Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
meko

meko

Medlem
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2007-09-10
  • Senast aktiv 2020-11-30
  • Antal inlägg 78

Foruminlägg

De senaste inläggen meko har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Linköping
  • 2014-02-11 12:18

Hej!

Måste byta Os i min Mac Book. Har 10.5.8 nu och det funkar ju inte längre (kan inte uppgradera Safari mm. mm.).

Datorn är en Mac Book av årgång 2008, vit, plast, med modellnamn Mac Book 2,1.
Den har en Intel Core 2 Duo 2 Ghz processor och 1 GB RAM. Hårddisken är på 120 GB.

Tänkte mig nedanstående upplägg och skulle gärna vilja ha lite feedback på det!
Datorn används mest till surf och vardagliga nättjänster.
Budgeten måste hållas tajt annars är det väl lika bra att byta dator. Men, den här funkar bra och batteriet är utbytt.

1. Tänkte byta till 6 GB RAM. Har hört att det skall funka trots att visst Apple säger max 4 GB. Man sätter i ett 4 och ett 2 GB minne. Vilka minnen köper jag och var finns de? Gärna länkar!

2. Funderar på att samtidigt byta hd också. Finns kanske billiga 250 GB nu? Tips på rätt modell - och gärna länkar!

3. Sedan skall ju som sagt OS bytas också. Är det Snow Leopard som gäller som ett första steg då? (Kostar visst bara 149:--).
Bör jag gå vidare till nästa också? Är det Mountain Lion eller? Vad pallar min dator? iCloud, kommer det med Mountain Lion?

4. Sist, det praktiska! I vilken ordning gör man det här på bästa sätt? Jag behöver inte spara något utan datorn kan uppgraderas och sedan startas som en ny. Steg för steg förklaringar med bästa pedagogik mottages tacksamt!

/Mvh Magnus

  • Medlem
  • Linköping
  • 2013-11-01 17:36

Japp! Jag har också märkt det. Dåligt!

  • Medlem
  • Linköping
  • 2012-03-09 15:22

Provade också med att behålla mitt lösenord men fick nobben. I.o.f.s. kan ju det berott på att de har ändrat kraven på lösenordet sedan mitt gamla hederliga kom till..! Nu var man t.ex. tvungen att ha minst en versal vilket jag inte hade tidigare och då måste man anpassa sitt gamla lösenord när det ändå kom upp på tapeten!

Men, men! Hela grejen blir inte mindre irriterande för det! Grrrr..!

Här är förresten ordalydelsen i "felmeddelandet" som jag fått båda gångerna mitt id spärrats;

"Du kan inte logga in eftersom ditt konto har avaktiverats av säkerhetsskäl"

  • Medlem
  • Linköping
  • 2012-03-09 09:33

Hej!

Jag har fått mitt Apple id "spärrat" 2 ggr den senaste månaden. Trist eftersom man måste skaffa ett nytt lösenord för att få det att fungera igen.

Har haft samma id i flera år och det har aldrig varit något problem tidigare.

Jag vet inte vad som gör att det blir spärrat. Men via den formulering som står i meddelandet har jag genom Apples supportsidor tolkat det som att det beror på att lösenordet slagits in fel flera gånger.

Min fråga är, kan det vara så att någon med snarlik e-postadress, av misstag slår in fel adress, dvs. min, och sedan sitter och knappar det som alltså är fel lösenord till den adressen?

Resonemanget ovan faller ju lite på att epostadressen alltid står inskriven som default när man skall slå in sitt lösenord, t.ex. efter ett köp eller en uppdatering i Appstore eller när man skall logga in på sitt konto via iTunes.

Eller är det alltså nån som bara sitter och jävlas..? Det är ju faktiskt ganska enkelt att slå in en random e-postadress med något vanligt namn och domän och sedan knappa lösenord hej vilt tills den stackars användarens id är spärrat... om man nu är på det humöret!

Eller är jag utsatt för ett allvarligt hackningsförsök? Försöker någon sno mitt konto och mina appar?

Ps. Jag själv har alltså inte slagit fel lösenord eller så!!

Tacksam för lite tips och spekulationer!

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-12-16 16:14

Case closed! Fick (typ) hjälp IRL av tonårssonen!

"Men är du dum eller?" "Varför skulle nå't försvinna?" "Du har ju redan alla valda program i telefonen så då tar det ju ingen tid fattar du vä!" "Det är ju bara att synka såklart" "Där ser du att det gick snabbt o att inget hände!!"

Ja, ja... nu är bilderna i telefonen - men jag är inte övertygad!

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-12-16 15:39

Ok, har kört det nu. Men vad är poängen? Vad kommer skillnaden att bli mot tidigare? För mig så är det ingen skillnad i alla fall...
Om jag försöker bocka bort "Synkronisera Program" så kommer fortfarande varningsmeddelandet som säger typ att allt kommer att försvinna om jag fortsätter. Då klickar man ju på avbryt - annars är man ju dum i huvudet.

Meddelandet i klartext: "Är du säker på att du inte vill synkronisera Program? Alla befintliga program och deras data på iPhone-enheten kommer att tas bort"

Valmöjligheter: "Synkronisera inte program" eller "Avbryt".

Vad fasen gör man? Avbryter såklart..!

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-12-16 14:42

Hej!

Har suttit och krånglat i någon timma nu med att försöka föra över 18 st bilder som jag har i en mapp på skrivbordet på min PC till min iPhone 4. :">

Om jag bara vill synka denna lilla mapp med de stackars 18 bilderna på och följdaktligen endast markerar "Synkronisera Bilder" och väljer den aktuella mappen så får jag ett Apple-luddigt-iTunes-varningsmeddelande typ om att alla program kommer att försvinna på min iPhone eftersom jag inte har bockat för att program skall synkas.

Givetvis törs jag absolut inte så mycket som att röra på musen innan jag avslutar det hela! (Vi är ju några stycken som bara inte kan få in det här förfarandet med att SYNKRONISERA - vad är det för fel på dra och släpp eller klipp ut/kopiera och klistra in!! Jag fattar det bara inte...! :mad::mad::mad: )

Ps. Det funkar ju åt andra hållet, när man vill flytta eller kopiera bilder från telefonen till datorn. Tur det!

Hur som helst, är det nån fara? Eller hur skall jag tolka meddelandena? Det måste väl gå att bara synka en enda bild om man vill? Eller låt. Eller vad det nu är. Att varje gång synka hela telefonen med alla program tar ju en evighet..!

Jag vet att jag har hamnat snett från början i min relation till iTunes, men det är lurigt med de här luddiga meddelandena som dyker upp och skrämmer skiten ur en. Det kommer ett sån't meddelande varje gång man skall synka. Om att typ allt kommer att försvinna, men det har man ju lärt sig att ignorera eftersom man inte kommer vidare annars! Men bränt barn skyr ju elden och nu tänkte jag kolla med er iTunes- och iPhoneproffs därute innan jag klickar bort mig och får möblera om allt i luren från början igen. Det är inte kul.

Tacksam för lite hjälp på nybörjarnivå!

Ps. Om någon vill och kan så får ni jättegärna på ett superpedagogiskt sätt förklara det här med synkronisering från grunden. Vad kommer att försvinna? Vad blir kvar? Hur skall man tänka? Man kan ju bli galen för mindre men det känns verkligen helt fel att inte ha 100%-ig kontroll över var ens filer tar vägen helt enkelt!!!

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-11-17 13:46

Update: Efter andra omstarten så fanns plötsligt alla favoriter där igen! Puh!!!

"Panorama View 3D" tillbehöret är nu färdigladdat och jag hoppas att jag inte kommer att bli debiterad 95:-- eller vad det var en gång till!?
(Lite irriterande med den där 5:an som lyser vid kundvagnen på fliken för tillbehör..! Vad skall uppdateras mer? Måste jag köpa alla tillbehör innan den försvinner? Hmmm..!)

Korsriddaren, om du bortser bara en aning från mina kanske något kraftiga reaktioner på en del buggigheter efter den senaste uppdateringen så kan jag inte annat än rekommendera ett köp! Men du kan väl köpa via Appstore om nu Navigons sida är svårbegriplig, eller?
Ja, fartkameror har då jag alltid haft varning för! Funkar kanon!
Jag har inget läst eller hört om att uppdateringar av kartorna kommer att kosta något framöver..? Var sägs det?

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-11-17 13:14

Alla mina sparade Navigon-favoriter (adresser etc. alltså) verkar ha försvunnit efter uppdateringen... Hur gick det med era? (Jag hade många... går ju liksom inte att fylla på dem igen... Platser, ibland utan adress, runt om i Europa...! Är de borta så hittar jag ju liksom aldrig tillbaka till de platserna!)

En annan sak, jag klickade nyss på "Uppdatera" i fliken för tillbehör eftersom den menyn hade en liten "röd-markering-med-en-siffra-i" (en 5:a). Alltså något att kolla upp på IOS-språk. Fick slå in mitt AppleID och sedan började en av posterna att laddas hem. I mitt fall är det "Panorama View 3D". Det stämmer ju så tillvida att jag köpte till den för nå't år sedan när den kom. Men nu blev jag lite orolig att det kommer att kosta igen, eller..?
Det är ju en bauta-fil så det tar ett tag att få hem den. Konstigt i alla fall att den inte hängde med i den övriga uppdateringen?

Annars verkar allt vara förbättrat, lättare att använda och betydligt mer genomtänkt!

/Magnus

Ps. Observera att ni återigen måste slå på fartkameravarningen!! Den hamnar som vanligt i avstängt läge efter en uppdatering.

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-05-25 08:26

Jo det är just det, mätningar som visar på bättre mottagning men en rakt motsatt upplevd och verklig effekt...

Tror i alla fall att det här är något som måste rättas till på kommande modeller. Resultatet av den nuvarande lösningen är inte bra helt enkelt.

Klart de säljer som gräs! Mjukvaran är ju oslagbar, det är inte mycket man saknar! Man tar det onda med det goda helt enkelt.
Ett vedertaget faktum måste väl i alla fall vara att bättre mottagning (och längre batteritid) står högt upp på ganska många iPhone-användares önskelistor. Det tror jag i alla fall!

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-05-24 22:38

Betackar mig för spydigheter.

Har bara med 100 %-ig visshet konstaterat att det är sämre mottagningsförmåga på min nya iPhone 4 än på den iPhone 3GS som jag använde under knappt två år före.

Detta verkar ju dessutom vara ett vedertaget faktum när man läser runt lite.

Så, handsvett och återställningar eller ej, så tycker jag att det är dåligt och jag är väldigt förvånad över att Apple så tydligt har misslyckats här.

Sedan verkar det ju finnas hur många förklaringar (läs bortförklaringar) som helst på det här problemet.
Inte minst odlade av alla er som inte kan ta in det faktum att också Apple kan begå misstag - fast det vägrade jag själv också att tro tills jag blev överbevisad av min egen nya telefon!

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-05-24 20:26

He, he! Får väl samla mig och testa med att göra en återställning då!

Jag skrev ju tidigare att mottagningen blir uppenbart bättre med bumpern på. Jag kan nu meddela att det funkar likadant när jag har telefonen i ett annat slags fodral, ett flip-lock läderfodral - lika bra(!) mottagning som med bumpern.

Det viktiga verkar vara att man inte håller i telefonen direkt med händerna. Testade och märkte att mottagningen går upp när telefonen bara ligger på skrivbordet för att sedan försämras när man tar i den...

Säkert ett samband med metallramen och antennen som sägs löpa i eller alldeles innanför den. Den verkar alltså bli uppenbart störd av direktkontakten med händerna

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-05-24 10:36

Tre har bara 3G! Ingen GSM back-up.

MEN, nu har de tydligen "köpt" rättigheter av Post & Telestyrelsen alldeles nyligen, till att etablera ett 900-nät över hela landet. Då kommer det att funka likt Telias "Edge", dvs. bara samtal ingen datatrafik. Det kommer då, enligt Tre, att bli bättre täckning t.ex. inne i byggnader och utomsocknes. Man kan ju hoppas att det stämmer. Tror redan att de har börjat bygga på nätet och att det kanske t.o.m. är igång typ i Sthlm(!).

För övrigt tror jag inte ett dugg på att en "återställning" eller liknande av en mjukvara i en iPhone skulle påverka telefonens förmåga att kunna ta emot radiosignaler. Det enda som händer är väl att man råkar tappa bort allt från sin back-up och att man måste genomlida de helvetiska e-post inställningarna, som försvinner även vid en säkerhetskopia. (Ja, det gör de!) Alltså, inte värt besväret att fightas med iTunes i - som jag högst personligen anser vill jag framhäva - onödan.

Jag kör på och lider istället.

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-05-20 11:10

Fick nytt SIM-kort av Tre. Ingen skillnad. Tror inte heller att det kan vara något fel på telefonen eller programvaran.
Bara att (o)gilla läget och anpassa sig... Börjar redan att vänja mig..!

Ps. Bumpern funkar... Det blir en klar förbättring. Från "Ingen Service" till 2-3 mottagningspluppar!! Heja Apple!

  • Medlem
  • Linköping
  • 2011-05-17 20:58

1. Bättre mottagning!
2. Bättre mottagning!
3. Bättre mottagning!
4. Bättre mottagning!
5. Bättre mottagning!
5. Skönare att hålla i.
6. Bättre batteritid.
7. Bättre ljud i telefonhögtalaren.

iPhone 4 kommer nog att bli en kortlivad parentes liksom nån gammal bortglömd iPod Nano. Ge oss en 5'a nu!
Nej, förresten - ta er all tid i världen(!) att tänka till och göra den BRA från början