Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
spielbrot

spielbrot

Medlem
  • Plats Västerås
  • Registrerad 2007-11-22
  • Senast aktiv 2009-08-14
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen spielbrot har skrivit i forumet.

Ursprungligen av PeeMaN:

Jag anser att den "nya" Iphonen är rätt fiasko-artad ändå. Det enda de egentligen gjort är att slänga in 3G-stöd och en GPS. Hur banbrytande är det egentligen? Redan när Iphone kom fanns det mobiler med detta i. Jag ville se lite fler förändringar, typ bättre kamera och MMS-stöd och sådär....

Uppenbarligen har du inte en iPhone, då skulle du förstå skillnaden mellan en mobiltelefon och en mobil Internetenhet. Det är sant att många mobiltelefonleverantörer stoppar in både det ena och det andra för att profilera sina produkter. I slutändan har de ändå ett halvtaskigt operativsystem och ingen vision.

Den stora nyheten var kanske att iPhone innehåller GPS. Närmare bestämt något man kallar Assisted GPS, vilket gör det möjligt att hitta kompisar eller arbetskontakter i närheten, få erbjudanden från näraliggande butiker eller boka bord på någon restautang i närheten. En ny och rätt spännande teknologi som kan ge ny innebörd till sociala nätverk. Kombinera detta med iPhone's telefon, SMS, webbläsare, mailprogram, bild- och mediahanterare så kan det vara ge en ny dimension av den mobila plattformen iPhone.

Vill du ha en bättre kamera, köp en kamera! Mobilkameror är till för snabba bilder på något man vill skicka vidare eller bara dokumentera. Vill du fota vackert, köp en Canon . 2 megapixel är en alldeles lagom storlek att maila till någon (till skillnad på den låga kvaliteten som MMS brukar ha). iPhones kamer är riktig ok för sitt syfte, bifogar en bild från Apple Store i Salt Lake City, där jag köpte min.

En del gnölar om att videochat saknas. Det är ingen match för Apple att slänga in iChat och en iSightkamera i telefonen. Men om alla nuvarande och blivande miljoner iPhone-ägare över världen börjar videochatta med den upplösningen så blir inte operatörerna så glada. Näten är inte mogna för videochat med kvalitet ännu. Så det känns inte så angeläget.

Ursprungligen av mackeswissman:

Tycker faktiskt det var trist att den är i plast.

Må så vara, men en del tekniker hävdar att man minskat på metallhöljet (som kan avskärma) för att 3G och GPS-chippet ska få bästa möjliga signal.

Ingenstans har jag läst att Telia har fått ett exkluxivt avtal, typ det som AT&T fick i USA. Och i flera länder går Apple med parallella operatörer samtidigt (enligt operatörerna själva). Därför kommer vi nog ganska snart att se fler operatörer än Telia som säljer iPhone - och då blir det en annan konkurrensbild och naturligtvis valfrihet.

Men jag förutsätter att de operatörer som Apple knyter till sig kommer att erbjuda samma teknik för voicemail som vi sett i USA.

Så den 11 juli får jag släppa min kära iPhone till någon och byta upp mig till en iPhone 3G. Trist, eller hur? He-he. Ska bli intressant att se hur Telia hanterar mitt abonnemang, jag kör redan iPhone på Telia.

Ursprungligen av torva:

Asså de måste ju finnas någon smidig bilhållare med inbyggd dockstation, Man ska väl inte behöva gå via FM sändare och tappa ljud när man kan koppla direkt med sladd i sterion + få den laddad på samma gång.
http://www.brodit.se/montering.jsp?anr=915177
den värkar vara vettig men vart kan man köpa den? Finns det ngt liknande om man inte hittar den någonstan?

Du kan beställa den via BRL till exempel. Jag har letat runt och köpt den här hållaren som man kan tilta ProClip + monteringsfäste från Brodit + Apples iPod/iPhone compositkabel + USB/ciggladdare + Jabra Bluetooth-mic

Det verkar som om Safari inte sparar cookies sedan man kört Ziphone. Irriterande.

Jag köpte två iPhone 16GB i USA i AT&T-butiken utan att behöva aktivera någon plan, sa att jag gör det via iTunes i lugn och ro
Men tittade på mig som att han visste att jag tänkte låsa upp den...

Har någon sett någon förklaring till varför Notes i iPhone inte synkar med Notes i Mail?

Det är mycket snack om bootloader 3.9 och 4.6 och om att den senaste Ziphone nedgraderar bootloadern.

Jaha? Men vaddå? Vad innebär det då? Vad gör dom och vad skiljer dem åt och varför vill man inte nedgradera? Kan någon förklara detta, tack.

spielbrot är en gammal macräv som fick sin första mac 1986 och har sedan dess hängt med i jämn takt med utvecklingen.

Rattar en 2 x 3 GHZ Quad-Core Xeon Mac Pro på jobbet där jag jobbar med grafik, web, multimedia och bilder. Min kompis och följeslagare i väskan är en MacBook Pro.
Och sedan några veckor tillbaka har jag bytt ut min iPod touch till en iPhone 16 GB som jag köpte i USA. Kör upplåst 1.1.3 på Telia och är såååå nöjd.

Lever tillsammans med min älskade hustru ett trådlöst och uppkopplat liv både hemma och på jobbet med Time Machine i ena änden, 100 Mbit/s stadsnät, AppleTV och vår HD hemmabio i andra (väntar på att AppleTV movie rentals ska komma till Sverige).

Ursprungligen av el gringo:

skall köpa i NY i slutet på mars. hur många kan man köpa och hur många tror ni man kan ta med sig hem? två/person? åker dit utan någon telefon men med simkortet

Kom ihåg att du måste betala tull för dem när du tar in dem i Europa bara.

för $499 i Apple Store Salt Lake City - vi är toknöjda med dem. Köpte även Apples Bluetooth-headset (nöjd med den också). Sålde våra iPod touch idag!

Citat:

Zibri skriver:
I suggest you to do a restore to 1.1.4 not an update. Because installer keeps old
installed apps in it's cache and you would have problems. Hoping people at conceited software resolve that soon. After restore to 1.1.4, just use "ziphone -Z Y" or the first
button on GUI versions.

Här hittar du 1.1.4 Firmware för att göra en manuell restore.

Ursprungligen av matz:

Zibri’s jailbreak works with iPhone 1.1.4

Update: While some users have upgraded with no problems, Zibri is asking that users not upgrade until the tool can be thoroughly checked with the new firmware. “People who donated will receive the next version a day before everyone else. Expect a new version in 2 days (3 days for non-donors),” he says.

http://www.tuaw.com/2008/02/26/zibris-jailbreak-works-with-iphone-1-1-4/

Jag försökte att först uppdatera till 1.1.4 och sedan köra Ziphone 2.4 men det fungerade inte, så jag kan inte rekommendera det. Bättre att hänga kvar vid en fungerande 1.1.3 och vänta några dagar på en uppdaterad Ziphone.