det inte finns något krav på att man måste välja en elleverantör som finns "på orten" där man bor. Själv bor jag i Vänersborg men har haft Storuman Energi som leverantör.

Kolla mer på Konsumentverkets webbplats, http://www.elpriser.konsumentverket.se/.

Själv har jag sedan några månader tillbaka uteslutande använt mig av TextMate, se http://macromates.com/

Det enda "problemet" är att det inte finns någon bra användarguide men om man lägger lite tid på att arbeta med den, kolla igenom arkiv för mailinglistor, mm så har den i alla fall vad jag behöver.

Ursprungligen av Stinky:

Du har rätt, vi talar förbi varandra. Du söker ett DIREKT samband och intet utöver detta. Jag är intresserad av den växande gråzonen av indirekta samband... du får nog försöka se förbi mina flummerier och lyssna på nån redigare person som vet vad han/hon tycker och varför! Jag har inte en susning om vad som är rätt och riktigt och fakta i målet, jag tycker bara det är spännande att följa röran, och att fundera över mekanismerna.

OK, då förstår vi varandra....tror jag.

Själv är jag intresserad av både det som du kallar för "direkt samband" eller fakta i målet, samt de samband och olika intressenter som finns runt målet.
Det som blir lite problematiskt och kan skapa förvirring är när man inte förstår eller ser att man har lite olika utgångpunkt och mål med en diskussion som den andra parten. Då riskerar diskussionen att övergå till en debatt.
Det skall i alla fall bli intressant att se hur det utvecklar sig.

Ursprungligen av Stinky:

Nej, lagen börjar inte gälla förrän i sommar.

Nu förstår jag ändå mindre hur det hänger ihop. Om inte lagen gäller förän till sommaren så förstår jag inte hur det i ett tidigare inlägg (inlägg #31) kunde uttalas att "Så länge lagarna är demokratiska, ja. Det är inte de som APB utnyttjar", och hur du i inlägg #101 kunde svara på att de lagar som avses var den nya upphovsrättslagen.

Nu vet jag att det var Laseranders som skrev inlägg #31 och du som senare svarade på mina frågor om detta så det kan ju vara så att vi talar förbi varandra, men det kan ju inte vara så att tillslaget mot Bahnhof gjordes med utgångspunkt i vare sig den nya föreslagna upphovsrättslagen eller den förslaget till lag om mjukvarupatent.
Tillslaget måste ju ju utgå från idag gällande lagstiftning. Men den kanske också är odemokratisk

Ursprungligen av Stinky:

Lagrådet har redan totalt dömt ut den nya upphovsrättslagen som "ett hafsverk"; en lag som är en produkt av ensidig lobbying, förberedd helt utan det traditionellt demokratiska remissförfarandet. Och ändå drivs den igenom. Sveriges regering tror att det bästa för landet är att lyssna på vad Ericsson har att säga, i fråga om mjukvarupatent, vilket öppnat upp hela denna ohejdbara flodvåg av alltför snabba, alltför ogenomtänkta förslag och beslut – vilket, i ena änden, får Sverige att göra bort sig i EU genom att vara en av blott fyra minoritetsmedlemmar som tvingade igenom EU-kommissionens i högsta grad odemokratiska direktiv om mjukvarupatent mot parlamentets vilja (vilket skapat den tuffaste demokratidebatten i EU:s historia). Och som, i andra änden, yttrar sig i total handfallenhet när några filmbolag slår sig ihop i en antipiratbyrå som ägnar sig åt miljonrullande skrämselpropaganda.
Visst, man kan säga "sån är lagen".
Man kan också intressera sig för ämnet på allvar, söka sambanden och fundera över frågor som demokrati och teknologisk utveckling.
Vi har en justitieminister som koketterar med att han är så "dålig på datorer" att han "inte ens kan skicka ett e-post-meddelande". Bara det tycker jag är ett demokratiproblem, i synnerhet när det handlar om sådana här komplexa informationsteknologiska frågor.

Ursäkta att jag kan verka lite trög, men min fråga kvarstår. Vilken lag är det som åsyftas? Är den nya upphovsrättslagen (som i inlägget ovan talas om som ett hafsverk) redan antagen och skulle det i så fall vara denna nya lag som APB "använder sig av"? I så fall har jag missat något.

Sedan undrar jag vad utlägget om mjukvarupatent har här att göra(?) Är det så att APB på något sätt lutat sig mot detta i sitt agerande?

Ursprungligen av Laseranders:

Så länge lagarna är demokratiska, ja. Det är inte de som APB utnyttjar.

En liten försynt fråga bara: Vilka lagar är det som inte är demokratiska? Och i så fall, på vilket sätt skiljer sig din definition av demokrati från den som representeras via Sveriges riksdag?